Olen pöyristyneen onnellinen tämän viikon jälkeen. Saimme aiemman yhteistyökirjoituksen puitteissa kutsun Groteskin viinintekijäillalliselle ja minä tyttö pamahdin paikalle avoimin mielin. Odotin hyvää ruokaa ja juomaa. No, lopulta kävikin niin, että viihdyin Groteskissa jopa kahtena iltana, torstain viinintekijäillallisilla ja lauantain pääkekkereissä, Big Bottle Partyissa. Nyt on takanani kaksi niin huikeaa, mutta erilaista iltaa, että ansaitsevat molemmat oman postauksensa.
Torstaina otin pöytäseurueeksi Viidakkoseikkailijatar Lauran ja Vaimomatskuu Juulian. Ylläriksi pöytään pamahti myös itse viinintekijä suoraan Saksasta, herra Diel.
Torstain viinintekijäillalliselle, oli kokit pihistetty Demosta, ah, niin komeat Tommi Tuominen ja Teemu Aura. Tämä oli muuten ensi kosketukseni Demon keittiöön, vaikka illallinen nyt Groteskissa järjestettiinkin. Demo meni heti listani kärkeen, ravintoloita joihin on mentävä syömään. Herrasmiehet ylittivät itsensä täysin. Olen aika risottonatsi ja menuun kuulunut tryffelirisotto vei syrämeni mennessään.
Mikä kunnia oli istua itse Victor Dielin kanssa samassa pöydässä, nautimme Viinitien maahantuomia Schlossgut Dielin viinejä ja viinin sekä ruoan välinen tanssi oli kirjoitettu tähtiin. Omaan makuun liian makea jälkkäriviini sopikin täydellisesti vaniljajäätelön ja vadelmagranolan kanssa yksiin.
Illallinen oli viihtyisässä, intiimissä Wine Barissa ja nupistavaa en keksi kuin siitä, että ensimmäistä ruokalajia saimme odottaa aika tovin. Siis viininmaistelustahan nousi pieni hiprakka!
Menun viineistä, nostaisin esille sydämeni valloittaneen Riesling Trocken 'Nahensteiner'in, vuodelta 2012. Riesling on muutenkin lempirypäleeni, joten illan viinien maistelu ei tuntunut kovin työläältä hommalta. Grotesk ja tuo viinibaari illallispaikkana saa kiitosta, tunnelmallinen, rento meininki. Treffipaikaksi oiva. Astetta parempi paikka, sortumatta kuitenkaan liikaan hifistelyyn.
Suitsutusta ja kiitosta, viinintekijät, Viinitie, Grotesk ja Paul, pöytäseurue, Demon komistukset.
Lauantain pääbileet, no, nyt puhutaankin astetta railakkaammista kemuista. Pitänee katsoa suurennuslasin kanssa, mitä kuvista kehtaa julkaista ja mitä ei. Palataan tähän ensi viikolla... ;)