Viime viikolla piipahdin Gatrobar Emon terassiavajaisissa. Lähdin tiistaina huonossa ilmassa terdeilemään siitä syystä, että oli Viiskulman 1v-synttärit ja olihan sitä juhlistettava! Terassiseuraksi valikoitui etuoikeutetusti Veera, jonka kanssa Viiskulmaa tehtiin ensimmäinen, ah niin railakas festarikesä! Tuleva kesä tulee olemaan astetta rauhallisempi, vaikka mistäs näistä tietää....
Terdeavajaisista ei kuvia lähtenyt matkaan, mutta terdelle vahva suositus vähemmän aurinkoisina päivinä. Terassi on täysin katettu ja aurinko sinne ei paista, mutta mesta on äärimmäisen olohuonemainen.
Terassiin hieman ihastuneena, tein perjantaiksi lounasvarauksen Emoon. Emohan sijaitsee Olon entisissä tiloissa ja paikka on todella viihtyisä. Pyysin kierrosta raflassa ja sellaisen sain. Ihastuspisteitä sai myös Emon viinibaari, sekä yksityistilaisuuksiin varattavissa oleva viinikabinetti, voi kun olis kaikkeen aikaa (ja varaa).
Emo kertoo sivuillaan olevansa helposti lähestyttävä. Ei tuo ihan pieleen mennyt. Vaikka astetta fiinimmästä paikasta puhutaan, niin pönöttäminen oli kaukana, meininkileissön oli rento ja palvelu ensiluokkaista.
Lounaalta valitsin kahden ruokalajin lounaan, hieman listan sivusta. Maidoton ja gluteeniton ruokavalioni taipui uppomunasalaattiin joka oli juuri vuodenaikaan sopiva, raikas ja ajankohtainen. Tässä ei makuelämys ollut täysi kymppi, muttei kovin paljon sen allekaan.
Ruokalaji numero kaksi, tämän tarkkaa nimeä en nyt onnistunut Emon sivuilta bongaamaan, mutta possulla mentiin. Ah, elämys. Myös paperipussiin pakattu gluteeniton leipä sai silmät loistamaan. Viimeistään tässä vaiheessa olin paikalle myyty ja valmiina tyhjentämään kalenterini muista dinnervarauksista.
Puhtaita, yksinkertaisia makuja, pientilojen raaka-aineita. Sesonkiruokaa, pientoimittajia. 19.5 Emossa alkaa Uuden sadon viikot ja luulen, että suuntaan silloin paikkaan pidemmän kaavan mukaan. Ah tätä onnea, Ulliksella on käynyt flaksi, Helsingissä on niin kivoja rafloja!
Gastrobar Emo, Kasarmikatu 44, Helsinki