Shortest horror story ever. Siis elämä ilman musiikkia. Never.
Oon tässä muutaman viikon miettinyt, että elämästä puuttuu jotain. Jotain pientä, mutta merkityksellistä. Toissapäivänä kävelin keskustaan ja laitoin pitkästä aikaa napit korviin ja musan raikaamaan. Askel keveni potenssiin sata - musiikki! Jostain syystä en oo kuunnellut musaa vähään aikaan, nupit kaakkoon, musa on vallannut taas elämäni ja saanut sen viimeisenkin naururypyn kasvoille.
Taustalla soi todella vahvasti Sandhja, jonka levyjulkkarit Tavastialla n. kuukausi takaperin räjäyttivät pankin. Allekirjoitan edelleen joka sanan, jonka kirjoitin daamista puoli vuotta sitten. Sormet ristiin, että artistilla on asiansa osaava keikkamyyjä. Myös Kasmirin Vadelmavene hymyilyttää tänä kesänä.
Musiikki vaikuttaa meihin jokaiseen eri tavalla. Siinä vaiheessa kun sanat eivät riitä, musiikki täyttää tyhjät rivinvälit. Sanoja ei enää tarvita, musiikki puhuu tunteiden kieltä.
Fiilistelin pari viikkoa sitten ystävälleni erästä biisiä, jonka olin kuullut ensi kerran kymmenen vuotta takaperin, minkälie nuoruuden romanssin puhjetessa kukkaan. Hehkutin biisiä universumin hienoimpana ja ihmettelin, kun ystäväni ei hyppinyt sohvalla ilosta ja jakanut hehkutustani. Kappale ei yksinkertaisesti herättänyt hänessä samaa tunnereaktiota kuin minussa. Biisi oli hänen mielestään hyvä, end of the story.
Meillä on kaikilla niitä biisejä, kappaleita jotka muistuttavat jostain tietystä hetkestä elämässämme. Joskus musiikki vihloo sydäntä ja herättää kipeitä muistoja, joskus se aiheuttaa riemun tunteita ja herättää kuplivan ilon sisällämme.
Tunteen haluaisi jakaa ystäville, mutta se on mahdotonta. Musiikin herättämille tunteille ei sanat riitä. Se myllerrys on vain ja ainoastaan sun sisällä. Ystävä voi toki samaistua tunteeseesi omien biisiensä ja muistojensa kautta, mutta ei silti päästä lähellekään omaa tunnetilaasi.
Musiikki on psykologinen ikkunamme menneisyyteen. Se tuo menneisyyden tunteet tähän päivään, tähän hetkeen ja voit elää hetket taas uudelleen ( halusit tai et ) . Mistä tämä johtuu?
Musiikki stimuiloi mantelitumaketta, jonka pääasiallisena tehtävänä on muistaa ja prosessoida tunnereaktioita. Musiikkia kannattaakin käyttää hyödyksi, kun käsittelemme positiivisia, negatiivisia, iloisia ja ikävempiä tunteita.
Erityisesti nuorilla musiikin merkitys korostuu. Nuoret käsittelevät nuoruuden suuria tunteita musiikin avulla. Lukkiutuvat huoneeseensa musiikin ja tunnevyöryn kera ja saavat siitä lohtua, piristystä sekä voimaa. On jopa tutkittu, että musiikilla olisi keskeinen rooli nuorten itsenäistymisessä ja irtautumisessa perheestä. Lukkiudutaan me aikuisetkin jos siltä tuntuu, musiikki auttaa.
MUSIIKKIA KANNATTAA KUUNNELLA NÄISTÄKIN SYISTÄ:
Lempimusiikin kuunteleminen parantaa mielialaa
Musiikin kuuntelu rentouttaa ja rauhoittaa mieltä.
Musiikki helpottaa vaikeiden asioiden käsittelyä.
Urheillessa ja liikkuessa musiikin tahtiin, pääset flow-tilaan, jossa keho toimii lähes automaattisesti.
Lempimusiikin kuunteleminen parantaa myös aistikokemuksia, ruoka maistuu paremmalta ja seksuaalisen mielihyvänkin tunteet voimistuvat.
Musiikki tekee iloiseksi ja sen kuuntelu vaan on äärettömän kivaa!
Jutun kuvat on otettu Helsinki Fashion Weekendissä ja mallina toimi tapahtumassa esiintynyt kuvankaunis Jannika B. Naisen musiikki herättää minussa juuri niitä tunteita ja muistoja, joita ei vierustoveri ymmärrä. Keikalla viihtyi hyvin yksin, eikä kukaan ympärillä oleva tiennyt, millaiset tunnetilat tämän valloittavan hymyn ja äänen omaavan artistin musiikki minussa herättää.