… herttinen mitä myrkkyjä mulle syötetään! Aamulla otin yhden pikkuruisen napin, jonka ei kuulemma pitäisi vaikuttaa juuri mitenkään, ainakaan sen kohteeseen eli kivun aiheuttajaan. Pari tuntia napista putosin totaaliseen tajuttomuuteen, so. nukuin kaksi tuntia täysin tietämättömänä maailman menosta. Nukahdin tähän nojatuoliin, jossa istuksin poikittain, jalat koukussa… Olo oli lievästi sanottuna koukkuinen heräämisen jälkeen :). Viikko tällä annostuksella nappi kahdesti päiväsaä, seuraava viikko kaksi nappia kahdesti ja sitten napin teho kasvaa alkuperäisestä kolminkertaiseksi lopuksi aikaa. Loivasti pelottaa ison napin vaikutukset?
Kotona on kuitenkin hyvä sairastaa, sillä ihmisen sietämättömyys muita kohtaan voi olla oikeutettua mutta ei kohtuullista. Tämän muistaen koetan vastaisuudessa olla myötämielinen niitä kohtaan, jotka käyttäytyvät aggressiivisesti syystä, jonka taustaa en välttämättä tiedä. Sama kehittyminen tapahtui viime vuonna, kun autooni tulleen vian vuoksi jouduin köröttelemään 40 km/h kotiin. Muita hitaita tiellä liikkujia oli huomattavan helppo ymmärtää sen jälkeen.
Ihan alkaa huolettaa, kun ei tiedä mitä kaikkea itsessään pitäisi kehittää jotta tulisi yhteiskuntakelpoiseksi. Ei kai kaiken kehittymisen ole tapahduttava omakohtaisen kokemuksen jälkeen?
3 kommenttia
Rujokki
5.7.2011 13:49
On puhelintreffit, kyllä. Mut aatteles: lääkkeen annostelu menee varovaisesti sen vuoksi, että sillä siedätetään kehoa. Eli: kun keho ei enää reagoi (voimakkaasti) ja lääkkeen annostusta tai milligrammoja nostetaan, se tarkoittaa että elimistö on jo tavallaan 'myrkytetty' sietämään lääkettä... Tämä siis ihan ok hoidettavan krempan vuoksi, mut hirvittää vain sen tahattoman myrkyttymisen vuoksi...
Vastaa kommenttiin
lindagee
5.7.2011 22:06
Niin..ja sitten kun jokin kipu on kroonistunutta, niin näitä "norsupyssynappeja" napataan tietysti päivittäin, koska vaikutus kestää vain rajallisen ajan... Kuka mitäkin myrkkyä nielee, ja minkämoisina annostuksina, sehän tietysti vaihtelee kyseisen vaivan ja kivun vaikeusasteen mukaan. Melkoista epätoivoa ja -tietoisuutta itselleni on tuottanut se miten ERI linjoilla eri hoitopaikkojen lääkärit voivat olla kipulääkitysten suhteen, jotkut suorastaan vailla MITÄÄN näkemystä tai linjausta. Jokseenkin rasittavaa, kun lopputulemaksi jää aina sama potilaalle (= minulle) suunnattu kehotus/suositus: "Niin, itsehän sä PÄÄTÄT otatko tätä lääkettä. Mä nyt kirjoitan sitä ja sitä ja vähän tätäkin, ja näistähän voi tulla hyvinkin ikäviä yhteisvaikutuksia, mutta eihän sitä kokeilematta voi tietää mikä sopii kenellekin." jne.
Juuri tämä tietty rajatilanne, jossa vielä käytellään ns. heikkoja opioideja, ja harkitaan pitäiskö siirtyä jossain vaiheessa vahvempaan, on jokseenkin hämmentävä. Tuntuu siltä, ettei kokonaisvastuuta ole oikein kellään, eivätkä lääkärit ryhdy ainakaan toistensa ohjeistuksia (tai edes selkeätä piittaamattomuutta) kritisoimaan tai kyseenalaistamaan. Siitä kohtaa voi aina luistella toteamalla kuten muuan ortopedi taannoin "Niin, mähän olen oman alani erikoislääkäri, eikä se KIPU varsinaisesti kuulu mun toimenkuvaan." Justiinsa juu.
Mut sitten vielä se kääntöpuolipointtikin. Monihan sinnittelee mitättömillä Buranoilla ja vastaavilla tilanteissa, joissa niistä on yhtä vähän hyötyä kuin kalkkipillerien nielemisestä. Järeään kipuun tarvitaan järeät lääkkeet. Jos kipu ei taltu, elämä on joka tapauksessa helvettiä, eikä se kärsimys ketään kirkasta. Reseptivapaat napit aiheuttavat isoina määrinä melkoisia vatsa(haitta)vaikutuksia. Jos käytetään jatkuvasti vahvempaa kamaa, mukaan lisätään yleensä vatsasuojarohdot, ettei suolistoparka olisi niin kovilla. Tietysti vahvat kipulääkkeet ovat myös keskushermostovaikutteisia, mutta itse kova kipukin vaikuttaa hermostoon ja kognitiivisiin toimintoihin väistämättä.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
5.12.2021 10:38
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin