Ollessani vielä vakiotanssien opettaja, eräs työtovereistani yritti epätoivoisesti opettaa tanssiaskeleita oppilaalleen. Miesoppilaan turhauduttua silmin nähden yhä enemmän ja enemmän, työtoverini lohdutti häntä todeten ”Ei se mitään, tajuat tämän kyllä jossain vaiheessa – ei tämä ole mitään rakettitiedettä”.
Outo hiljaisuus laskeutui tanssisaliin miesoppilaan pysähtyessä niille jalansijoillensa.
”Eipä niin,” hän mutisi. ”Tämä ei tosiaankaan ole mitään rakettitiedettä. Sen minä osaan. Tämä on jokin sadistinen keksintö, joka on kehitetty varta varten rakettitiedemiesten kiduttamiseksi.”
Ja näin me kaikki saimme tietää, että kyseinen mies työskenteli NASA:lle
.
Thejunglenook-nimimerkillä kirjoittavan entisen tanssiopettajan kertomus tanssitaidottomasta NASAn tiedemiehestä on ensivilkaisulla hauska juttu. Siihen kätkeytyy kuitenkin myös syvempi muistutus siitä, ettei meitä ole veistetty samasta puusta. Vaikka voimme kyllä opiskella (tai vääntää ja opiskella) minkä tahansa asian niin halutessamme, aina ammattiin saakka, todellisuudessa meitä kuitenkin ohjaavat luontaiset mielenkiinnonkohteet ja ns. ”luontaiset kyvyt”. Nasan tiedemiehelle hänen valitsemansa ala vastaa hänen mielenkiintoaan ja hänen luontaiset kykynsä ovat todennäköisesti edesauttaneet häntä alalla jo koulutusvaiheessa. Sen sijaan tanssi ei tunnu inspiroivan - turhauttaa vain - eikä askellus lipsahda notkeaksi, vaikka miten tamppaisi tuhrata tangoa.
Olen kuullut sanottavan, että ihminen osaa erittäin hyvin 1-3 erilaista kykyä. Törmäsin myös nimettömän harrastajan laskelmiin siitä, että jos ihminen eläisi 75-vuotiaaksi opiskellen, hänen pitäisi pystyä ihan perusaivokapasiteetilla oppimaan 25 erilaista kykyä. Kykyjen syvyydestä ei tosin mainittu mitään, joten oletan sen tarkoittavan keskivertokykyä. Mainitsemistani 1-3 kyvystä puhuttaessa puhutaan kuitenkin ”luontaisista lahjakkuuksista ja mielenkiinnon kohteista”.
Meillä Wannadolla yritys koostuu nimenomaan erilaisista erikoiskyvyistä ja luontaisista mielenkiinnonkohteista. On helpottavaa, kun tiimistä löytyy asiaan kuin asiaan ammattilainen, joka tietää mitä tekee – ja tekee sen vielä mielellään. Siinä, missä minun alaani ovat blogitekstit sekä luova, tarinallinen kirjoittaminen, kollegani hallitsee verkkosivujen myyvät mainostekstit ja kolmas kirjoittaa sähäkät uutiskirjeet. Samoin se, että minä kuvitan mitä tahansa, ei ole pois graafikoiltamme – päinvastoin. Kuvitus ja graafinen suunnittelu kun ovat kaksi erilaista asiaa, vaikka molemmissa työstetään kuvia.
Yrityksen hyvän tiimimuodostuksen tulisikin koostua eri alojen ammattilaisten kasaamisesta yhteen niin, etteivät työntekijät ole vain kopioita toinen toisistaan. Olipa ala mikä tahansa, ihmiset alan sisällä ovat erilaisia ja hallitsevat alakohtaiset pienemmät nyanssit eri tavoin. Ne kannattaa ottaa hyödyksi.
- SuperAssari Maarit
----------
SuperAssarit ovat Wannadon aikaan ja paikkaan sitoutumattomia työelämän vapaustaistelijoita ja ongelmien ratkaisijoita. Multityötä tekevä Wannado Oy on Irina Viitalan ja Anna Degerholmin yhdessä, vuonna 2011 perustama SuperAssariyhteisö, johon kuuluu yli 30 markkinointiviestintään, tehtävien digitalisointiin, tapahtumatuotantoon ja sihteerityöhön erikoistunutta ketterää tekijää. www.wannado.fi #SuperAssarit
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:28
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin