Suomessa kukoistaa valitettavan huono henkilöstöjohtaminen, joka näkyy sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja työntekijöiden sitouttamattomuutena – ja maksaa Suomella vähintään 25 miljardia, joka ikinen vuosi. Keskimääräisesti parikymmentätuhatta ihmistä jää vuosittain työttömyyseläkkeelle, joka aiheuttaa n. 260 0000 työvuoden menetyksen – ja tämäkin vuosittain. Näin uutisoi YLE noin vuosi sitten.
”Niska limassa ja kärsien sinun on työsi tehtävä”, vai miten se nyt meni?
Mutta miksi ihmeessä? Mitä hyödytään siitä, että ihmiset voivat huonosti ja ovat onnettomia, murehtien pahaa oloaan kymmeniä tunteja viikossa, ja siinä samalla yritys menettää riihikuivaa rahaa tolkuttomasti? Vieläpä asialla, johon on helppo ratkaisu.
Työntekijän onnellisuus kumpuaa hyvästä johtamisesta
Työpahoinvointiin puututaan yleensä vasta sitten, kun työntekijä on muuttunut potilaaksi. Tällainen sairauspoissaolomenettely maksaa Suomelle 41 miljardia joka vuosi, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimus. Tämä on selvästi kalliimpaa työnantajalle kuin sairastumisen ennaltaehkäisy. Työhyvinvointiin satsattu raha tulee sitä paitsi takaisin kuusinkertaisena.
Suurin pahoinvointia aiheuttava syy työpaikoilla on huono johtaminen, puhuttiinpa yrityksen johdosta tai henkilöstöhallinnosta. Johtamista on helppo korjata ja jokainen johtaja pystyy aina tekemään itse itsellensä jotain. Siinä, missä työpahoinvointia edistävä pomo komentaa ja vaatii suorituksia rangaistuksen uhalla, johtaja tarjoaa opetusta, rohkaisee työntekijöitään, kouluttaa heitä ja pyrkii motivoimaan alaisiaan. Hyvä johtaja työskentelee alaistensa rinnalla, jakaen heidän kanssaan samat visiot ja arvot yrityksestä. Hyvä johtaja on aina alaistensa tavoitettavissa niin, että nämä voivat jakaa työhuolensa ja inspiraationsa hänen kanssaan. Hän antaa työntekijöille mahdollisuudet antaa parastaan sellaisissa olosuhteissa ja sellaisilla työskentelytavoilla, jotka tukevat työntekijän luontaisia ominaisuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Työntekijää kohdellaan yksilönä, ei numerona tai kulueränä.
Modernin johtamisen kärkeä
Meillä Wannadolla moderni johtaminen on ollut osa yrityksen kulmakivistä sen perustamisesta lähtien. Firmassamme ei sairastella yleensäkään flunssaa kummempaa, ja jos tarvetta levolle tulee, levätä saa vapaasti. Päivän aikana voi tarvittaessa ilmoittaa, että menen nyt päiväunille lataamaan akkuni ja palaan tunnin päästä asiaan. Meillä on useita SuperAssareita, jotka auttavat toinen toisiaan ja säntäävät apuun, kun joku tarvitsee hengähdystauon tai yleistä apua. Loma-aikoja ei ole, vaan työntekijät päättävät itse, milloin lähtevät lomalle ja kauanko viipyvät siellä – itse olen lähdössä pian Japaniin kahdeksi viikoksi, kun työtoverini palasi juuri Havaijilta. Työläppäri lähtee mukaani, sillä teen mielelläni töitä lomani aikana yritykselle, joka joustaa minuun päin suuresti. Silloin myös minä olen halukas joustamaan firman suuntaan.
Voitte olla varmoja, että meidän firmamme ei tue työpahoinvointia taloudellisesti, vaan kerää kaiken kotiinpäin, jokaista senttiä myöten, onnellisilla ja motivoituneilla SuperAssareilla.
Tervetuloa, miljardivoitot!
- Superassari Maarit
-------------------------------------------
SuperAssarit ovat Wannadon aikaan ja paikkaan sitoutumattomia työelämän vapaustaistelijoita ja ongelmien ratkaisijoita. Multityötä tekevä Wannado Oy on Irina Viitalan ja Anna Degerholmin yhdessä, vuonna 2011 perustama SuperAssariyhteisö, johon kuuluu yli 20 markkinointiviestintään, tehtävien digitalisointiin, tapahtumatuotantoon ja sihteerityöhön erikoistunutta ketterää tekijää. www.wannado.fi #SuperAssarit
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:29
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin