Kuinka usein suu loksahtaa auki maistaessasi ruoka-annosta ravintolassa? Aika harvoin, mulla ainakin.
Sain kutsun tulla tutustumaan Alppikadulle elokuussa avattuun thaikkuravintolaan, nimeltään Boatip Thai Restaurant. Nyt ei tarvinnut kahdesti pohtia, voisinhan käytännössä muuttaa asumaan Vaasankadulla vaikuttavaan Tuk Tukiin. Thaikkuruoka vaan on mun juttu. Kotikeittiössä syntyy raakaruokia ja smoothieita, välillä voi siis herkutella riisillä ja thaimaalaisen keittiön mausteilla.
Ensimmäinen havainto Boatipistä on se, ettei ravintola sisustuksellaan vielä Tuk Tukin kanssa kilpaile. Asiakaspaikkoja on kuitenkin runsaasti enemmän ja täällä ei tule sellaista oloa, että kiireesti ruoka naamaan ja ravintolasta ulos. Taisi visiitti Boatipissa kestää reilut pari tuntia ja vieläkään ei olisi potkittu pihalle.
Kielitaitoaan pääsee myöskin hyödyntämään, palvelu pelaa englanniksi ja ruotsiksi ja sympaattinen omistaja vie kyllä pisteet kotiin palvelullaan.
Vatsantäytettä sai hetkisen odottaa, nälkä vaivasi, mutta thaikkuravintolassa odotus on vain hyvä asia. Mitä kauemmin saat odottaa, sitä varmempi voit olla siitä, että ruoka valmistetaan alusta saakka itse, eikä annosta heitetä pakastimesta mikroon ja ping, asiakkaan pöydälle.
Odotus palkittiin. Ensimmäisen puraisun jälkeen oli selvää, että nyt ollaan oikeassa ravintolassa. Jo alkuruoka vei kielen mennessään ja asetti kovat odotukset pääruoalle. Alkuruokapöydässä meillä oli grillattua broilerivarrasta maapähkinäkastikkeella ja annos vei kummankin syöjän extaasiin. Tätä olisi voinut syödä alkuruoaksi, pääruoaksi ja jälkiruoaksi. Mausteita pöytään saatiin papaijasalaatin muodossa, salaatti oli höystetty chilillä, porkkanoilla ja maapähkinöillä. Jos mausteinen ruoka on sun juttu, kokeile tätä. Allekirjoittaneelle annos oli liian voimakas, mutta chilin sietokyvyssä mulla on muutenkin vähän harjoittelemista.
Pääruokana seuralaisella oli Wokattua broileria cashew-pähkinöillä (kuva jutun alussa). Ruotsissa asuneen ystäväni ensimmäinen kommentti ruoasta oli, ' vihdoin Suomessa saa yhtä hyvää thaikkuruokaa kun Ruotsissa.' Itsekin maistoin annosta ja annoskateushan siitä syntyi. Vaan täyden kympin sai oma annoskin, suu nimittäin loksahti auki kun maistoin annostani, broileria keltaisessa curryssä. Tämä on lempiannokseni thairavintoloissa ja käsi sydämellä voin vannoa etten ole Suomessa näin hyvää thairuokaa syönyt.
Makujen ja mausteiden maailma oli ihan omaa luokkaansa ja vaikka vatsa oli jo täynnä, annokset oli syötävä viimeistä piirtoa myöten. Niinhän siinä kävi, että vatsa pullottavana jouduttiin ravintolasta vyörymään ulos.
Plussaa:
+ Palvelu
+ Ruoka, kymppiplus
+ Asiakaspaikat
+ Aito ja paikkaan sopiva musiikki
+ Menussa oli valinnanvaraa perinteisistä annoksista rapeisiin sammakonreisiin, listalla oli yli 120 annosta!
Kehitettävää:
- Pöytäliinat, nämä kuulemma tulossa lähiaikoina
- Ravintolassa ei vielä saa viiniä tai olutta, B -oikeudet ovat kuitenkin tilauksessa ja ruoan kanssa pääsee halutessaan nauttimaan sen lasillisen piakkoin.
Ja nyt tuli nälkä kun katson noita kuvia. Tahdon takaisin. Taksiii!
Boatip Thai Restaurant and Take Away, Alppikatu 5, Helsinki.
Ravintolaseikkailuista pysyt kartalla Viiskulman facebookissa
Sekä instagramissa @viiskulma