Mulla on uusi lempiravintola. Sillä ei ole Michelin-tähtiä, estetiikka ei ole näissä annoksissa se pääjuju ja parempaa ruokaakin olen joskus syönyt, mutta sydämen ravintola on vienyt.
Löysin pikkuruisen Four Seasonin tästä kulmiltani reilu kuukausi sitten ja olen tämän jälkeen käynyt ravintolassa ainakin kymmenen kertaa, espressolla, lounaalla, pikadinnerillä matkalla kaupungille, lenkin jälkeen hakemassa ruokaa kotiin.
Four Seasons on pikkuruinen ravintola suoraan kaapattuna Pariisin kaduilta. Ranskalainen musiikki ja kupillinen espressoa vievät pikajunalla Pariisiin ja pois Suomen pakkasesta.
90 prosenttia asiakkaista tuntuu tuntevan henkilökunnan ja palvelu kaikille on äärimmäisen ystävällistä, muttei tuputtavaa. Kerran sujahdin sisään ravintolaan pikalounaalle, mutta unohdin kiireen samantien, kun omistaja alkoi tarjoilemaan asiakaskunnalle ranskalaista siideriä. Ei tälläistä tapahdu Suomessa!
Kielenkin saa itse valita. Itse sekoitan sujuvammin ja vähemmän sujuvammin suomea, italiaa, ranskaa ja englantia ravintolassa asioidessani.
Asiakaspaikkoja Four Seasonissa ei ole kovin montaa. Ruoka odottaa kuitenkin tiskin takana ottajaansa ja suurin osa hakeekin ruoan mukaansa. Luomukaritsaa, risottoja, erinomaisia salaatteja ja vakiosuosikkiani, basilikakastiketta salaatille. Annokset ovat isoja ja nälkä lähtee pitkäksi aikaa.
Ruoka on laadukasta kotiruokaa ja äärettömän edullista sellaista. Iso annos luomukaritsaa riisin ja salaatin kera maksaa 11 euroa ja kiireen sekä nälän yllättäessä tässä ravintolassa piipahtaminen voittaa aina. Parasta on, että lounas tässä ravintolassa kestääkin iltaseiskaan joten hinta ei nouse perinteisen lounasajan jälkeen.
Tästä minä diggaan, isosti.
Four Seasons, Kapteeninkatu 24, Helsinki
PS. Muista Viiskulman FB ja Instagram, molemmat löytyvät viiskulma -nimellä. Näissä pian tietoa uusista kuvioista!