”Jos ihminen miettii asioita uupuneena ja tylsistyneenä työpöytänsä ääressä, hän on ahkera. Jos hän menee miettimään asioita jäätelötötterö kädessä torille, hän lintsaa.”
Näin yrittäjä ja luovuusguru Saku Tuominen tiivistää perinteisen käsityksen hyvästä ja huonosta työntekijästä Kodin Kuvalehden haastattelussa. Ei ole tärkeää se, saatko jotain aikaiseksi vai et, kunhan pysyttelet visusti työpaikan seinien sisäpuolella. Sieltä poikkeaminen on lintsaamista, huijaamista ja suoranaista laiskottelua, johon ahkera ja kuuliainen työntekijä ei sorru koskaan.
Tuomisen ydinajatuksiin hyvästä työkulttuurista kuuluvat kaksi vahvaa kohtaa, joihin toivoisi törmäävänsä useamminkin:
- Työaikojen poistaminen, jolloin painoarvo on työn tuloksella. Työntekijä voi aivan hyvin saada loppuviikon vapaata, jos annettu työtehtävä on valmis keskiviikkona. Ei ole mitään järkeä istuttaa työntekijää toimettomana paikoillaan työn valmistuksen jälkeen vain siksi, että ”kun aina on tehty näin”. Tämä sivuaa seuraavaa kohtaa, joka on
- Työpaikalla lorvimisen vaatimuksen poistaminen sekä työn järkevä rytmittäminen. Ei kytätä ja vainoa aikuisia ihmisiä siitä, että ovatko he varmana paikalla ja puurtamassa. Työpaikka ei ole koulu, jossa on läsnäolopakko, eivätkä esimiehet opettajia, jotka silmä kovana vahtaavat, että jokainen pysyy pulpetissaan vaaditun ajan eikä poistu koulualueelta ennen virallista koulupäivän päättymistä.
Me Assarikaupassa olemme ottaneet nämä Tuomisen esiin nostamat asiat käyttöön jo ajat sitten. Läsnäolopakkoa ei ole, työn lopputulos on aikaa tärkeämpi, jokainen johtaa itseään tiimi taustatukenaan ja jos jäätelötötterö kädessä torin laidalla istuen saa parhaimmat ideat, työntekijää innostetaan myös menemään sille jäätelötötterölliselle. Työntekijöillemme on tyypillistä se, että päivä rytmittyy omiin pieniin hetkiin, jolloin aivot nollataan työstä, kuten kävelyretket, salille meneminen, lasten kanssa puuhastelu tai vaikka päivätorkut. Tyypillistä myös on, että työtoveri kertoo innostuneena keksineensä loistoidean tämän perinteisen työkulttuurin hirveästi paheksutun ”lintsaamisen” aikana. Näitä hyviä ideoita jaetaan sitten kaikkien kesken, joten jokainen työpaikallamme hyötyy siitä, että toinen uskaltaa ottaa rennosti ja tehdä töitä itselleen sopivammalla tavalla.
Me olemme ylpeästi yksi Suomen harvoista työpaikoista, joissa työntekijä saa ”lintsata” jäätelötötterönsä kanssa. ”Lintsannut” ja jäätelöstään nauttinut työntekijä, jota ei kytätä ja johon osoitetaan näin luottamusta kuten tervejärkiseen, itsenäiseen aikuiseen, palaa mielellään työtehtävänsä ääreen ihan omatoimisesti jäätelön mutustettuaan – virkistyneenä ja täynnä uusia ideoita.
- Superassari Maarit
-------------------------------------------
SuperAssarit ovat Wannadon aikaan ja paikkaan sitoutumattomia työelämän vapaustaistelijoita ja ongelmien ratkaisijoita. Multityötä tekevä Wannado Oy on Irina Viitalan ja Anna Degerholmin yhdessä, vuonna 2011 perustama SuperAssariyhteisö, johon kuuluu yli 20 markkinointiviestintään, tehtävien digitalisointiin, tapahtumatuotantoon ja sihteerityöhön erikoistunutta ketterää tekijää. www.wannado.fi #SuperAssarit
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:29
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin