Reilu viikko takaperin, kasvisravintola Silvoplee avasi uudessa osoitteessa, Toinen linja 7. Olen hinkunut testaamaan uutta Silvopleeta siitä asti, tänään aikataulut vihdoin antoivat myöten. Ravintolahan on Helsingin ravintoloista lähinnä omaa ideologiaani, luomua ja raakaruokaa. Ennenkin Silvoplee on ollut lempiravintoloitani, mutta nyt me löysimme lopullisesti toisemme.
Uudessa ravintolassa on sympaattinen pieni smoothiebaari, minikokoinen kauppanurkkaus superfoodeille ja muille ihanuuksille, sekä ihanan tilava, mutta silti äärimmäisen kotoisa ravintolapuoli. Alakerrassa on myös Pop Up-kellari, jossa tällä kertaa myytiin ILO by Dakini-tuotteita.
Uuden Silvopleen hieman hämyisempi valaistus, tekee ravintolasta paikan, josta ei oikeastaan tahdo poistua, tuleeko tästä toinen kotini?
Uudet aukioloajat otetaan myös innolla vastaan, ravintola on nyt arkisin auki klo 20.00 saakka ja lauantaisin kuuteen. Kasvisaterian kylkeen voi myös ottaa lasillisen Ekowinen luomuviiniä.
Itse noutopöytä on sitä totuttua Silvopleeta, ihania kasvisherkkuja, tahnoja, salaatteja. Torstaina ruokalistassa oli mm. herkullista punajuurimureketta, parmesansalaattia ja quinoapestoa.
Noutopöydän ideahan Silvopleessä on se, että voit laajasta valikoimasta valita ihan mitä vaan, miten paljon vaan. Vaaka punnitsee ateriallesi hinnan. Ravintola on erittäin kohtuuhintainen ja hinta-laatusuhteeltaan täys kymppi. Voit hakea ruokaa myös kotiin.
Kassalla myydään erikseen vielä raakakakkuja, ah, en tietenkään voinut vastustaa. Saako antaa täyden kympin koko setille?
Sitten asunto vielä hakuun Kalliosta, ettei tarvitse täältä kauempaa talvella tarpoa kakkoskotiin.