Olenkohan tullut maininneeksi, että on vain yksi keittiöpuuha, jota inhoan yli kaiken? Se on tietysti tiskaus, enkä varmasti ole ainoa! Kehittelenkin mieluusti sellaisia ruokia, joiden tekeminen pitäisi tiskivuoren kurissa. No joo, on mulla tietysti tiskikone (eikä se ole Juulia-merkkinen) mutta silti, tiski ku tiski, en tykkää! Tänään tiskiä ei syntynyt juuri yhtään - lykkäsin nimittäin kaikki ainekset samaan kattilaan, vaikka tein spagettia!
Kastike ja spagetti siis voidaan ihan hyvin keitellä sulassa sovussa samassa padassa - kastiketta kasaillessa täytyy vain pitää mielessä, että pasta imee rutkasti nestettä itseensä. Keittoa ei silti ole tarkoitus tehdä, eli eipä sitä nestettä liikaakaan saa olla. Tänään mieleni teki jotain oikein kermaista pastaa, mutta äh, eihän mulla mitään kermaa kaapissa ollut. Sensijaan kaapissa oli butternut-kurpitsa. Paleo- ja vegaanireseptejä tutkineena olen huomannut, että kurpitsaa ja kukkakaalia käytetään usein ruuissa valkokastikkeen tai kerman tapaan, joten ei muuta kun kurpitsa raasteeksi ja kattilaan (no ei koko kurpitsaa sentään, muutama desi karkeaa raastetta, eikä tarvitse kuoria sitä palaa, raasteeksi vaan)! Kurpitsan lisäksi laitoin kattilaan läjän puolitettuja kirsikkatomaatteja, lorauksen oliiviöljyä ja murskatun valkosipulinkynnen.
Seuraavaksi kattilaan meni noin kaksi desiä vettä, reilu tujaus srirachaa ja suolaan säilöttyjä kapriksia. Suolaa ei siis tarvinnut lisätä mutta reilusti vastarouhittua mustapippuria kyllä. Kun vesi alkoi kiehua, lisäsin spagetin, jonka puolitin jotta se mahtuisi kattilaan ja uppoaisi nesteeseen kunnolla. Kansi päälle ja kunnon kiehutus! Viiden minuutin kuluttua tarkastin tilanteen ja sekoittelin ruokaa hieman. Lisäsin sekaan reilun desin jäisiä katkarapuja ja reilusti raastettua parmesaania ja silputtua salviaa. Kannen jätin auki, jotta kastike kieuhisi paremmin kokoon.
Kymmenessä minuutissa spagetti kypsyi sopivan napakaksi ja kurpitsa hautui kermaiseksi. Ei haittaa yhtään ettei ollut kermaa! Juustoa tietysti raastelin myös annoksen päälle reilusti, se aina auttaa. Tiskiä tuli haarukan ja lautasen lisäksi yksi kattila, veitsi ja raastinrauta. Olisin tietysti voinut syödä suoraan kattilastakin...