Rakastan hummusta. Jopa siinä määrin, että olen himooni tehnyt sitä vaivalloisella "perunanuija-siivilä" metodilla... Mutta nytpä onni potkaisi: supermukava naapurini Petteri lahjoitti mulle ylimääräisen sauvasekoittimensa!!! Mitäs muutakaan sillä ekaks tehtäisiin ku hummusta?
Olin tsekkaillut erilaisia dippi & leviteideoita perjantaina emännöimääni Cityn blogaajien illanviettoa varten, ja törmännyt houkuttelevaan valkopapu-basilikahummukseen. Tämä mielessäni lähdinkin tällä kertaa liikkeelle valkopavuista kikherneiden sijaan.
Resepti on simppeli:
2 purkkia suuria valkoisia papuja (esim. Pirkka tai GoGreen)
0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
0,5 ruukkua tuoretta minttua
1 paahdettu valkosipulinkynsi (tai öljyssä pehmeäksi kuullotettu)
0,5 rkl suolaa
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
(0,5 dl vettä)
Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Tarjoilin papuhummuksen ihanien testattavaksi saamiemme SunSpelt mustikka- ja täysjyväspeltnäkkärien kanssa. Spelt-Mustikasta tuli uusi näkkärisuosikkini kertaheitolla!
Ps. Vaimomatskuu keittiöpäiväkirja löytyy nyt myös Instagramista!
Kirjoitettaessa soi dEUS: Little Arithmetics
3 kommenttia
Parhaat Naapurit
22.9.2013 20:03
Perunanuija-siivilä -methodi. Tässä kohtaa elämä saa vaan olla helpompaa :) Nyt naapuritkin saa nopeemmin mitä upeampia herkkuja :)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Ines_Z
19.10.2013 19:07
Kiitos tästä, koska vaikka olenkin tehnyt hummusta kikherneistä, en olisi tätä itsekseni keksinyt tehdä. Tuli erityisen hyvää ja yllätti kun noiden papujen maku ei ole yhtä voimakas (tai mikähän olisi oikea sana) kuin kikherneiden. Valkosipulia en paahtanut mutta hyvin toimi.:)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juulia
20.10.2013 16:41
Heippa! Kiva kuulla että tykkäsit! Vaikka tykkään kikherneistä, ne ovat tosiaan aika voimakkaan makuisia. Valkopavut ovat miedompia ja soseutettuna käyvät moneen reseptiin (esim keittoon, juuressoseeseen, valkokastikkeeseen) tuomaan ravintoarvojen lisäksi runsautta rakenteeseen: mulla on niitä aina kaapissa :)