Jos mässäily kiinnostaa, kannattaa tutustua SYÖ!-viikkojen massiivisiin mättöannoksiin. Tässä neljä annosta isoon nälkään:
Ronski burgeri – myös vegaanisena
American Diner Citykäytävän valikoimista löytyy ronskia burgeria: Smokey Chili Burger sisältää 150 gramman naudanlihapihvin, amerikansalaattia, punasipulia, pekonia, mozzarellajuustoa sekä smokey-chilimajoneesia. Annos löytyy myös vegaanisena versiona. Vahva osoitus siitä, ettei vegaaninkaan tarvitse kärvistellä, vaan voi yhtä lailla antautua mässäilyn iloihin!
Jättipekoniburger nälkäisen mieleen
Pancho Villan SYÖ!-annos vaatii jo syöjältäänkin venyvää vatsanahkaa. Jättipekoniburger sisältää 188-grammaisen täyslihapihvin, cheddarjuustoa, pekonia, kastiketta, Panchon remouladea, salaattia ja marinoitua punasipulia. Annos sisältää valinnan mukaan talon ranskalaiset, salaatin, talon lohkoperunat tai ristikkoperunat.
Kaikki burgerit ja pizzat
Pizzeria & Spagetteria MorriSon'sissa voi viettää vaikka kaikki SYÖ!-viikkojen viimeiset päivät: kympillä irtoavat kaikki burgerit ja pizzat (pois lukien King Kongin, Fillet Burgerin, Rokkiburgerin ja This&That tai House's pizzan). Valikoimaa riittää silti mätön ystävälle.
Iso sushiannos
Jos pizzat, burgerit ja rasvaiset paistopinnat eivät houkuttele, voi kupunsa ravita myös sushilla. Esimerkiksi Ravintola Helmen SYÖ!-annoksena löytyy 15 kappaleen sushilajitelma, joka on saatavilla myös vegaanisena. Suomalaiseen sushi-kulttuuriin ei ole toistaiseksi vakiintunut käytäntöä sille, mikä määrä sushia olisi kiistatonta mättöä: toisen party platter kun on toiselle aivan normaali lounas. Mutta ainakin tämä lajitelma on edullinen!
Nykytaiteen museon sivussa tarjoillaan korkealaatuista ruokaa.
Kiasman näyttävä aulatila kätkee kulmaansa kahvilaksi naamioituneen ravintolan, joka yllättää uuden kävijän täysin. Kyse on nimestä huolimatta nimenomaan ruokaravintolasta, jossa on vieläpä hämmästyttävän hyvä hinta-laatusuhde: annokset eivät kampanjan ulkopuolellakaan maksa kahtakymppiä enempää. Paikallisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin painottuva espanjalaishenkinen à la carte menu on keittiömestari Mari Hyyrysen käsialaa.
Pienenpuoleinen tila moninkertaistuu kesäisin ravintolan 120 paikkaiselle terassille. SYÖ-kampanjan lisäksi ravintola tarjoilee juotavaa kesähinnoin – kaupungin paraatipaikalla kelpaa siemailla vaikkapa lasillinen luomuviiniä. Lasillisen ääressä voi myös yrittää bongailla tuttuja kasvoja, sillä niin Kiasma Cafén kuin kampanjan toisen ensikertalaisen Tablo Ateneumin takana on ravintolayritys Capital Catering, jonka tunnetuimpia omistajia ovat Mika ja Aki Kaurismäki.
Aukioloaikojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ihan joka ilta ei pöytiä kateta. Kiasma Café noudattaa museon aukioloaikoja kun taas Tablo Ateneumin keittiö suljetaan arkisin klo 15 ja viikonloppuisin klo 16. SYÖ-kampanjan tarjoukset ovat tosin molemmissa ravintoloissa muusta kampanjasta poiketen voimassa myös lounasaikaan.
Aukioloajat:
ti 10–17
ke–pe 10–20.30
la 10–18
su 10–17
ma suljettu
Kampanja-annokset:
Oliivi-tomaattiravioleja ja vuohenjuustoa (VL): ravioleja, pehmeää vuohenjuustoa, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Lohikeitto (VL): perinteinen keitto lohesta ja kylmäsavulohesta. Saatavana kermaisella tai kirkkaalla liemellä.
Lämmin parsasalaatti (L): vihreää parsaa, Jamón-kinkkua, Manchego-juustoa, marinoituja kasviksia ja krutonkeja.
Saatavana myös gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona.
Pieni japanilainen ravintola on raikas ja viehättävä.
Eteläesplanadilla sijaitseva Kita on tyylikäs japanilainen ravintola, jossa aasialainen tunnelma on toteutettu modernilla tavalla. Kita keskittyy erityisesti sushiin, mutta valikoimaan kuuluu myös muita aasialaisia makuja. Japani ja Suomi jakavat ruokafilosofiassaan paljon samaa: puhtaus, tuoreus ja yksinkertaiset raaka-aineet ovat kaiken A ja O, eikä Kita ole tässä poikkeus.
SYÖ-viikoilla Kita tarjoilee 12 kappaleen setin sushia tai kasvissushia. Usein seurueessa on myös joku jolle sushi ei maistu ja kampanja-annoksiin kuuluukin myös Tori Karaage -kanaa. Kita on ollut mukana kampanjassa ennenkin, mutta tällä kertaa ravintola on harpannut vielä askeleen eteenpäin. Anniskeluoikeudet mahdollistavat sen, että kampanja-annosten rinnalle voi tilata mm. aasialaisia oluita sekä sakea. Aiemmasta poiketen ravintola on nyt myös sunnuntaisin auki.
Viehättävään ravintolaan jää mielellään syömään, mutta toisaalta keskeisellä sijainti tarjoaa myös muita mahdollisuuksia. Kauppatorin kulmalla sijaitsevasta ravintolasta nappaa helposti tyylikkäät eväät vaikka päiväretkelle Suomenlinnaan.
Aukioloajat:
Ma – Pe 11:00 – 21:00
La 12:00 – 21:00
Su 12:00 – 21:00
Kampanja-annokset:
Sushilajitelma, 12 kpl: nigiri (2 x lohi, 2 x grillattu lohi, 1 x ebi, 1 x surimi, 1 x gunkan, 1 x unagi) ja maki (2 x lohi, 2 x avocado).
Kasvissushilajitelma, 12 kpl: nigiri (2 x avocado, 2 x tofu, 2 x sokeriherne, 2 x wakame gunkan ja maki (2 x avocado, 2 x kurkku).
Tori Karaage: uppopaistettua kanaa chilimajoneesilla.
Tutustuimme edellisessä postauksessa kuuteen kampanjan uuteen tulokkaaseen, mutta ei siinä vielä kaikki. Uusille tuttavuuksille on aina kohteliasta esittäytyä, joten tällä kierroksella sanomme käsipäivää vielä seitsemälle kampanjan ensikertalaiselle.
Pari kuukautta sitten uudistunut Frans&Amélie vie vieraansa ranskalaisen bistron tunnelmiin. Viehättävä maalaisromanttinen ravintola ei kopioi ranskalaisia huippukeittiöitä vaan keskittyy eurooppalaishenkiseen bistroruokaan rennolla otteella. Mukaan SYÖ-kampanjaan on valittu kaksi suosikkiannosta. Lue Cityn juttu ravintolasta!
SYÖ-annokset:
Pariloitua lohta, yrttihollandaisekastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunoita (L,G)
Kokonaisena paistettua porsaan sisäfilettä, chili-sesamkastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunapaistosta (L,G)
Japanilainen ruoka ei todellakaan ole pelkkää sushia! Lämpimät japanilaiset ruuat inspiroivat Tablon keittiömestaria ja SYÖ-viikoilla näitä helmiä pääseekin testaamaan kympillä. Japanomania-aiheella pyörii myös näyttely itse Ateneumin puolella 15.5 asti. Tilanne vaatii teematreffejä!
Aito ja alkuperäinen, Suomen vanhin thai-ravintola tulee mukaan SYÖ-viikoille kolmen suositun annoksen voimin. Keskeisestä sijainnista huolimatta makumatka Thaimaahan alkaa jo ovelta, sillä ravintolan puitteet ovat todella tyylikkäät ja avarat. Ryan Thai myös levittää thairuoan ilosanomaa eteenpäin järjestämällä ruokakursseja.
SYÖ-annokset:
Vihreä curry kauden vihanneksilla ja tofulla.
Paistettua nuudelia, vihanneksia ja tofua / Paistettua nuudelia ja katkarapuja.
Kanaa cashewpähkinöillä / Masaman currylla maustettua kanaa kookosmaidossa.
Kun lautasella on kunnollinen pizza, lasissa viiniä ja korviin kantautuu live-jazz, ei täydelliseen iltaan muuta vaaditakkaan. Roomalaishenkisen Pjazzan SYÖ-annoksista löytyy myös spaghettivaihtoehto, sillä mitäpä olisi italialainen ravintola ilman mahdollisuutta omaan Kaunotar ja Kulkuri -hetkeen. Oi, niin kaunis Bella Notteeee...
SYÖ-annokset:
Pizza Funghi (vege): tomaattikastiketta, mozzarellaa, herkkusieniä ja persiljaa.
Pizza Tonno e Cipolle: mozzarellaa, tonnikalaa, sipulia ja persiljaa.
Spaghetti Alla Carbonara Con Guanciale Stagionato: käsintehtyä tuorespaghettia alla carbonara guanciale-pekonilla.
Umeshu on intiimi 30-paikkainen sushiravintola Töölön sydämessä. SYÖ-viikoilla tämä helmi tarjoaa kymmenen laadukkaan sushin setin. Valmistusta voi seurata itse vaihe vaiheelta, sillä ravintolassa on avokeittiö. Ps. huhun mukaan tätä paikkaa myös suosivat useat suositut bloggaajat. Lue arvosteluja ja tsekkaa kuvia täältä!
SYÖ-annos:
Sushilajitelma (10kpl): 4 x Californiamaki, 6 x nigiri (erilaisia).
Korjaamo on monille tuttu kulttuuritapahtumistaan, mutta tiesitkö sen yhteydessä toimivasta ravintolasta? Korjaamon baari & keittiö on uudistunut tänä keväänä ja saanut riveihinsä Helsingin huippuravintoloista tutun keittiömestarin. Kympille tulee siis todellakin tässä ravintolassa vastinetta. Säiden salliessa Korjaamon baari & keittiö tarjoilee myös upealle terassille. Lue arvosteluja ja tsekkaa kuvia täältä!
SYÖ-annokset:
Korjaamon maalaissalaatti: savulohta, kvinoaa, avokadoa, puolikuivattuja tomaatteja, oliiveja ja marinoitua punasipulia.
Korjaamon punajuuririsottoa, paahdettua keltajuurta, pinjansiemeniä, rucolaa ja aurajuustoa.
Epic on kampanjan ylivoimaisesti erikoisin ravintola… Voikohan sitä edes ylipäätään kutsua ravintolaksi? Tässä uudenlaisessa startupissa asiakaspaikkoja ei nimittäin ole lainkaan, vaan huippulaadukas ruoka (menusta vastaavat Savoysta, Kämpistä ja Palacesta tunnetut Marko Laine ja Petteri Luoto) kokataan espoolaisessa keittiössä ja toimitetaan asiakkaille kotiin tai toimistolle.
SYÖ-annos:
Chimichurri Pulled Pork: Pulled pork, perunagratiini, piparjuuriveloute ja chimichurri salsa
Annoksiin lisätään 3,90€ toimitusmaksu.
Se on taas se aika vuodesta kun kukat kukkivat, perhoset lentävät ja kaupungin herkullisin kampanja rantautuu ravintoloihin. Mukana on vanhojen ja hyväksi todettujen SYÖ-ravintoloiden lisäksi ennätysmäärä SYÖ-ensikertalaisia, jotka odottavat h-hetkeä jo jännityksellä. Kaipaatko jotain freesiä? Tässä ois kuulkaa nyt sitä uutta ja tuoretta.
Hotelliravintoloissa on aina vähän mystinen tunnelma. Ilmassa on samanlainen menemisen fiilis kuin lentokentällä ja tuntuu siltä, että tiskillä viskilasin kanssa notkuva aurinkolasipäinen henkilö voisi olla vaikka James Bond. Tyylikkyydestään huolimatta Central Park tarjoilee kuitenkin mutkatonta ja herkullista ruokaa, joka kypsennetään talon omassa laavakivigrillissä. Erityisesti ravintola ilahduttaa SYÖ-kävijöitä Haagassa.
SYÖ-annokset:
Grillattua kananpojan rintaa, maissipyreetä ja reggae reggae -kastiketta
All time favourite-burger = Lemppari: pekoniburgeri us-beef-pihvillä, mango-chilimajoneesilla, maalaisranskalaisilla, coleslaw ja salaattia.
Grillattua tofua kasvispedillä ja pähkinäkastikkeella.
Jos et ole koskaan käynyt Kiasma Caféssa, saatat kuvitella sen olevan pieni ja vaatimaton cafeteria taidemuseon nurkassa. Kiasma Café à la carte listoineen ja upeine terasseineen on kuitenkin kaikkea muuta! SYÖ-viikkojen todellinen yllättäjä laukkaa kampanjaan mustan hevosen ottein tyylikkäillä annoksilla: ravioleja, kylmäsavulohta, parsaa, anyone?
SYÖ-annokset:
Oliivi-tomaattiravioleja ja vuohenjuustoa (VL): Ravioleja, pehmeää vuohenjuustoa, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Lohikeitto (VL): Perinteinen keitto lohesta ja kylmäsavulohesta. Saatavissa kermaisella tai kirkkaalla liemellä.
Lämmin parsasalaatti (L): Vihreää parsaa, Jamón-kinkkua, Manchego-juustoa, marinoituja kasviksia ja krutonkeja.
Saatavilla myös kasvis- ja gluteenitonvaihtoehto.
Mannerheimintiellä aukesi viime joulukuussa sushiravintola, joka tarjoilee hyvää perussushia ja kiinnostavia erikoisuuksia. Onko esimerkiksi juustomaki tuttu? Siisti uusi ravintola taitaa estetiikan ja onkin tunnettu värikkäistä buffeteistaan. SYÖ-viikoilla tarjolla on kolme erilaista sushi-settiä.
SYÖ-tiimi tuli siihen tulokseen, että jos ravintolan nimi on Papa Albert, sitä ei ole mahdollista lausua muuten kuin mamma mia! -henkisesti huudahtaen ja käsiään italialaisittain heilauttaen. Papan tunnelma onkin hauskan letkeä ja pizzat tituleerattu kaupungin parhaiksi. Uskoisikohan tuota? Se ei selviä kuin kokeilemalla.
SYÖ-annokset:
Pizza Mozzarella e pesto: Pestoa, mozzarellaa, tomaattia, oliivia, mustapippuria.
Pizza Diavola: Salamia, paahdettua paprikaa, mozzarellaa.
Papa’s Burger: 200 g home made pihvi, cheddarjuustoa, rucolamajoneesia, tomaattia, sipulia sekä ranskalaisia tai bataattiranskalaisia.
Sushin ystäviä todella hemmotellaan SYÖ-viikoilla. Upeissa puitteissa Café Jugendin yhteydessä sijaitseva Jugend Sushi tarjoaa kiinnostavan sekoituksen laadukasta sushia. Erikoisuuksista innostuvan must-valinta on Finland on a plate, josta löytyy mm. poromousse uramaki. Mitähän japanilaiset tuumaisivat tästä?
Viime kampanjassa debyyttinsä tehnyt Nepalilainen Ravintola Diyalo meni ja uudistui. Nykyisin Bihanina tunnetun ravintolan listat ovat täysin uudet, mutta tutut klassiset nepalilaismaut ovat jääneet. Ainakin entisellä nimellään ravintola niitti suurta suosiota ravintola-arvostelusivustoilla ja kehuja on kertynyt niin ruuasta kuin palvelustakin. Jatkaako Bihani samaa linjaa?