SYÖ!-viikkojen päivät käyvät vähiin, mutta torstaihin mennessä ehtii käydä kympin annoksilla vaikka useammassa ravintolassa! Tampereen 13 kampanjaravintolan ja 36 tarjousannoksen joukosta löytyy reilusti valinnan varaa ja uusiakin tuttavuuksia ihan kaikille kaupunkilaisille.
Tamperelaiset Marika Henriksson ja Jani Kaseva ottivat lokakuisesta arki-illastaan ilon irti ja suuntasivat Näsilinnankadun legendaariseen Ohranjyvään SYÖmään.
”SYÖ!-viikoilla tulee käytyä helpommin sellaisissa paikoissa, joissa ei ehkä muuten kävisi”, Kaseva miettii ja kertoo käyneensä kampanjan aikana ensimmäistä kertaa Public House Huurteessa.
Ohranjyvä on sentään pariskunnalle tuttu paikka, mutta kampanjamenusta löytyy pari uuttakin annosta. Ohranjyvässä työskentelevä Antti Rapi kertoo, että tumman vehnäolutkastikkeen kanssa tarjoiltavaa possun poskea ei ole ollut hetkeen ravintolan listalla, ja sienillä tai savuporolla täytettävää uuniperunaa saa pian uudistuvalta listalta. Ohranjyvän hampurilainen on puolestaan vanha tuttu, ja sen maine on vedonnut SYÖ!-viikkojen kävijöihinkin parhaiten.
Tsekkaa kaikki Tampereen SYÖ!-ravintolat ja -tarjoukset täältä!
Lahden Siipiravintolan ja Fafa’sin Pete Tähtinen on SYÖ!-viikkojen aikaan kiireinen, mutta iloinen mies. Miten menee, Pete?
“Loistavasti. Aika pirunmoista rallia oli viikonloppuna. Todella paljon on ollut ihmisiä liikenteessä.”
Tähtinen ei ole ravintoloineen jäänyt jyrän alle, vaan hoitanut homman ilon kautta. Mestoissa on varauduttu lähes tuplamiehityksellä ja viikonloppuisin duunissa on kaikki tarjolla olevat kädet.
“Itse olin viisi tuntia ylitöissä lauantaina. Meillä on niin noheva porukka, ettei me kiristellä kiireen takia.”
Toinen kerta SYÖ!-viikoilla vaikuttaisi toimivan molemmissa paikoissa, mutta tunnettuuden kannalta Tähtinen on fiiliksissä erityisesti Fafa’sin osalta.
“Lahdessa uudet paikat löydetään aika hitaasti ja nyt varsinkin Fafa’sissa on näkynyt paljon uusia kasvoja, jotka ovat tykästyneet, että veikkaan kävijämäärien kohoavan pitkälläkin tähtäimellä.”
Tähtinen on parin vuoden aikana huomannut Lahden ravintolakentän nytkähtelevän askeleittain eteenpäin. Edelleen mukaan mahtuu uusiakin mestoja, mutta Tähtinen itse toivoo myös monipuolisuutta.
“Onhan Lahdessa paljon ravintoloita, mutta valikoima on tavallaan vähän väärä, kun on niin paljon samantyylistä. Muutamia mahtuisi lisääkin, mutta pitäis olla vaihtelevuutta.”
Turkulaiset Taija ja Ela valitsivat viisi suosikkiaan SYÖ!-viikkojen kampanja-annoksista.
Turun SYÖ!-listalla komeilee tänä vuonna jopa lähes 60 annosta. Kawaii-sushiravintolassa lounastaneet Ela Arasola ja Taija Alfthan ovat eräänlaisia SYÖ!-veteraaneja: tarjouksia on tullut hyödynnettyä jo useampana vuonna.
Kympillä uskaltaa kaksikon mielestä käydä testaamassa uusiakin paikkoja. Näillä SYÖ!-viikoilla Arasolaa houkuttaisi käydä Teinissä, jossa hän on käynyt vain muutaman kerran aiemmin.
”Yleensä tulee käytyä juuri sellaisissa paikoissa, missä ei välttämättä normaalisti kävisi”, Arasola pohtii.
Alfthania sen sijaan houkuttaa jokirannan Pub Niska.
”Siellä ei jostain syystä ole tullut käytyä, vaikka tiedän kyllä missä se on”, hän miettii.
Arasola ja Alfthan selailevat SYÖ!-listaa. Suosikkeja löytyy heti monta, ja muutaman annoksen kohdalla vesikin herahtaa kielelle juuri nautitusta lounaasta huolimatta.
”Parhaita ovat ehdottomasti nämä annokset, missä kuvaillaan vähän sisältöä”, pohtii Alfthan.
”Kun ulos lähtee syömään, en oleta, että alle kympillä selviäisi. Hesessäkin menee helposti kymppi, ja muualla varmasti normaalisti vielä enemmän”, Arasola tokaisee.
Mutta mitä he valitsevat omalle suosikkilistalleen? Kurkataanpas!
1. Sushilajitelmat
Sushia saa tällä kertaa entisen Tamarinin tiloihin avatusta Kawaiista Aurakadulta sekä Sushigalleria Len’sista Hämeenkadulta yliopiston kupeesta. Sushilla on oma, hyvin uskollinen fanikuntansa. Pyörii mielessä sitten nigirit, makit tai wasabit – nyt niitä saa!
4. Teinin tartar
Tavallisesti Teini tarjoilee tartaria alkuruokana, mutta SYÖ!-kampanja-annoksessa ei ole koossa säästelty. Kyseessä on siis aito, suurenmoinen, herkullinen ja klassinen tartarpihvi. Kyljessä kaikki mitä tartarin kylkeen nyt sopiikaan odottaa.
Teini aukesi hiljattain uudelleen entistäkin freesimpänä, joten jo sen takia visiitti kannattaa.
3. Pub Niskan SYÖ!-kasvis
Pub Niskan peltileivät ovat moderni klassikko. Tällä kertaa Niskan listalta löytyy peltuleipäpohjalle tehty salaattileupä. Kasvisversio kuorrutetaan fetalla, herkkusienillä, paprikalla, yrttiöljyllä ja rucolalla.
Lihan ystäville sen sijaan on tarjolla niin ikään salaattipeltileipää pekonilla, vuohenjuustolla, balsamicolla ja rucolalla.
Jos peltileipäpohja ei nappaa, löytyy listalta myös kanasalaatti niin sanotusti kaikilla herkuilla.
4. Kertun vuohenjuusto-pestoburger
Vuohenjuusto, pesto, aioli – mitä muuta sitä SYÖjä tarvitsisikaan. Kertun burgerissa solmitaan syntinen liitto, jonka höysteinä löytyy myös rucolaa, marinoitua punasipulia ja tietenkin Kertun pulleita ranskalaisia. Kerttuunhan voi pistäytyä myös pyykkäämään. Ja syömään hampurilaisen. Tai kaksi.
5. Tiirikkalan jokirapuleipä
Säästellään paras viimeiseksi, eikös sitä niin sanota? Tiirikkalan jokirapuleivässä on about kaikki, mitä jokirannan tyylikkäimmältä ravintolalta voi odottaa. Saaristolaisleivälle koottu mojova keko jokirapuja ja majoneesia kera pikkelöidyn sipulin ja mummokurkkujen. Ja nämä ei sitten ole mitä tahansa mummokurkkuja – nämä ovat Tiirikkalan mummokurkkuja.
Lista loppui, mutta annokset eivät. Tsekkaa loput Turun SYÖ!-annokset täältä.
Lahdessa on SYÖty viime päivät hyvin. Ravintoloista saatu palaute kertoo, kuinka kaupunki on herännyt toiseen SYÖ!-kampanjaansa erittäin virkeänä ja keittiöiden kokit on pistetty koville.
Esimerkiksi Fresno American Diner on päässyt käsiksi uusiin asiakkaisiin kympin annosten myötä.
“Keväällä olimme jo mukana ja huomasimme, että SYÖ tuo paljon asiakkaita, jotka ei ole käynyt aikaisemmin”, Outi Mertamo Fresnosta kertoo.
SYÖ!-kampanja tarjoaa usein opiskelijabudjetilla eläville nuorille harvoja mahdollisuuksia käydä ravintolassa. Fresno American Dinerissa kamppis on kuitenkin tuonut toisenlaista väkeä.
“Meillä on jo valmiiksi paljon nuoria, kun meillä on isot opiskelija-alennukset ja muut. Tällainen tuo uutta asiakaskuntaa, paljon eri-ikäisiä ja vanhempaakin väkeä.”
Fresnon SYÖ-asiakkaat luottavat burgeriin ja uudet tulijat osaavat kysyä tarjousannoksia tullessaan. SYÖ!-annoksista löytyy kahden pihvin perusburger, vegetaristi vaihtoehto sekä auralla höystetty kanaburger.
“On meillä vähän lisävoimia apuna, vaikkei hirveästi ole voinut lisärekrytointeja tehdä. Yrittäjän näkökulmasta ei voi valittaa, että on liikaa asiakkaita”, Mertamo sanoo.
Hämeenlinnasta kotoisin oleva, Lahdessa työskentelevä ja Helsingissä kasvanut Mertamo tietää, että pienemmissä kaupungeissa ulkonasyömisen kulttuuri on aivan erilainen kuin Helsingissä.
“Tiistaisin ja maanantaisin tai arkena ylipäätään ei ihmiset liiku, kun Helsingissä käydään ravintoloissa melkein joka päivä. Siellä käytetään palveluita enemmän ja tavataan ihmisiä useammin esimerkiksi kahvin ääressä ravintolassa.”
Juuri mainittua ulkonasyömisen kulttuuria SYÖ!-viikot haluavat Lahteen viedä.
SYÖ!-viikot ovat tulleet jäädäkseen Tampereen Kalevaan. Viime kerralla mukaan saatiin Gastropub Kaleva, ja nyt remmissä on myös Public House Huurre.
Huurre perustettiin vuonna 2015 Sammonkadulle Musakeskuksen kiinteistöön. Samana vuonna käynnistyi myös Musakeskuksen treenikämppätoiminta, ohjelmatoimisto NEM Agency muutti samaan kiinteistöön ja Gastropub Kaleva avattiin muutaman korttelin päähän. Huurteen ravintoloitsija Juha Kannisto kuvaileekin tuota aikaa Kalevan uudeksi heräämiseksi.
”Olen itse asunut Kalevassa kymmenisen vuotta, ja tänne on alkanut muodostua pikkuhiljaa sellainen hyvä Kaleva -meininki, joka on ollut voimakkaimmillaan viimeisen kolmen vuoden ajan.”
Kannisto arvioi Kalevan saaneen uutta puhtia väestörakenteensa nuorentumisesta. Viime vuosina alueelle on rakennettu valtavasti uusia asuintaloja, joista osa on suunnattu opiskelijoille.
”Samalla kaupunki on kasvanut ja keskusta tullut Kalevaa lähemmäksi”, Kannisto pohtii.
Naapurusto tiiviissä yhteistyössä
Kalevan nosteesta ja letkeästä tunnelmasta saanee osittain kiittää myös alueen yrityksiä, joiden keskuudessa vallitsee hyvä henki. Kannisto kertoo, että Huurre on järjestänyt esimerkiksi yhteisiä tietovisoja Gastropub Kalevan kanssa ja ravintolassa esiintyy usein sekä Musakeskuksessa treenaavia että NEM:iä edustavia bändejä.
Musakeskuksen yritystoiminta monipuolistui entisestään noin vuosi sitten, kun Kannisto perusti Mika Koron ja Juha Sorsan kanssa tiilitalon päätyyn panimon, Kaleva Brewing Companyn. Samalla Huurteesta tehtiin panimon oma tap room, ja ravintolan hanoista löytyykin aina vähintään kolmea oman talon tuotetta.
”Panimon kanssa homma on lähtenyt liikkeelle sen verran hyvin, että kaikki mitä tehdään myös menee”, Kannisto hymähtää.
American BBQ:ta ja raikkaita lättyjä
Panimotuotteiden lisäksi Huurteesta saa toki ruokaa, ja senhän vuoksi ravintola on mukana tämänkertaisilla SYÖ!-viikoillakin. Tarjouskampanjaan lähdettiin kolmen annoksen kombolla, josta löytyy vaihtoehtoja niin liha-, kasvis- kuin äyriäisruoankin ystäville.
”American burger on mukana uudelta ruokalistaltamme, jolta löytyy muutenkin reilua American BBQ -meininkiä. Vegan burger valittiin mukaan, sillä halusimme kohdella hyvin myös kasvissyöjiä ja vegaaneita. Rapulätty on taas ehkä vähän eksoottisempi valinta muihin tarjousannoksiin verrattuna”, Juha Kannisto perustelee valintoja.
Perustelut lienevät uponneen kalevalaisille ja muillekin kaupunkilaisille, sillä SYÖ!-viikkojen alku on ollut Kanniston mukaan ”jotakin reippaan ja mayhemin välistä”.
"American burgeria on mennyt selkeästi eniten. Eipä siinä, käydään tukussa ja pannaan burgeria pöytään!", Kannisto kertoo ja toivottaa muutkin kuin Kalevassa asuvat tamperelaiset tervetulleiksi SYÖ!-viikoille.
Tampereen Teatterin kyljessä, keskellä Hämeenkatua sijaitseva Bookers Bar: Beers & Bagels kiteyttää nimeensä kaiken oleellisen toiminnastaan: pystybaarista saa olutta ja bageleita, minkä lisäksi siellä pystyy tekemään pöytävarauksia kaupungin muihin ravintoloihin.
Gastropub-perheeseen kuuluva persoonallinen varausbaari tunnettiin aiemmin Bookers Express Barina, mutta viimeviikkoisen uudistumisensa myötä nimikin päivittyi.
Nimen lisäksi Bookersin merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu tarjonnan laajentuminen ruokapuolelle. Listan kulmakivenä ovat jenkkityyliset bagelit, täytteillä tai ilman nautittavat vesirinkelit.
Rinkeli taskuun ohikulkijalle
Gastropub-ravintoloitsijan Sami Lappalaisen mukaan paperikääreeseen tai -taskuun paketoidut bagelit kuuluu syödä käsin, minkä vuoksi ne ”istuvat” luontevasti pystybaari- ja take away -kulttuuriin.
”Bagelit sopivat mainiosti tyyliimme ja sijaintiimme Hämeensillan kupeeseen, jossa on runsaasti jalankulkua”, hän luonnehtii.
Bookers Barin bagelit ovat mukana myös tämänkertaisilla SYÖ!-viikoilla. Kympin kampanja-annokseen kuuluu kolme rinkeliä, jotka täytetään alusta loppuun herkuttelijan toiveiden mukaisesti. Täytevalikoima on laaja, ja siitä loihtii annoksen melkeinpä millaiselle ruokavaliolle tahansa.
”Bagel on aika iso, yksi henkilöä kohden on yleensä sopiva määrä. Tarjousannoksesta riittää siis useammalle, tai siitä voi viedä osan kotiin. Kyytipojaksi olut on tyypillisin kahvin ohella”, Lappalainen neuvoo.
Viime kesänä Laukontorilla hurmannut vaunuravintola Guru’s Kitchen on vakiinnuttanut toimintansa ympärivuotiseksi Guru’s Kitchen & Bar -kivijalkaravintolansa myötä. Uudet tilat avattiin viime perjantaina Laukontorin ja Keskustorin väliin Aleksis Kiven kadulle. Avajaiset ajoitettiin SYÖ!-viikkojen aloituspäivälle, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ainakin ensimmäisten päivien myynnin perusteella.
”SYÖ!-viikojen kampanja-annoksia on mennyt yli odotusten! Emme ole markkinoineet uutta ravintolaa vielä kovin paljon, mutta jo perjantaina väkeä tuli tosi paljon heti ovien auettua”, Gurun ravintolapäällikkö Miia Kaunisto kertoo tyytyväisenä.
Ravintolakadun asema vankkenee
Guru’s Kitchen & Bar sijaitsee samassa korttelissa Ravinteli Huberin ja Pikkubistro Kattilan kanssa. Sijaintiin naapuriravintoloiden yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä Gurun makumaailma kallistuu vahvasti Lähi-idän ja Välimeren suunnille. Ravintolasta saa esimerkiksi Tampereen SYÖ!-viikkojen ainoat meze-lajitelmat.
”Mezet ovat virallisesti alkuruokia, mutta nämä meze setit ovat jo isompia, ihan pääruuaksi riittäviä annoksia. Mezet ovat siitä hyviä, että niitä pystyy muokkaamaan helposti vaikka kasvissyöjille ja vegaaneille sopiviksi, ja silti niissä on kunnolla makua”, Kaunisto kuvailee.
Ravintolapäällikkö luottaa, että Guru’s Kitchen & Barin välimerellisestä ruokalistasta voisi löytyä ehdokkaita siipiin ja burgereihin viehättyneiden tamperelaisten uusiksi suosikeiksi.
”Erityyppiset maut tuntuvat olevan kovassa huudossa nykypäivänä. Ihmiset kaipaavat jatkuvasti uutta ja käyvät eri kaupungeissakin erilaisen ruuan perässä”, hän perustelee.
Rapeana tai tulisessa kastikkeessa, kera sinihomejuustodipin tai barbeque-kastikkeen. Silloin, kun tekee mieli siipiä, on siipiä saatava.
Tämän kertaisilla SYÖ!-viikoilla siipihimoon tarjoavat helpotusta neljä ravintolaa: Siipiravintola, Hiili, 3. Linja ja Rantakerttu.
Siipihuuma on levittäytynyt kaupunkiin muutenkin. Siipiravintola aikoo tuoda ruokalistalleen tänä syksynä uutuksia ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Hiljattain Linnankadulle avasi myös Tampereelta ja Helsingistäkin tuttu Hook.
Siipiravintolan ravintolapäällikkö Camilla Haahtio kertoo, että siipiä menee yhä entiseen tahtiin, vaikka tarjonta onkin Turussa lisääntynyt.
Siipiravintola on muodostunut Turussa jo instituutioksi. Haahtio kertoo, että kun ravintola avattiin 10 vuotta sitten, ensimmäiset 100 asiakasta saivat alennuskortin, joka on voimassa edelleen.
"Ja kyllä niitä kortteja vaan vieläkin täällä näkee", hän nauraa.
Yhdeksi syyksi ravintolan suosiolle hän arvelee sen, ettei siivistä yksinkertaisesti kotioloissa tule samanlaisia kuin mitä ravintoloissa tarjotaan. Siipiravintola valmistaa itse kastikkeensa ja dippinsä.
"Ei kai sitä tarkalleen tiedä kukaan, että mikä niissä saa aikaan toisissa ihmissä sen jäätävän himon, mutta ei niistä kotona ainakaan yhtä rapeita tule", Haahtio arvelee.
Toiset tilaavat siipensä rapeina tai miedommassa soossissa, toisille tulisuudesta sen sijaan on tullut taistelu, jonka he haluavat voittaa.
"Tulisuuteenkin voi jäädä koukkuun. Kun kokeilee uutta, jää aika monelle kutkuttelemaan takaraivoon, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa vielä yksi aste tulisempaa", Haahtio pohtii.
Toista kertaa syöjät tervetulleiksi toivottavan siipiravintolan SYÖ!-listalta löytyy ateriat Tex willer ja Cowboy, jotka sisältävät siipien lisäksi erilaisia höysteitä. Ja tietenkin dippejä, niitä ei sovi unohtaa.
Turkulaiset lienee jo tottuneet siihen, että Siipiravintolassa on tungosta kellonajasta riippumatta. Tällä kertaa take away -annokset päätettiin jättää kampanjan ulkopuolelle, koska härdelli on taattu jo muutenkin.
SYÖ!-viikkojen jälkeenkin Siipiravintolassa riittää testtavaa. Haahtio kertoo, että ruokalistaa aiotaan tuulettaa todenteolla. Siivet ja muut ikivihreät luonnollisesti säästetään, mutta esimerkiksi juustoisten herkkujen ystäville on tiedossa iloisia yllätyksiä.
"Uusia perunavaihtoehtojakin sekä dippejä on tulossa", Haahtio lupaa.
Kattava olutvalikoima ja konstailemattoman herkulliset annokset - siitä on hyvä gastropub tehty.
Gastropubeja voisi kuvailla olohuoneiksi pois kotoa: meininki on mutkatonta ja herkut helppoja. Englannista lähtöisin olevat gastropubit, joissa korkealaatuiset oluet treffaavat herkullisen ruoan, ovat vihdoin rantautumassa Suomeen ja sitä kautta myös Suomen Turkuun.
Ravintola Teinin kylkeen huhtikuussa avattu Gastropub Löytö on uusimpia lisäyksiä kaupungin gastropub-skeneen. Keväällä avattiin myös gastropubiksi itsensä luokitteleva Aune, ja vanhempia tuttavuuksia ovat muun muassa SYÖ!-viikkojen vakio Woolshed sekä Hiivari.
Historiallisen Juseliuksentalon kellarissa sijaitsevan Löydön vuoropäällikkö Karoliina Haapakoski ja ravintolapäällikkö Mindi Väätäinen pitävät gastropubeja suomalaisten makuun varsin hyvin maistuvana konseptina.
Laatua arvostetaan, mutta toisaalta aivan yhtä tärkeää on yksinkertaisuus.
"Suomalaiset haluavat helposti lähestyttäviä ja viihtyisiä paikkoja", Haapakoski toteaa.
Haapakosken ja Väätäisen mielestä Löydössä yhdistyvät kiehtovalla tavalla perinteikkäät tilat ja freesi ruoka- ja juomakulttuuri. Löydön SYÖ!-listalle ovat löytäneet tiensä normaalistikin listalla olevat vegaaniburger ja karitsasalaatti. Väätäisen mukaan ne edustavat Löytöä parhaimmillaan.
"Olemme pyrkineet siihen, että jokaiselle löytyisi listalta mieleistä. Burgerit maistuu osalle, mutta jos kaipaa kevyempää, löytyy listalta esimerkiksi juuri salaattejakin", Väätäinen vinkkaa.
Ja kuten gastropubin henkeen kuuluu, kylkeen löytyy olut. Mutta kuinka montaa olutta Löydön baaritiskin takaa löytyykään?
Väätäinen ja Haapakoski punnitsevat hetken.
"Varmaan noin 40 erilaista olutta meillä on", Väätäinen sanoo.
Turun kokoisessa kaupungissa ravintoloita tulee ja menee, mutta vain harvat ravintolat menevät ja tulevat uudelleen.
Tuomiokirkon kupeessa olevaa Teiniä fanittavilla saattoi nousta pala kurkuun loppuvuodesta 2016, kun ravintola ilmoitti sulkevansa ovet yrittäjän konkurssin vuoksi.
Ravintolan tarina sai kuitenkin jatkoa jo tänä vuonna, kun turkulainen ravintola-alan perheyritys Ravantit Oy aloitti huhtikuussa Teinin yrittäjänä.
Ravintolapäällikkö Mindi Väätäinen valmistelee salia lounasta varten. Hän kertoo, että ravintolassa panostetaan nykyisin ennen kaikkea hyvään asiakaskokemukseen. Esimerkiksi buffet-pöytä on vaihtunut tyylikkääseen viinibaariin, ja täysin uusitussa keittiössä hohkaa lämpöään puuhiiligrilli.
"Olemme aloittaneet lounaan tarjoilemisen pöytiin", Väätäinen kertoo esimerkkinä.
Ravintolaan kannattaa tulla jo tilojen ainutlaatuisen historian vuoksi. Tiloissa on toiminut ravintola ensi kerran vuonna 1924. Sittemmin tiloissa on ollut muun muassa poliisin löytötavaratoimisto.
Uusi Teini on tehty tilan ehdoilla. Seinillä komeilevat niille 20-luvulla varta vasten maalatut, upeat taulut. Ikkunoiden lasimaalaukset värjäävät sisään tulevan valon lämpimin sävyin.
"Tosin ei näitä tauluja ihan aina ole pidetty niin arvossaan kuin nyt", Väätäinen naurahtaa ja viittoo ikkunan viereiseen tauluun.
Siinä on ilmastointiputken mentävä reikä, joka on peräisin jostain 50-luvun tietämiltä.
"Silloinhan nämä taulut eivät tietenkään olleet kuin parikymmentä vuotta vanhat", tietää Väätäinen kertoa.
Vaikka Turkuun on kuluneen vuoden aikana avattu uusia ravintoloita kuin sieniä sateella, Väätäinen uskoo, että vanhassa on oma viehätyksensä.
SYÖ!-listan annokset henkivät Teinin sofistikoituneen rentoa otetta ruokaan. Tartar-pihvi on klassikko, porsaan pluma eli etuselkä sen sijaan harvinaisempi herkku.
"Uusissa paikoissa ei ole samanlaista perinteikkyyttä. Niitä ei voi kutsua kellariravintoloiksi. Sen puolesta erotumme."