Torin kohdalle ilmestyy pian kuoppa ja Kultatalossa on meneillään muutostöitä. Golden Grillissä parilat tirisevät kuitenkin entiseen tahtiin.
Golden Grillissä luotetaan itse tehtyihin tuotteisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin, kertoo ravintolapäällikkö Jani Kallio. Kallio on työskennellyt Golden Grillissä noin vuoden, ja hän on yrittänyt ravintolapäällikkönä satsata erityisesti palveluun. Golden Grill nauttii rennon ja luotettavan perheravintolan mainetta, joka täytyy lunastaa hyvällä palvelulla.
”Palvelu on se, jolla nykypäivänä kilpaillaan ja tehdään asiakkaaseen vaikutus”, Kallio sanoo.
Kallion aikana esimerkiksi pöytiintarjoiluun on panostettu. SYÖ!-viikoilla jonot ovat tosin välillä huidelleet ulko-ovella saakka, jolloin se on ollut mahdotonta.
”Jotkut ovat ihmetelleet, että eikö saa tiskiltä tilata, niin totta kai saa, mutta haluamme antaa mahdollisuuden myös istua rauhassa alas ja miettiä siinä, mitä haluaisi”, Kallio nauraa.
Kallio kertoo, että Golden Grill on uudistamassa listaansa ennen kesää. SYÖ!-annokset ovat poimintoja uudelta listalta. Esimerkiksi klassikko House Burger on saanut pieniä muutoksia.
Mielenkiintoisena lisäyksenä listalle on salmon burger –nimellä kulkeva tapaus, jossa on paistetun lohen lisäksi muun muassa rapumoussea. Koko komeus kootaan itsetehdyn punajuurisämpylän sisään. Tällaista ei takuulla saa muualta Turusta.
”Itse tehty sämpylä saa punaisen värinsä punajuuriliemestä”, Kallio kertoo.
Katsoo Golden Grillistä mihin suuntaan vain joka paikassa on meneillään muutostöitä. Toriparkki ottaa ensiaskeliaan, kun arkeologiset kaivannot aloitetaan tällä viikolla. Kultataloon sen sijaan sorvataan yhdyskäytävää, joka haukkasi muutaman ravintolamaailman ravintoloista.
Torin laidalta ovat sen sijaan häviämässä S-ryhmän ravintoloita. Wiklundin katolle touhutaan kattoterassia. Kallio suhtautuu uudistuksiin maltilla.
”Tori siirtyy Yliopistonkadulle. En tiedä mitä siitä seuraa yrityksille, sen näkee sitten. Ei auta kuin odottaa ja katsoa”, hän tokaisee.
Kun ympärillä maisema muuttuu, pitää myös Golden Grillin elää muutoksessa mukana. Banoffeet tai Golden Burgerit eivät kuitenkaan listalta katoa mihinkään, vakuuttaa Kallio. Aikaisemmilta kesiltä tutut live-musiikin illatkin palaavat.
”Nyt keväällä ollaan oltu sillä saralla hiljaisempia, mutta kesällä sitten taas ne lähtevät käyntiin”, hymyilee Kallio.