Täytitkö viime vuonna sämpyläsi sriracha-kastikkeella? Katsoitko satokausikalenterista milloin lehtikaali on parhaimmillaan? Entä nautitko katkerodrinkeistä tai innostuitko Etelä-Amerikkalaisesta keittiöstä? Et ollut muuten ainoa.
Nyt SYÖ-blogin ruokaraati tarkastaa miten vuoden 2016 trendit näkyvät vuoden ensimmäisillä SYÖ-viikoilla:
Taco on uusi hampurilainen. Etelä-Amerikka kiinnostaa edelleen, eikä makuja enää soviteta liikaa suomalaiseen suuhun. Kiikarissamme on erityisesti lattarikeittiöt Perusta Venezuelaan.
Kokeile SYÖ-viikoilla:
Eatos – Taco Adobo de res
Restaurante Coco Grill – Arepa rellena
Myös Aasia inspiroi tänäkin vuonna, mutta nyt halutaan maistaa korealaisia ruokia ja kiinnostavia fuusioita, kuten sushiburritoja. Japanilainen ruoka ei tarkoita enää pelkkää sushia vaan lämpimät ruuat kuten soba-nuudelit tai ramen-keitto saavat puikot kilisemään.
Kokeile SYÖ-viikoilla:
Kita – Paistettuja udon-nuudeleita ja äyriäisiä.
Itame Forum – Yakiniku-nauta
Ravintolakävijöiden ruokavaliot ovat entistä yksilöllisempiä. Tilaukset tulevat olemaan kasvavassa määrin gluteenittomia, maidottomia, raakoja, vegejä… Jokaiselle täytyy olla jotakin ja voittajana selviävät kokit, jotka ovat valmiita kustomoimaan annokset viimeistä murua myöten hymyssä suin.
Kokeile SYÖ-viikoilla:
Memphis Hesari – Vegan burger
Grande Grill – Kaikki burgerit saatavissa gluteenittomana.
Miksi mennä kotikulmia edemmäs raflaan? Kortteli- ja lähiöravintolat ovat nousussa. Parhaassa tapauksessa kotikulmilta löytyy keskustaravintoloita persoonallisempia hinta-laatusuhteiden keitaita. Laitakaupunkien helmet kiinnostavat jopa siinä määrin, että kaupugin ytimestäkin ollaan valmiita liikkumaan Laajasaloon pizzalle tai Tapanilaan nepalilaiseen.
Kokeile SYÖ-viikoilla:
Tamarin, Tikkurila
Restaurante Coco Grill, Roihuvuori
Myös ravintolaskene on internetissä. Miksi siis nousta kotisohvalta ollenkaan? Ravintolavaraukset onnistuvat näppärästi parilla klikkauksella ja kotiinkuljetus arkipäiväistyy muissakin kuin pizzerioissa.
Sosiaalisessa mediassa trendiksi uumoillaan erityisesti liikkuvaa kuvaa. Ravintolablogeja on ollut jo pitkään mutta kiinnostavatko ruoka-aiheet vlogeissa? Seurataanko seuraavilla SYÖ-viikoilla kirjoitetun blogin sijaan ruokatoimittajan vinkkejä livestriimeinä?
Kokeile SYÖ-viikoilla:
Varaa pöytä TableOnlinen kautta
Vertaile ja arvostele Eat.fissä