Ravintola Komppeli on toiminut Turun Puistokadulla jo 35 vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta toiminta on ollut yrittäjien Jose Salmisen ja Antti Lavosen hallussa. Komppeli on ilahduttanut pitkään turkulaisia lounastajia, mutta keväällä Salminen ja Lavonen päättivät avata ovet myös iltaisin.
Lounaspaikkana hyvin menestyneessä Komppelissa tarjoillaan iltaisin leikkeiden lisäksi herkullisia burgereita sekä salaatteja. Kortteliravintolan hengessä ruoat ovat monipuolisia ja perinteisiä. Annokset ovat tuhteja, joten nälkä ei varmasti jää.
Komppeli on nyt ensimmäistä kertaa mukana Syö-viikoilla. Kampanjan tuleva anti jännittää ravintoloitsijoita.
“Katsotaan, mitä tapahtuu. Olisi hienoa, jos tavoitettaisiin Syö-viikkojen kautta sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät ole meitä vielä löytäneet”, Salminen miettii.
Komppelissa kympillä pääsee nautiskelemaan lammasharissaburgerista lisukkeineen, lohesta ja hauesta valmistetuista kalapuikoista sekä vegaanisesta leikkeestä. Seitanista valmistettu leike on saanut hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa ja kehuja on sadellut.
Tampereen Teatterin kyljessä, keskellä Hämeenkatua sijaitseva Bookers Bar: Beers & Bagels kiteyttää nimeensä kaiken oleellisen toiminnastaan: pystybaarista saa olutta ja bageleita, minkä lisäksi siellä pystyy tekemään pöytävarauksia kaupungin muihin ravintoloihin.
Gastropub-perheeseen kuuluva persoonallinen varausbaari tunnettiin aiemmin Bookers Express Barina, mutta viimeviikkoisen uudistumisensa myötä nimikin päivittyi.
Nimen lisäksi Bookersin merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu tarjonnan laajentuminen ruokapuolelle. Listan kulmakivenä ovat jenkkityyliset bagelit, täytteillä tai ilman nautittavat vesirinkelit.
Rinkeli taskuun ohikulkijalle
Gastropub-ravintoloitsijan Sami Lappalaisen mukaan paperikääreeseen tai -taskuun paketoidut bagelit kuuluu syödä käsin, minkä vuoksi ne ”istuvat” luontevasti pystybaari- ja take away -kulttuuriin.
”Bagelit sopivat mainiosti tyyliimme ja sijaintiimme Hämeensillan kupeeseen, jossa on runsaasti jalankulkua”, hän luonnehtii.
Bookers Barin bagelit ovat mukana myös tämänkertaisilla SYÖ!-viikoilla. Kympin kampanja-annokseen kuuluu kolme rinkeliä, jotka täytetään alusta loppuun herkuttelijan toiveiden mukaisesti. Täytevalikoima on laaja, ja siitä loihtii annoksen melkeinpä millaiselle ruokavaliolle tahansa.
”Bagel on aika iso, yksi henkilöä kohden on yleensä sopiva määrä. Tarjousannoksesta riittää siis useammalle, tai siitä voi viedä osan kotiin. Kyytipojaksi olut on tyypillisin kahvin ohella”, Lappalainen neuvoo.
Viime kesänä Laukontorilla hurmannut vaunuravintola Guru’s Kitchen on vakiinnuttanut toimintansa ympärivuotiseksi Guru’s Kitchen & Bar -kivijalkaravintolansa myötä. Uudet tilat avattiin viime perjantaina Laukontorin ja Keskustorin väliin Aleksis Kiven kadulle. Avajaiset ajoitettiin SYÖ!-viikkojen aloituspäivälle, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ainakin ensimmäisten päivien myynnin perusteella.
”SYÖ!-viikojen kampanja-annoksia on mennyt yli odotusten! Emme ole markkinoineet uutta ravintolaa vielä kovin paljon, mutta jo perjantaina väkeä tuli tosi paljon heti ovien auettua”, Gurun ravintolapäällikkö Miia Kaunisto kertoo tyytyväisenä.
Ravintolakadun asema vankkenee
Guru’s Kitchen & Bar sijaitsee samassa korttelissa Ravinteli Huberin ja Pikkubistro Kattilan kanssa. Sijaintiin naapuriravintoloiden yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä Gurun makumaailma kallistuu vahvasti Lähi-idän ja Välimeren suunnille. Ravintolasta saa esimerkiksi Tampereen SYÖ!-viikkojen ainoat meze-lajitelmat.
”Mezet ovat virallisesti alkuruokia, mutta nämä meze setit ovat jo isompia, ihan pääruuaksi riittäviä annoksia. Mezet ovat siitä hyviä, että niitä pystyy muokkaamaan helposti vaikka kasvissyöjille ja vegaaneille sopiviksi, ja silti niissä on kunnolla makua”, Kaunisto kuvailee.
Ravintolapäällikkö luottaa, että Guru’s Kitchen & Barin välimerellisestä ruokalistasta voisi löytyä ehdokkaita siipiin ja burgereihin viehättyneiden tamperelaisten uusiksi suosikeiksi.
”Erityyppiset maut tuntuvat olevan kovassa huudossa nykypäivänä. Ihmiset kaipaavat jatkuvasti uutta ja käyvät eri kaupungeissakin erilaisen ruuan perässä”, hän perustelee.