SYÖ!-kampanjan ensikertalainen Lone Star on käynyt muutaman viime vuoden aikana läpi suuren muutoksen. Tilat on remontoitu ja listaakin on laitettu osittain uusiksi.
Humalistonkadulla sijaitsevassa Lone Starissa leijuu vieno keittiössä hohkaavan puuhiiligrillin tuoksu. Keittiöstä kannetaan tasaiseen tahtiin uusia annoksia pöytiin: pääosin lihaisia hampurilaisia ja siipiä, mutta vilahtaapa joukossa silmämääräisesti arvioituna muutama kasvisannoskin.
Lone Star on kokenut ikään kuin eräänlaisen uudestaan syntymisen. Ravintolapäällikkö Mikko Toikka kertoo, että ravintolaa on viime vuosien aikana remontoitu viihtyisämmäksi ja avarammaksi.
”Pientä hommaa riittää edelleen ja sitä laitetaan tässä valmiiksi pikkuhiljaa”, hän kertoo.
Keittiöpäällikkö Johannes Kauhanen kertoo, että Lone Starin ruokalista laitettiin kokonaan uusiksi viime syksynä. Nyt ykkösjuttu ovat hyvät ja laadukkaat raaka-aineet, Kauhanen sanoo. Seesaminsiementen kuorruttamille ohuille hampurilaissämpylöille on paikkansa, mutta se ei ole Lone Starissa. Ravintola ostaa nykyisin herkulliset briossisämpylänsä paikalliselta MBakery-leipomolta, ja täyslihapihvit tulevat niin ikään turkulaiselta Mestaripalvilta.
"Juustot ovat kaikki kotimaisia: sinihomejuusto on Peltola Blueta ja cheddar Kolatun Waldemaria. Tuoreus ja kotimaisuus on tärkeää", sanoo Kauhanen.
”Ehdottomasti tärkeintä on se, että tehdään ruokaa hyvistä raaka-aineista. Simppeliä ruokaa, joka on herkullista”, Toikka lisää.
SYÖ!-listalle on valikoitunut Say Cheese –juustohampurilainen, josta ei makua puutu. Ranskalaisetkin saavat parmesaanihunnun. Kasvissyöjiä ilahduttaa No need for meat –burgeri, jota maustavat muun muassa paistetut portobellot ja aurajuusto-majoneesi. Siipiä löytyy niin perinteisessä olomuodossaa kuin rapeinakin ja höysteeksi voi valita mozzarellatikkuja tai sipulirenkaita.
Ravintolan ensimmäiset SYÖ!-viikot ovat olleet Toikan mukaan ravintolalle opettava kokemus. Haasteista, jotka ovat toisinaan olleet luokkaa ”joku tilasi yhtäkkiä 400 siipeä”, on kuitenkin selvitty eikä mikään ole loppunut kesken.
Vasta kuukauden Lone Starin ravintolapäällikkö ollut Toikka kehuu ravintolan asiakaskuntaa vuolaasti.
”Meillä on täällä rento meno ja se näkyy myös asiakaskunnassa. He ovat aina ymmärtäväisiä ja mukavia”, Toikka sanoo.
Kevät tuo tullessaan vielä joitakin uusia muutoksia. Toikka kertoo, että ravintolassa aiotaan remontin viimeistelyn lisäksi laajentaa jälkiruokatarjontaa.
”Kaikenlaista pientä ja jännittävää”, Toikka nauraa.