Kulinaristien kissanpäivät koittavat taas perjantaina, kun SYÖ!-viikot alkavat Turun ja Helsingin lisäksi Tampereella. Seuraavan kahden viikon ajan 14 tamperelaisravintolaa hemmottelee herkkusuita kympin hintaisilla kampanja-annoksilla. Tarjontaa on laidasta laitaan, mutta varsinkin burgereiden ystävillä on runsaasti valinnanvaraa. Kampanjahamppareita on tarjolla seitsemässä ravintolassa, joten SYÖ!-viikoilla voi viettää vaikka yhden viikon pelkkien burgereiden kimpussa! Challenge accepted?
The Bull kelpaa vegaaneillekin
Koskikeskusta vastapäätä sijaitseva The Bull on ladannut kovat piippuun ja tykittää SYÖ!-tarjouksiin jopa kolme burgeriannosta. Kampanjaan kuuluvat Black Angus -jauhelihapihveillä varustetut Snadi ja Garlic sekä täysin vegaaninen Vilijonkka.
Snadin välistä löytyy pihvin lisäksi savujuustoa, sipulihilloketta sekä remoulade- ja BBQ-kastiketta. Garlic sisältää nimensä mukaisesti reilusti valkosipulimajoneesia sekä muina täytteinä juustoa, salaattia, sipulia, suolakurkkua ja tomaattia.
The Bullin vuoropäällikkö Pornchai Manosuk kertoo, että Vilijonkkaan on ammennettu inspiraatiota eri ruokakulttuureista.
"Vilijonkan mustapapupihvi on maustettu afrikkalaisittain ja guacamole valmistettu latinotyylillä. Kaikkiin burgeriannoksiin kuuluu ranskalaiset tai salaatti, mutta suosittelen lisukevaihtoehdoksi bataattiranskiksia, jotka saa kampanja-annoksiinkin euron lisähintaan", hän vinkkaa.
Manosuk kehaisee, että kaikki The Bullin annokset valmistetaan alusta loppun itse. Esimerkiksi guacamoleen ja pestoon on kehitetty omat reseptit, ja lisukepuolella ranskalaiset valmistetaan aina tuoreista perunoista. Ainoastaan leivät ja juustot tulevat valmiina muualta.
Aitoa jenkkityyliä American Dinerista
Annosvaihtoehtoja riittää myös Tampereen American Diner -ravintoloissa, joista kaksi on tänä vuonna mukana kampanjassa. Finlaysonin ja Koskikeskuksen American Dinereissa tarjousannoksiin kuuluu päivän salaatti, Wings & fries tai päivän burgeri. Koskarissa päivän burgerina on aluksi Cheese burger, jonka jauhelihapihvin saa halutessaan vaihtaa kasvisversioon. Finlaysonin ravintola tiedottaa päiväkohtaisista tarjousannoksista nettisivuillaan kampanjan alettua.
Jack the Rooster takaa rokkimeiningin
Koskitalon alakerrassa sijaitseva Jack the Rooster on SYÖ!-viikkojen konkari. Tämänkertaisessa tarjousmenussa hampparipuolta edustaa vähälaktoosinen Garlic Ranger, jossa briossisämpylä verhoaa naudan täyslihapihviä, cheddarjuustoa, tomaattia, salaattia ja hillottua punasipulia. Koko komeus tarjoillaan ranskalaisten kanssa.
Ohranjyvästä ei jää nälkä
Näsilinnankadun legendaarinen Ohranjyvä osallistuu burgeritarjouksiin tuhdilla nimikkoannoksellaan, joka ei varmasti jätä ketään nälkäiseksi. Ohranjyvän hampurilaiseen kuuluu kotimaisesta naudan jauhelihasta paistettu pihvi, cheddarjuustoa, pekonia, tuoretta chiliä, paprikahilloa, salaattia ja suolakurkkua sekä valinnan mukaan joko chili- tai valkosipulimajoneesi tai remoulade-kastike. Laktoositon ja pyydettäessä myös gluteeniton burgeri tarjoillaan maalaisranskalaisten kera.
Ravintola Mylläreiltä vaihtoehtoja eri ruokavalioille
Skandinaaviseen ruokaan erikoistunut Ravintola Myllärit täydentää kampanjan burgeritarjontaa omalla Myllyn burgerillaan. Mehevään hampurilaiseen kuuluu naudan täyslihapihvi, cheddaria, salaattia, tomaattia, punasipulia ja majoneesia. Annos kruunataan lohkoperunoilla. Annos on laktoositon, pyydettäessä myös gluteeniton, ja burgerin saa halutessaan härkäpapupihvillä.
Irkkuvaikutteisia makuja Ruby and Fellasista
Tammerkosken maisemaa elävöittävä irkkupubi Ruby and Fellas tuo SYÖ!-burgerien joukkoon vaihtoehdon kanan ystäville. Kampanjahintainen Chick burger on makunsa puolesta yhtä runsas kuin punaista lihaa sisältävät kilpailijansa; hamppariin kuuluu leivitetyn kanan lisäksi savufetaa, pikkelöityä punakaalia ja piripiri-crèmeä. Lisukkeeksi saa ranskalaisia.
SYÖ!-viikot Tampereella 27.1.–9.2. Kurkkaa kaikki kaupungin kampanjaravintolat ja -tarjoukset täältä!
Teksti ja kuvat: Roosa Pelkonen