Kampin Narinkkatorin laidalle syyskuussa avattu Backyard Pick on monipuolinen ravintolakokonaisuus, jossa aamut alkavat monipuolisella aamiaisbuffetilla, lounaalla nautitaan noutopöydän antimista ja iltaisin herkutellaan a la carte -listan annoksilla.
SYÖ!-viikoilla kannattaa käydä maistamassa Backyardin herkullisia pizzoja, sillä kympin tarjouksessa on koko pizzalista.
Pizzaan voi valita joko rustiikkipohjan tai ruispohjan ja pizzalistalta löytyy vaihtoehtoja joka makuun aina salamipizzasta serranokinkkuun, porsaankylkeen ja lohipizzaan.
Valikoimasta löytyy myös useita kasvispizzoja, kuten munakoisotahnalla ja grillivihanneksilla täytetty baba ganoush -pizza, tomaatti-pestopizza sekä vegaaninen vegekana-ananaspizza.
Bar Favela on todellinen väriläiskä Mechelininkadun vilinässä. Persoonallisesti kierrätyskalusteilla sisustetussa urbaanissa olohuoneessa voi aistia rentoa korttelikapakan tunnelmaa ja nauttia samalla hyvästä ruoasta ja juomasta.
Bar Favelan suosituimpia annoksia ovat burgerityyppiset leivät, joiden perässä paikalle tullaan kauempaakin.
Itse leivottuihin sämpylöihin on tarjolla kolme täytevaihtoehtoa: härkä, lohi ja papu. Papuleivän saa pyydettäessä myös vegaanisena.
Syö!-viikoilla kympin diiliin kuuluu myös tuhti annos talon herkullisia maalaisranskalaisia, jotka on valmistettu alusta loppuun paikan päällä ja friteerattu kahteen kertaan.
Ravintola Komppeli on toiminut Turun Puistokadulla jo 35 vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta toiminta on ollut yrittäjien Jose Salmisen ja Antti Lavosen hallussa. Komppeli on ilahduttanut pitkään turkulaisia lounastajia, mutta keväällä Salminen ja Lavonen päättivät avata ovet myös iltaisin.
Lounaspaikkana hyvin menestyneessä Komppelissa tarjoillaan iltaisin leikkeiden lisäksi herkullisia burgereita sekä salaatteja. Kortteliravintolan hengessä ruoat ovat monipuolisia ja perinteisiä. Annokset ovat tuhteja, joten nälkä ei varmasti jää.
Komppeli on nyt ensimmäistä kertaa mukana Syö-viikoilla. Kampanjan tuleva anti jännittää ravintoloitsijoita.
“Katsotaan, mitä tapahtuu. Olisi hienoa, jos tavoitettaisiin Syö-viikkojen kautta sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät ole meitä vielä löytäneet”, Salminen miettii.
Komppelissa kympillä pääsee nautiskelemaan lammasharissaburgerista lisukkeineen, lohesta ja hauesta valmistetuista kalapuikoista sekä vegaanisesta leikkeestä. Seitanista valmistettu leike on saanut hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa ja kehuja on sadellut.
Turun rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kortteliravintola Kerttu lumoaa vanhanaikaisella tunnelmallaan. Keittiöstä nousee konstailemattoman herkullista ruokaa jallulihapullista burgereiden kautta savustettuun loheen.
Syö-viikoille osallistumalla Kerttu haluaa kannustaa ihmisiä herkuttelemaan. Ravintolapäällikkö Netta Vuorinen kertoo ravintolan täyttyvän vilinästä, kun uudetkin asiakkaat löytävät paikalle nautiskelemaan.
Syö-viikoilla Kertussa herkutellaan burgereilla. BBQ-possuburgerin pulled pork ja chilimajoneesi muodostavat yhdessä varsin mehukkaan kokonaisuuden, joka tarjoillaan rapeiden ranskalaisten kera.
Kasvisvaihtoehtona tarjolla on kvinoa-papupihvillä varustettu vegeburgeri vegaanisella aiolilla. Sen kylkeen tarjotaan maistuvat bataattiranskalaiset. Kolmas kymppiannos on raikas kanacaesarsalaatti, joka varmasti vie nälän muhkeine kananrintapaloineen.
Vanhassa höyrymyllyssä toimiva ravintola Myllärit tarjoaa täydelliset puitteet tunnelmalliseen iltaan. SYÖ!-viikoilla Mylläreissä herkutellaan syksyisellä riistateemalla.
Myllärit suosivat lähellä tuotettuja sesonginmukaisia raaka-aineita, ja myös annoksissa käytetty riista on peräisin paikalliselta metsästäjältä.
Savukyljellä höystetty hirviburgeri saa lisämakua sesonkiin sopivasta punasipuli-puolukkahillokkeesta ja tarjoillaan puikulaperunaranskalaisten kera.
Nyhtöpeuralla höystetyt syksyiset sienitortelliinit saavat syvyyttä peuranluista ja juureksista haudutetusta peuraliemestä.
Mylläreiden kasviskroketilla kruunattu punajuuririsotto on valmistettu soijakermaan, joten se sopii hyvin myös vegaaneille.
Yli 50 vuotta tamperelaisten olohuoneena toiminut Ohranjyvä luottaa omistajanvaihdoksen jälkeenkin hyväksi havaittuun konseptiinsa. Tiskin takana palvelee jatkossakin tuttu henkilökunta, eikä ruokalistaakaan lähdetä liikaa muokkaamaan.
SYÖ!-viikoille Ohranjyvä on valinnut kolme herkullista annosta. Burgerinhimoon maistuu pekonilla, chilillä ja paprikahillolla höystetty Ohranjyvän hampurilainen, joka tarjoillaan rapeiden maalaisranskalaisten kera.
Oiva valinta on myös Wigrenin varta vasten Ohranjyvälle valmistama tuhti lammasmakkara, jota täydentää herkullinen kapris-perunasalaatti ja haudutettu punakaali. Kasvisvaihtoehtona tarjolla on syksyinen metsäsienirisotto.
SYÖ!-viikoille osallistuu tänä syksynä ennätykselliset 130 ravintolaa, joista 90 sijaitsee pääkapunkiseudulla. Mukana on jälleen paljon kiinnostavia uusia ravintoloita.
Tsekkaa listaus Helsingin uusista osallistujista, poimi suosikkisi ja suuntaa SYÖmään! Tarjoukset voimassa 5.–18.10.2018.
Mechelininkadun thairavintola Aa Han Thai tarjoaa SYÖ!-viikoilla kaikki kana- ja tofuannokset kympillä, joten valinnanvaraa riittää. Kokeile esimerkiksi ihanan täyteläisiä kookoscurry-annoksia tai katuruokaklassikkoa paistettuja nuudeleita.
Salomonkadulle kesällä avattu Backyard Pick lähtee SYÖ!-viikoille pizzateemalla. Kaikki Backyardin pizzat ovat saatavilla nyt kympillä, joten nyt jos koskaan kannattaa suunnata herkuttelemaan. Valinnanvaraa riittää aina lohipizzasta salamipizzaan ja serranokinkkupizzaan, ja löytyypä listalta myös herkullisia vegaanivaihtoehtoja.
Bar Favelassa herkutellaan rouheaan tyyliin ruokaisilla leipäannoksilla. Valitsetpa sitten härkäleivän, lohileivän tai papuleivän, tarjoillaan annos aina runsailla täytteillä ja maalaisranskalaisilla. Papuleipä on saatavilla myös vegaanisena.
Hakaniemen Base Campissa maistellaan perinteisiä nepalilaisia herkkuja. SYÖ!-tarjouksessa on kolme herkullista annosta: Nariwal Chicken (kanaa kookoskermakastikkeessa), Lamb Kadai (lammasta inkivääri-currykastikkeessa) ja Saag Kofta (Pinaatti-perunapyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa).
Jenkkityylisistä burgereistaan tunnettu Classic American Diner on tänä vuonna mukana myös Eastonin ravintolallaan. SYÖ!-tajouksessa on herkullinen Chimichurri Burger, jonka pihviksi voi valita kanafileen, kasvis-seitanin tai jauhelihapihvin.
Suussasulavista falafeleistaan tunnettu Fafa’s osallistuu SYÖ!-viikoille kahdella ravintolalla. Citykäytävän ja Mikonkadun Fafa’sissa saa kampanjan ajan kympillä kokonaisen aterian juomineen ja ranskalaisineen. Ateriavaihtoehtoja on kolme: Fafa’s Meze, halloumisalaatti ja kanapita.
Hakaniemeen ankkuroitu ravintolalaiva Grand Georgia tarjoaa SYÖ!-viikoilla aitoja georgialaisia makuja. SYÖ!-viikkojen ajan pääsemme nauttimaan kympillä runsaasta georgialaisesta buffetista, joka on pullollaan perinteisiä kaukasialaisia herkkuja juustoisesta khachapuri-leivästä kassler-shaslikkiin, phali-nyyttehin sekä perinteisiin kasvispatoihin adzhapsandaliin ja lobioon.
SYÖ!-viikkojen ikisuosikki Haru Sushi on avannut Annankadulle uuden isomman ravintolan, jonka sushibuffet taltuttaa suuremmankin sushinälän. Annankadun Haru Plussan iltabuffetista löytyy runsaan sushitarjonnan lisäksi salaatteja, keittoa, lämpimiä ruokia sekä kesärullia.
Aina ei tarvitse lähteä keskustaan SYÖdäkseen hyvin. Nepalilainen ravintola Manakamana Malmilla on ensimmäistä kertaa mukana SYÖ!-viikoilla ja on valinnut listalleen kolme nepalilaista klassikkoannosta: Palak Paneerin, Butter Chickenin ja Lamb Masalan.
Keskustan, Fredan ja Ison Omenan Momotokon lisäksi mukana on nyt myös Jumbon Momotoko. Perinteisen possuramenin ja tofuramenin lisäksi tarjolla on Teriyaki chicken donburi -kanaa riisillä, sienillä ja vihanneksilla.
Kauppakeskus Sellon uumenista löytyy Smokers Beer & BBQ, jossa herkutellaan SYÖ!-viikkojen kunniaksi runsailla burgereilla. Valittavana on kaksi herkullista vaihtoehtoa: pekonimajoneesilla höystetty Smokers Burger sekä savustetulla nyhtösoijalla täytetty Vegan Burger.
Sture Cafe Clubissa herkutellaan rennosti bistroklassikoilla. SYÖ!-viikkojen annoksiksi on valittu klassinen vuohenjuustosalaatti, kermainen pasta carbonara sekä paistettua lohta sitruunavoikastikkeella ja bataattipyreellä.
Konepajalle keväällä avattu Thai Orchid tarjoaa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä kaikki curry- ja wok-annokset kanalla tai tofulla. Konepajan Thai Orchidissa tarjouksessa on myös papaijasalaatti kanalla tai tofulla.
Sörnäisten Thai Street Food tuo SYÖ!-viikoille thaimaalaisia katuruokaherkkuja. Tarjolla on klassinen nuudeliherkku Phad thai kanalla, riisin kanssa tarjoiltava kana-annos Pahd Med Mamuan sekä chilitahnalla maustettu kana-annos Phad Phrik Gaeng.
Ensimmäistä kertaa SYÖ!-viikoille osallistuva Vibami tarjoilee autenttisia vietnamilaisia makuja. SYÖ!-viikkojen kympin annokseksi on tarjolla riisinuudeliruoka Bun thit nuong, joka on saatavilla kanalla, possulla, katkaravuilla tai soijaproteiinilla.
Jos et ole vielä maistanut Zillan kehuttuja napolilaistyylisiä pizzoja, nyt olisi oiva tilaisuus, sillä Zilla on valinnut SYÖ!-listalleen rapeakuorisen salamipizzan. Salamipizzan lisäksi tarjouksessa ovat myös savulohitäytteinen uuniperuna sekä Zillan vege bowl.
Ravintola Lokki on uniikki, puusta rakennettu ravintola, joka edustaa Lahdessa Vesijärven rannalla. Buffet-ruokailun lisäksi listalta on myös tilattavissa à la carte -annoksia.
Paikka taipuu moneen, sillä iso terassi mahdollistaa ihanan kesäillan vieton ja talvisin taas järven jäällä on luistelu mahdollista. Lokki on tilattavissa erilaisiin juhliin ja kokouksiin.
Yrittäjä Marko Leinonen kertoo Lokin makumaailman pohjaavan perinteiseen suomalaiseen ruokaan. Buffet on tavallisesti ykköstuote, joten Syö-viikoilla keskitytään à la carte -annoksiin.
“Meillä päivittäin käyvä ruokailija syö buffet-ruokaa. Syö-viikoilla haluamme tuoda meidän à la carte -annoksia esille. Helposti ihmiset sitten tulevatkin kokeilemaan niitä,” Leinonen sanoo.
Duunarit sekä eläkeläiset kansoittavat Lokkia varsinkin lounasaikaan. Syö-viikot muuttavat Lokin asiakaskunnan profiilia merkittävästi, kun uudet asiakkaat tulevat maistelemaan Lokin annoksia.
“Meidän kymppiannokset ovat falafelpyörykät bataattiranskalaisten kanssa kasvisannoksena sekä voissa paistetut muikut muusin kanssa”, Leinonen kertoo.
Ruby & Fellas tarjoilee SYÖ!-viikoilla maistiaisia uudistetulta ruokalistaltaan, joka on pullollaan astetta parempia pubiruokaherkkuja.
Mehevä brittiklassikko meat pie on mitä parhainta lohturuokaa viileneviin syysiltoihin. Mozzarellalla ja cheddarilla gratinoitu ruukku pitää sisällään ihanan kermaista perunamuusia ja naudanlihamuhennosta.
Burgerinhimon taltuttaa vuohenjuustomajoneesilla ja aurajuustolla höystetty kanaburgeri runsailla ranskalaisilla.
Vegevaihtoehtona maistuu halloumihodari, jossa friteerattu halloumi saa seurakseen vuohenjuustoaiolia, vuonankaalia, avokadojogurttia, pikkelöityä kurkkua sekä punasipulihilloketta.
Ville Haapasalon ravintola Purpurissa nautiskellaan pitkään ja hartaasti kuin Georgiassa konsanaan. Siellä pöydät notkuvat herkuista, joissa maistuvat georgialaisilla yrteillä ryyditetyt runsaat maut.
Syö10-viikoilla georgialaiseen makumaailmaan pääsee käsiksi vaivaisella kympillä, joten nyt on loistava tilaisuus päästä tutustumaan tähän rikkaaseen ruokakulttuuriin.
Tampereen Purpur on valinnut Syö-viikoille kaksi georgialaista klassikkoannosta. Lampaanjauhelihasta valmistettu lihaisa Ljulja-kebab tarjoillaan suussasulavan yrtti-manteliriisin ja kaukasialaisen tomaattikastikkeen kera.
Tomaattipohjainen adzhabsandal on puolestaan perinteinen pitkään haudutettu kasvispata, joka hurmaa täyteläisellä maullaan kenet tahansa ja sopii mainiosti myös vegaaneille.
“Tule syömään ja muista nauttia”, Ville Haapasalo sanoo ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi SYÖ10-viikoille Tampereen Purpuriin!