Aasialainen kulttuuri kiehtoo niin suomalaista matkailijaa kuin kulinaristiakin. Aasialaisen ruuan suosio näkyy Helsingin ravintolavalikoimassa aina Nepalin vuoristoilta nousevan auringon maahan asti. Laita puikot heilumaan näissä ravintoloissa:
Basilika – Kaisaniemenkatu 2
Kaisaniemestä löydät ravintola Basilikan, jonka fuusiokeittiössä yhdistyvät maut Kiinasta, Thaimaasta ja Japanista. Eri maiden värikkyys näkyy niin lautasella kuin sisustuksessakin ja ruokaa tarjoillaan aina iltayhteentoista asti. SYÖ-viikoilla tarjolla on kahta herkullista kanaa, sekä lajitelma sushia.
SYÖ-annokset:
Paistettua kanaa ananaksen kanssa
Currykanaa
Sushi-setti 12 kpl
Itamae
Forum – Mannerheimintie 14
Lasipalatsi – Mannerheimintie 22-24
Mikonkatu – Mikonkatu 5
http://www.itamaesushi.fi/
Itamae on japanilainen ravintola, joka tarjoaa japanilaiset traditiot suomalaiseen makuun. Itamaessa ei tarvitse pelätä saavansa lautaselleen ylikalastettua tonnikalaa, sillä tämä luonnon puolesta seisova ravintola ei käytä annoksissaan tonnikalaa lainkaan. Kympillä saat lautasellesi peräti 14 kappaleen sushi-lajitelman.
SYÖ-annokset:
14kpl sushi-lajitelma
Base Camp – Yliopistonkatu 5
http://www.basecampnepal.fi/
Base Camp on nepalilainen ravintola, jossa aidot nepalilaiset maut tarjoillaan suomalaiseen makuun sopivina. Tunnelmallinen sisustus ja kiiretön ilmapiiri luovat mukavat puitteet ruokailuelämykselle. SYÖ-viikoilla vieraita ilahduttaa kolme kympin annosta kana-, lammas- ja kasvisvaihtoehdoin. Lämminhenkinen ravintola on myös osallistunut punaisen ristin toimintaan Nepalin maanjäristyksen uhrien hyväksi.
SYÖ-annokset:
Reshami Kukhuru, nro 37. Kananpaloja kermaisessa kookos-pähkinäkastikkeessa
Saag Kofta, nro 65. Pinaattipyöryköitä raejuusto-kermakastikkeessa
Bhedo Masala, nro 46. Lammasta mausteisessa masala-kastikkeessa , joka on valmistettu mustan kardemumman, kuminan, korianterin ja mulabathrum –lehtien kanssa.