Tampereen gastropubkulttuurin voi aistia keväisenä perjantai-iltana kaupungilla kävellessä. Kaupungin olueen ja pubiruokaan luottava ravintolakenttä näkyy vahvasti myös SYÖ!-viikoilla, missä mukaan on saatu useampi alan edustaja.
Yksi tamperelaisen ruokakulttuurin nousua edustava paikka on The Bull. SYÖ!-viikot avaavana perjantaina ravintola on täynnä ja keittiössä kiirettä riittää. Siihen on onneksi osattu varautua aiempien vuosien kokemusten perusteella.
“Heti, kun saamme ilmoituksen, että olemme mukana, pitää varata työvoimaa. Ei siinä hirveästi ainakaan keittiön pojat pääse vapaita pitämään”, sanoo The Bullin ravintolapäällikkö Joni Ahola.
The Bullin kattauksesta SYÖ!-viikoilta löytyy burgeria, pihviä ja burritoa. Burgerin pihvi on jauhettu paikan päällä ja hampurilaisen aioli omatekoista. Grillipihvi saa päälleen chili-bbq-maustevoita ja burritojen väliin voi valita chili con carnen tai pavut.
“Me on tällä kertaa käyty hieman pohjustamaan meidän listaa, joka vaihdetaan kesäksi”, Ahola kertoo.
Aholan mukaan Tampereen ravintolakenttä ottaa askeleita oikeaan suuntaan.
"Porukka tekee hyvin paljon yhteistyötä lähialueen toimijoiden kanssa. Siinä mielessä hyvä, ettei kasveta vain määrässä, vaan laatu edellä."