Thai Sisters´ Wok on sympaattinen thairavintola Tampereen Puutarhakadulla. Thaisiskosten pyörittämän ravintolan tavoitteena on päästä mahdollisimman lähelle autenttista thaimaalaista ruokakokemusta.
Ari Nurminen, yksi Thai Sistersin omistajista, uskoo, että ruokatuotteessa ollaan autenttisen äärellä tai hyvin lähellä sitä.
“Olen asunut Thaimaassa yli kymmenen vuotta. Joka puolella, New Yorkissa, Berliinissä ja muualla, matkustaessa en saanut sellaista ruokaa, mitä olin Thaimaassa saanut. Idea oli, että mitään ei muuteta länsimaalaiseen makuun sopivaksi ja se on sellaista, mitä pitää olla Thaimaassa”, Nurminen kertoo.
“Tai ainakin mahdollisimman lähellä. Ihan samaan me ei päästä vihanneksien tuoreuden vuoksi. Pyritään lähelle”, hän lisää virkistävän rehellisesti.
Thaimaalainen maku muodostuu maustemaailmasta, josta ei jätetä mitään oleellista pois. Tulisuutta ja chiliä voidaan käyttää asiakkaan maun mukaan, mutta maku tulee muustakin. Myös allergikot otetaan huomioon.
“Moni luulee, että thaimaalainen ruoka on aina tulista, mutta ei se ole.”
SYÖ!-viikoille ravintola valitsi kolme annosta eri syistä. Cashew-pähkinöihin ja vihanneksiin nojaava Phat Metmamuang, koska sitä “ei uskallettu jättää pois” aiempien viikkojen suosion takia. Kanaa kookosmaidossa Tom Yam -mausteiden kera sisältävä Tom Khaa Kai on puolestaan monen Thaimaan matkaajan paikallinen suosikki ja siksi mukana myös SYÖssä. Tom Yang Hääng taas paistetaan ilman lientä Tom Yam -mausteissa ja se edustaa tarjontaa, jota Thai Sisters´ “haluaa opettaa myös suomalaisia maistelemaan”.