Kirjoitimme aiemmin uudesta Ahoritasta, joka tarjoaa ruokaa myös Flow Festivalilla. Suomen trendikkäimpien festareiden maineesta nauttiva Flow on vuodesta toiseen ihastuttanut ruokatarjonnallaan, joka on kaukana entisaikojen (ehkä vielä joidenkin nykyistenkin, kröhöm) festareiden ylihintaiset-makkaraperunat-tasosta. Se mitä elokuun kekkereissä tarjotaan, on pitkälti yksi yhteen sen kanssa mistä ruokapiireissä puhutaan.
Tämän hetken tärkein ruokatrendi voidaan tiivistää kahteen sanaan: fast casual. Fast casual-ilmiössä on kyse nopeasta, rennosta, kohtuuhintaisesta mutta laadukkaasta ruokailusta. Flow:ssa tätä tyylisuuntaa edustaa lähes jokainen ravintola ruokarekoista luomupizzeriaan.
Maailman keittiöt ovat ruokatarjonnassa hyvin edustettuna ja vaikutteita löytyy lähes jokaiselta mantereelta.
Aasialaisia makuelämyksiä riittää tälläkin kertaa, uutena mm. Tomi Björkin Farang, sekä Käpylän ja Japanin rakkauden hedelmä Käpylän Majakka. Mielenkiintoisimpiin Aasialaisiin kuuluu Kimchi house, joka tarjoilee korealaista ruokaa, epäilemättä myös itse kimchiä, joka on kiinankaalista valmistettu Etelä-Korean kansallisruoka.
Etelä-Amerikka nostaa päätään peräti neljän selkeästi meksikolaistyyppisen ravintolan valikoimalla. Tortillat, tacot, burritot ja cevichet tulevat epäilemättä menemään kuumille kiville, kunhan maut ovat todellakin aitoja. Ne Suomi-tex-mexit kun alkavat olla eksoottisuudessan samaa tasoa makaronilaatikon kanssa.
Myös juomatarjonnan pitäisi olla edellisvuosien tavoin kattava. Ja kun alkoholista on puhe, miltä kuulostaisi darrasmoothie?
Terveysbuumin vastataan, ei ainoastaan erikoisruokavaliot huomioivilla menuilla, vaan kahden raakaruokatulokkaan PUR Raakabaarin ja Powau raakamehuvalmistajan voimin. Mehut, smoothiet ja raakakakut otetaan ilolla vastaan, mutta jää nähtäväksi onko krapulainen kansa valmis vastustamaan burgerin tuoksua (huomenta, Groteskin Kickass-Burger!) suunnatakseen PURiin darrasmoothielle.
Flow Festival pidetään Helsingin suvilahdessa 14.-16. elokuuta
http://www.flowfestival.com/