Huimaa ja oksettaa. Kynnet pureutuvat pöytään. “Noustaanko vielä korkeammalle?” turvallisuusvastaava kysyy. Eihän tässä olla vielä edes puolivälissä matkalla ylös.
Dinner in the Sky on konsepti, jossa ruokapöytä penkkeineen hinataan nosturilla killumaan 50 metrin korkeuteen. Ruoka on tasokasta mutta ennen kaikkea kyseessä on elämys. Mieleenpainuva se on erityisesti meille korkean paikan kammoisille. Adrenaliini virtaa ja fiilis on lähes euforinen jalkojen koskettaessa jälleen maata.
Hengissä on ihan mukava olla.
Yläilmoihin tullaan yleensä aterioimaan juhlapäivien merkeissä. Pöydän ääressä on kuulemma vietetty monet vuosipäivät, syntymäpäivät ja jopa polttarit. Lahjakortti elämykseen kävisi hyvin esimerkiksi häälahjaksi.
Ihan halvasta huvista ei ole kyse. Kolmen ruokalajin illallinen kahdelle kustantaa 318 euroa. Korkeuksissa kokkaavien huippujen Matti Jämsénin, Kira Weckmanin ja Silvia Baracchin annoksista tosin saisi muutaman euron maksaa maankamarallakin.
Edullisimmillaan skumpat, mansikat ja jälkkärit saisi parivaljakolle 88 eurolla.
Juuri tällä hetkellä käynnissä olevan voimistelutapahtuman Gymnaestradan tiimoilta nosturi pöytineen on kiikutettu Olympiastadionin edustalle. Elokuun puolella taas Dinner in the Sky nähdään tutulla paikalla Rautatientorilla.