SYÖ!-viikoilla on jälleen hurja määrä kasvisherkkuja, eivätkä vegaanitkaan jää nälkäisiksi. Tarjolla on lukuisia vegaanisia vaihtoehtoja, joista poimimme muutamia herkullisia tärppejä.
Nyhtisbuumi ei ota laantuakseen. Kauran lisäksi nyhdetään nyt myös hernettä ja soijaa. Nyhtösoijaa pääsee maistamaan Citykäytävän Classic American Dinerin vegaanisen burgerin välissä, jossa se on maustettu vegaanisella chimichurrimajoneesilla.
Lost in Helsingin vegaanisessa pizzassa täytteenä on nyhtöhernettä, tomaattia, paprikaa, rucolaa ja vegaanista juustoa.
Nyhtökauraa on tarjolla useammassakin muodossa. Roots Helsingissä bbq-kastikkeella maustettu nyhtökaura toimii vegaanisen burgerin täytteenä. SYÖ!-burgeri tarjoillaan hummuksen ja dippivihannesten kera.
Nyhtökaura taipuu myös vegekulhojen täytteeksi. Korjaamon vegan bowlissa on nyhtökauraa, kvinoaa, mausteista tomaattikastiketta, paahdettua paprikaa, rucolaa, marinoitua portobellosientä, raitajuurta, hernehummusta ja ituja. Fazer 8th Floor Food Marketissa herkutellaan vegaanisella curry bowlilla.
Tarjolla on toki muutakin kuin nyhtistä. Esimerkiksi Frans & Ameliessa Kluuvikadulla tarjoillaan härkäpapupyöryköitä couscousin, kasvisten ja vegaanisen avokadomajoneesin kera. Tokyo55 Izakayan kasvisannoksessa on liekitettyjä edamamepapuja, misobroccoliinia ja portobellotempuraa. Nam!
SYÖ-viikot ovat muutakin kuin sushia, burgereita ja nepalilaista. Helsingissä SYÖ-ravintoloita on jo ruhtinaalliset 74, joten valinnanvaraa riittää.
Poimimme listalta kiinnostavimmat aasialaiset erikoisuudet, joita kannattaa käydä testaamassa nyt, kun hintaa annoksilla on vaivaiset 10 euroa.
Aasialaiset keitot ovat rantautuneet rytinällä Helsinkiin. Vietnamilainen pho-keitto on vakiinnuttanut asemansa Helsingin ruokaskenessä ja on itseoikeutetusti mukana myös SYÖ-viikoilla. Käy hörppäämässä kulhollinen pitkään haudutettuun aromaattiseen liemeen valmistettua ylikypsällä naudanlihalla ryyditettyä nuudelikeittoa Ravintola Ônamissa Forumissa ja ihastu!
Ônamista saat kympillä myös rapeaa karamellipossua riisin kera tai vietnamilaiseen tapaan kalakastikkeella maustettuja Nuoc mam wingsejä. ÔNAM!
Aasialaisittain maustettuja wingsejä on tarjolla myös Lönnrotinkadun Kungfu Kitchenissä, jossa siivet on maustettu korealaisittain. Kung Fu Kitchenissä kannattaa maistaa myös höyrytettyjä buneja, joihin voi valita täytteeksi grillattua possun poskea, hitaasti haudutettua mausteista häränniskaa, teriyakimarinoitua nyhtökauraa tai rapeaksi paistettua kanaa. Sweeeeet!
Aasialaisilla buneilla pääset herkuttelemaan myös Töölön Tokyo55 Izakayassa, jossa bunien täytteeksi on tarjolla savustettua porsaanniskaa valitsemillasi lisukkeilla. Izakayassa kannattaa maistaa myös Izakaya Greens –annosta, jossa liekitettyjen edamamepapujen seurana lautasella on misobroccoliinia ja portobellotempuraa.
Jos et ole vielä tutustunut japanilaiseen ramen-keittoon, kannattaa suunnata Momotokoon, jossa höyryävän herkullinen nuudelikeitto on höystetty valintasi mukaan possulla, tofulla tai paistetulla kanalla. Momotokon löydät Yliopistonkadulta, Fredalta sekä Iso Omena kauppakeskuksesta.
Japanilaista udon-nuudelikeittoa on tarjolla Kampin Ichibanissa, jossa tarjouksessa on myös herkullinen sushisetti. Jos udon-nuudelit maistuvat mieluummin paistettuna, niitä tarjoilee Etelä-Esplanadin Ravintola Kita.
Tarjolla on toki myös laaja valikoima sushiravintoloita ja lukematon määrä muita herkkuja ympäri maailmaa. Tsekkaa koko tarjonta ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!
SYÖ!-viikot ovat täällä taas! Pääkaupunkiseudulta on tällä kertaa mukana peräti 74 ravintolaa. Mukaan mahtui jälleen liuta uusia kiinnostavia tulokkaita.
Legendaarisen Tokyo 55:n sisarravintola Izakaya paneutuu japanilaiseen ruokakulttuuriin myös sushin tuolla puolen. Syö-viikoilla Izakayassa herkutellaan savustetulla possunniskalla täytetyillä buneilla. Kasvisten ystäville tarjolla on liekitetyistä edamamepavuista, broccolinista ja portobellotempurasta koostuva Izakaya Greens, unohtamatta myöskään Tokyo 55:n maineikkaita susheja.
Bistro Manu on Presidentti Hotellin yhteydessä toimiva korttelibistro, joka kokoaa yhteen oman elämänsä mestarit hyvän palvelun, ruoan ja juoman ääreen. Syö-viikoilla on loistava tilaisuus maistaa Bistro Manun rapeaksi paneroitua vasikanleikettä tai keväistä sesonkiherkkua parsarisottoa.
Ravintola Bíang on kiinalainen ruokakeidas Stockmannin kolmannessa kerroksessa. Noutopöydästä löydät valikoiman lämpimiä annoksia, salaattia, keittoa sekä tuoreita hedelmiä – nyt vain kympillä!
Urho Kekkosen kadulla sijaitseva Ichiban sushi tarjoaa Syö-viikoilla sushin lisäksi japanilaista Kutsune Udon nuudelikeittoa. Kasvissyöjiä hemmotellaan 12 palan vegesushisetillä.
Ravintola Muskan tarjoaa perinteisiä nepalilaisia makuja Kajaaninkadulla Alppilassa. Syö-viikoilla tarjolla on nepalilaisklassikot butter chickenin, lammas vindalo sekä dal makhani haudutetut linssit. Herkut tarjoillaan tuoreen naan-leivän kanssa.
Sushi Forestin laadukkaista susheista pääsee nauttimaan alkuperäisen Hämeentien ravintolan lisäksi nyt myös Pursimiehenkadulla. Syö-viikoilla tarjolla on ruhtinaallinen 16 palan feed me well –sushilajitelma, 11 palan lohisushilajitelma Salmon sunrise sekä 12 palan annos vegaanisia susheja.
Japanilainen ramen-keitto on rantautunut rytinällä Helsingin ruokaskeneen. Momotoko on avannut jo kolmannen ravintolansa, ja Fredan uusi toimipiste on luonnollisesti mukana myös Syö-viikoilla. Valitsetpa ramen-kulhoosi possua, kanaa tai tofua, et taatusti tule pettymään.
Viime kesänä Laukontorilla hurmannut vaunuravintola Guru’s Kitchen on vakiinnuttanut toimintansa ympärivuotiseksi Guru’s Kitchen & Bar -kivijalkaravintolansa myötä. Uudet tilat avattiin viime perjantaina Laukontorin ja Keskustorin väliin Aleksis Kiven kadulle. Avajaiset ajoitettiin SYÖ!-viikkojen aloituspäivälle, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ainakin ensimmäisten päivien myynnin perusteella.
”SYÖ!-viikojen kampanja-annoksia on mennyt yli odotusten! Emme ole markkinoineet uutta ravintolaa vielä kovin paljon, mutta jo perjantaina väkeä tuli tosi paljon heti ovien auettua”, Gurun ravintolapäällikkö Miia Kaunisto kertoo tyytyväisenä.
Ravintolakadun asema vankkenee
Guru’s Kitchen & Bar sijaitsee samassa korttelissa Ravinteli Huberin ja Pikkubistro Kattilan kanssa. Sijaintiin naapuriravintoloiden yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä Gurun makumaailma kallistuu vahvasti Lähi-idän ja Välimeren suunnille. Ravintolasta saa esimerkiksi Tampereen SYÖ!-viikkojen ainoat meze-lajitelmat.
”Mezet ovat virallisesti alkuruokia, mutta nämä meze setit ovat jo isompia, ihan pääruuaksi riittäviä annoksia. Mezet ovat siitä hyviä, että niitä pystyy muokkaamaan helposti vaikka kasvissyöjille ja vegaaneille sopiviksi, ja silti niissä on kunnolla makua”, Kaunisto kuvailee.
Ravintolapäällikkö luottaa, että Guru’s Kitchen & Barin välimerellisestä ruokalistasta voisi löytyä ehdokkaita siipiin ja burgereihin viehättyneiden tamperelaisten uusiksi suosikeiksi.
”Erityyppiset maut tuntuvat olevan kovassa huudossa nykypäivänä. Ihmiset kaipaavat jatkuvasti uutta ja käyvät eri kaupungeissakin erilaisen ruuan perässä”, hän perustelee.
Pian ne ovat täällä: legendaariset kympin SYÖ!-viikot, jotka ovat päässeet jo kunnioitettavaan 20 vuoden ikään. Mukaan mahtuu joka vuosi uusia ravintoloita – tällä kertaa ensimmäisiä SYÖ!-viikkojaan viettävät nämä 12 ravintolaa Helsingissä.
Citypie panostaa valikoimissaan terveellisyyteen ja luonnollisuuteen makua unohtamatta. All-day breakfast sisältää piirakan tai omeletin, raakapuuron tuorehedelmäsalaatin kera, kasvissalaatin ja itsetehdyn baby-brownien sekä kahvin tai teen. Feta-quinoa supersaladissa yhdistyvät sekä maku että terveellisyys. Kolmantena vaihtoehtona Citypiestä löytyy suolainen tai makea välipala sekä iso tuorepuristettu mehu.
Ravintola Kaarti huokuu nostalgiaa ja sopii mutkattomaan oleiluun. SYÖ!-viikoille Kaarti on valinnut paahdettua siikaa, marsalaviini-veloutéa, maa-artisokkapyreetä sekä fenkolilastuja. Toisena vaihtoehtona Kaartista löytyy grillattua ylikypsää Entrecotéa, tummaa konjakkikastiketta sekä valkosipulipyreetä.
La Pasteria Italiana on pieni italialainen perheyritys, joka keskittyy laadukkaisiin raaka-aineisiin ja italialaiseen tunnelmaan. SYÖ!-viikoilla italiaisiin tunnelmiin pääsee rucola pizzalla, margherita pizzalla tai liha-, kasvis- tai kalalasagnella.
Momotokon listalta löytyy tietenkin ramenia. Tantanmen Ramenista löytyy hienonnettua porsaanlihaa, naruto fish cake, soijamarinoitu kananmuna, makeaa maissia, sokeriherneitä, merilevää, herneenversoa, Momotokon tantanmen-kastike ja paistettua valkosipulia. Vege-annoksesta taas löytyy kauden vihanneksia, tofua, naruto fish cake, soijamarinoitu kananmuna, makeaa maissia, sokeriherneitä, merilevää ja rucolaa. Shoyu Ramen sisältää paistettua kanaa, naruto fish cakea, soijamarinoitua kananmunaa, makeaa maissia, sokeriherneitä, herneenversoa ja paistettua valkosipulia.
Graniittilinna on tunnettu herkullisesta ruuastaan ja tunnelmallisesta miljööstään. SYÖ!-viikkoja voi Graniittilinnassa viettää herkullisen sesonkiruuan blinien parissa. Perinteisten, voissa ja valurautapannulla paistettujen tattariblinien täytteeksi löytyy graavilohta, kotimaista muikunmätiä, punasipulia ja smetanaa tai metsäsienisalaattia, vuohenjuustoa, venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa.
Tony's Street bar Helsingin keskustassa on erikoistunut nopeaan syömiseen ja antipasti-annoksiin. SYÖ!-viikoilla Tony’s Street Barissa pääsee nauttimaan joko päivän pastasta tai lasagnesta.
Sushi'N'Roll on panostanut japanilaisten oluiden valikoimaan sekä laadukkaaseen palveluun. SYÖ!-viikkojen annoksena Sushi’N’Roll tarjoaa Moriawase 12 -sushilajitelmaa, josta löytyy myös vege roll -versio.
Nepalilainen Ravintola Mantran SYÖ!-viikon annoksista löytyvät Palak Paneer eli tuorejuustoa pinaattikermakastikkeessa, Nouni Kukhuro eli tandoorimarinoituja kanan rintapaloja tuoretomaatti-voi-kermakastikkeessa sekä Bhendako Masu eli lammasta talon currykastikkeessa. Kaikkiin annoksiin sisältyy naan-leipä ja raitajogurtti.
Pancho Villan annos on nälkäisen pekonin ystävän valinta. Jättipekoni-burgeri sisältää täyslihapihvin, cheddarjuustoa, pekonia, BBQ-kastiketta, Panchon remouladen, salaattia sekä marinoitua punasipulia. Annokseen kuuluu myös oman valinnan mukaan talon ranskalaiset, salaatti, lohkoperunat tai ristikkoperunat.
American Diner Citykäytävä on klassinen amerikkalaistyyppinen ravintola, jonka listalta löytyvät tuhdit ruoka-annokset. Syö!-viikkojen annoksissa liikutaan savuisissa tunnelmissa, sillä listalta löytyy kolme erilaista smokey-burgeria: Smokey chili burger, Smokey Chili Chicken Burger sekä Smokey Vegan Burger. Annokset tarjoillaan coleslaw’n ja ranskalaisten kera.
Nepalilainen Ravintola Lukla loihtii eteesi aidot ja alkuperäiset nepalilaisherkut. SYÖ!-viikoilla Luklassa pääsee nauttimaan Makhani Chickenistä, Hariyali Koftasta sekä Lamb Tikka Masalasta.
Ravintola Helmi tarjoilee perinteisiä japanilaisia ruokia, joten SYÖ!-viikolle valitut annoksetkin ovat pääasiassa sushi-annoksia. 15 kappaleen sushilajitelmaa saa sekä kalallisena että vegaanisena. Lisäksi tarjolla on myös Yaki-Udon eli paistettuja äyriäisiä, udon-nuudelia ja vihanneksia sekä misokeittoa. Tarjous on voimassa myös lounaalla.
Saksalais-suomalainen Rymy-Eetu lähti pienen tauon jälkeen mukaan kampanjaan.
Suomessa ei ole toista ravintolaa, niin kuin Rymy-Eetu. Münchenilaista Hofbräuhausia ihaileva ravintola tunnetaan pitkistä puupöydistä, juomalaulujen hoilaamisesta ja tietysti oluesta. Henkilökunta on pukeutunut perinteisiin dirndl-asuihin ja tunnelma on päivästä toiseen katossa.
Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä Rymy-Eetu voitti Helsingin parhaan bailupaikan tittelin. Syömisen lisäksi Rymy-Eetussa onkin tarjolla laaja valikoima oluita, joita voi ostaa litran tuopeissa. Saksalaisesta Oktoberfest hengestä autuaan tietämätön saattaisi kyseenalaistaa tanssitaanko ravintolassa todella pöydillä. “Voi kyllä! Joka ilta”, baarimestari tiskin takana vahvistaa.
Rymy-Eetun keittiömestari tekee SYÖ!-viikoille erityisiä kympin Pulled Pork burgereita. Reilun kokoisessa, herkullisella tavalla stydissä burgerissa riittää syötävää isompaankin nälkään. Gluteenia karttavatkin kiittävät, sillä kuivin suin tai nälkäisenä ei tarvitse paikalta lähteä.
Nykytaiteen museon sivussa tarjoillaan korkealaatuista ruokaa.
Kiasman näyttävä aulatila kätkee kulmaansa kahvilaksi naamioituneen ravintolan, joka yllättää uuden kävijän täysin. Kyse on nimestä huolimatta nimenomaan ruokaravintolasta, jossa on vieläpä hämmästyttävän hyvä hinta-laatusuhde: annokset eivät kampanjan ulkopuolellakaan maksa kahtakymppiä enempää. Paikallisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin painottuva espanjalaishenkinen à la carte menu on keittiömestari Mari Hyyrysen käsialaa.
Pienenpuoleinen tila moninkertaistuu kesäisin ravintolan 120 paikkaiselle terassille. SYÖ-kampanjan lisäksi ravintola tarjoilee juotavaa kesähinnoin – kaupungin paraatipaikalla kelpaa siemailla vaikkapa lasillinen luomuviiniä. Lasillisen ääressä voi myös yrittää bongailla tuttuja kasvoja, sillä niin Kiasma Cafén kuin kampanjan toisen ensikertalaisen Tablo Ateneumin takana on ravintolayritys Capital Catering, jonka tunnetuimpia omistajia ovat Mika ja Aki Kaurismäki.
Aukioloaikojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ihan joka ilta ei pöytiä kateta. Kiasma Café noudattaa museon aukioloaikoja kun taas Tablo Ateneumin keittiö suljetaan arkisin klo 15 ja viikonloppuisin klo 16. SYÖ-kampanjan tarjoukset ovat tosin molemmissa ravintoloissa muusta kampanjasta poiketen voimassa myös lounasaikaan.
Aukioloajat:
ti 10–17
ke–pe 10–20.30
la 10–18
su 10–17
ma suljettu
Kampanja-annokset:
Oliivi-tomaattiravioleja ja vuohenjuustoa (VL): ravioleja, pehmeää vuohenjuustoa, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Lohikeitto (VL): perinteinen keitto lohesta ja kylmäsavulohesta. Saatavana kermaisella tai kirkkaalla liemellä.
Lämmin parsasalaatti (L): vihreää parsaa, Jamón-kinkkua, Manchego-juustoa, marinoituja kasviksia ja krutonkeja.
Saatavana myös gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona.
Tavallisen oloinen sporttibaari löytyy keskeltä ainutlaatuisia puitteita.
Sports Bar Casino on yksi SYÖ!-kampanjan uniikeimmista ravintoloista. Itse Sports Bar on tavallista parempi urheilubaari: screenejä on paljon ja peli-iltoina voi nauttia oheisohjelmasta: käynnissä olevia lätkän MM-kisoja seurataan kiinnostavien vieraiden kanssa. Se, että baari on upotettu Helsingin Casinolle tekee tunnelmasta kuitenkin ainutlaatuisen.
Sports Bar on Helsingin Casinon alakerrassa. Välkkyviltä valoilta, univormuihin pukeutuneilta työntekijöiltä ja Las Vegas-henkiseltä kilinältä ei siis voi välttyä. Aulassa täytyy väläyttää henkkarit kellonajasta riippumatta, joten alaikäisille Sports Bar ei sovi.
Kampanja-annoksissa pääsee valitsemaan burgerinsa lihalla, kanalla tai kasvispihvillä. Keittiömestari grillaa pihvit tyylikkäällä laavakivigrillillä, mikä on Suomessa harvinaista herkkua: samanlaisen löytääkseen joutuu kuulemma lähtemään ruotsinlaivalle asti.
Casinon Sports Bar on ollut mukana SYÖ!-viikoilla kerta toisensa jälkeen, mutta tällä kertaa panokset kovenivat entisestään. Vapaavalintaisen burgerin lisäksi kymppiin mahtuu myös hanalimu.
Sports Bar Casino
Mikonkatu 19
Avoinna joka päivä klo 12–04 (K18).
Keittiö on avoinna su-to 12–00.30 ja pe-la 12–01.30.
Minne mennä kun sataa, entä minne taas kun paistaa? City julkaisi terassioppaan, joka auttaa kesämiehiä ja -naisia valitsemaan tilanteeseen sopivimman terassin.
Tässä pari toimituksen terassisuosikkia SYÖ!-viikoilta:
Henry’s Pubilla, tuttavien kesken Henkalla on yksi stadin kuumimmista terasseista! Kampin aukiolle aukeava terassi tunnetaan kylmästä juomastaan ja tulisista wingseistään.
Viehättävällä bistrohenkisellä Krog Madamella on suloinen sisäpihaterassi. Välimerellinen fiilis näkyy listan lisäksi myös puitteissa, joissa nautiskelee mielellään viinilasillisen jos toisenkin.
Eatos tarjoaa Meksikon tunnelmaa valoisalla aurinkoterassilla. Kampanjassa jo pari kertaa mukana ollut ravintola tunnetaan värikkäistä annoksistaan ja freeseistä meksikolaismauistaan.
Kampanja-annokset:
-Hamburguesa de cerdo: burgerissa Eatoksen erikoinen grillattu possupihvi tarjoiltuna salaatin, tomaatin, sulatetun juuston, aiolin, sipulin, totoposin ja Eatoksen voimasalsan kera.
-Taco Carnitas: aidot pehmeät pulled pork -maissitacot valmistettuna tuoreiden appelsiinien ja vihreän salsan kera.
-Burrito Tinga de pollo: burrito chipotlen kera valmistetulla kanalla ja mustapapuja.
Eatosin kanssa samalta kadupätkältä löytyvä Woolshed viihdyttää letkeällä aussimeiningillään. Törkeän hyvien pihvien ja burgereiden lisäksi ravintola tarjoilee hyvän kattauksen penkkiurheilua ja livemusiikkia.
Kampanja-annokset:
-Johannesburg ”braai” hampurilainen (L): 180 g naudanlihapihvi, salaattia, tomaattia, pekonia, juustoa, karamellisoitua sipulia ja grillikastiketta.
-Grillattu kanahampurilainen (L): broilerinrintaa, salaattia, tomaattia, juustoa, savupaprikamajoneesia ja paprikamaustekastiketta.
-200 g viljasyötetyn naudan pihvi (L, G): ensiluokkainen australialainen pihvi (rump) tarjoillaan mediumina pippurikermakastikkeen kera.
Annokset tarjoillaan ranskalaisten ja salaatin kera.
Saatavana myös gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona.
Tsekkaa myös Pjazza, Santa Fé, Memphis Hesari ja muut SYÖ!-viikkojen terassit Cityn terassioppaasta.
Turussa SYÖ-viikoilla on tällä kertaa mukana neljä ravintolaa, joista löytyy kympillä valinnanvaraa monenlaiseen makuun. Käyttäkää mahdollisuus hyväksi ja nauttikaa kohtuuhintaisesta herkusta, jotta ensi kerralla saamme mukaan lisää mestoja.
Opiskelijat, maistakaa kerrankin hyvää elämää! Isät ja äidit, harjoitelkaa ravintolakäyttäytymistä koko lapsikatraanne kanssa! Kympin voi satsata vaikka kadunmies säästämällä parin päivän ajan nesteytyksestään. On aika SYÖdä.
Torre
Torre on menossa mukana, kun tapahtuu. Linnankadulla vuodesta 2011 asti majaillut ravintola kutsuu SYÖ-viikoilla nauttimaan runsaista ja monipuolisista eväistä.
Kybällä saat valkosipulilla höystettyä kanaa valkosipulikastikkeessa, siivutettua grillihärkää ja serrano-murukinkkua salaatissa tai sahrami-sinisimpukoita ranskisten ja aiolin kera.
MorriSon´s Turku
Helsingissä tuhansia ja taas tuhansia burgereita myynyt SYÖ-viikkojen klassikko MorriSon´s haluaa turkulaisten pääsevän nauttimaan samasta meiningistä. Burgerit ovat taattua laatua ja saatavilla myös gluteenittomana versiona. Suosittelemme laittamaan tossua toisen eteen ja ottamaan oma paikka edukkaan burgerin ääreltä, jotta saamme myös Turun MorriSon´sin kokit maistamaan todellista kiirettä!
Pinella
Pinella luottaa Pinella Burgerin lisäksi parsarisottoon friteeratun kesäkurpitsan kera. Viime perjantaina käynnistyneet SYÖ-viikot toivat perinteikkääseen ravintolaan yleisöryntäyksen, mutta keittiössä on luvattu vastata huutoon.
Pinellasta ei perinteitä puutu. Maaliskuussa 2011 peruskorjauksen jälkeen uudelleen avattu ravintola on vain viimeinen vaihe pitkässä historiassa. 1973 Pinella avasi Turun jokirantaan terassin, joka oli Suomen ensimmäinen anniskeluoikeuksin varustettu terassi. Turun taide- ja kulttuurielämän kohtauspaikkana Pinella on tunnettu jossain muodossa 1800-luvun puolivälistä lähtien.
Tamarin
Tamarinista irtoaa kaikki kana- ja tofuannokset kympillä. Aurakadulla Turussa palveleva Tamarin on saanut syvät ja tarpeen vaatiessa tuliset maut ihmisten mieliin levittäytymällä ympäri Helsinkiä useamman ravintolan voimin. Tamarinit ovat olleet useampaan otteeseen mukana SYÖ-viikoilla Helsingissä ja nyt on aika jäädä uusien ihmisten mieliin, kieliin ja sydämiin myös Turussa.
Seuraa SYÖ Turku -Facebook-ryhmää, City.fitä ja SYÖ Turku -ravintolasivua, niin pysyt kartalla kaikesta tarpeellisesta liittyen hyvään ja kohtuuhintaiseen syömiseen.