Viime kesänä Linnankadulle avannut Gastropub Buzz debytoi SYÖ!-viikoilla fiinimmillä gastropub-annoksilla, joissa on nepalilainen twisti.
Talvi on kylmää aikaa, vaikkei lunta tupaan tulisikaan. Kun tuuli ja tuiske masentavat, lämpöä voi hakea esimerkiksi höyryävien patojen ääreltä. Gastropub Buzzin ruuissa yhdistyvät kermaiset, tuliset ja mausteiset maut.
”Ruoka ei vain täytä masuasi, se myös lämmittää”, Buzzin omistaja ja kokki Niraj Maharjan kertoo.
Maharjan kertoo ruoan hakevan vaikutteita Kathmandun newari-keittiöstä. Newarit ovat asuttaneet Kathmandun laaksoa ja sen lähialueita vuosisatojen ajan. Kathmandussa ruoka valmistetaan tilaisuuden, ilmaston ja ravintotarpeiden mukaan, Maharjan kertoo.
”Samanlaista ruokaa ei löydy muualta Suomesta”, hän lupaa.
Olennainen osa Buzzin miljöötä ovat lämpimät värit, aidot kukat, kynttilät ja tietenkin elävä musiikki – peräti kaksi kertaa viikossa.
”Haluamme pitää kaupunkiyhteisön elävänä tarjoamalla musiikkia paikallisilta muusikoilta. Uudet muusikotkin saavat mahdollisuuden esittää musiikkiaan asiakkaillemme”, Maharjan sanoo.
Maharjan toivoo, että SYÖ!-viikot tuovat Buzziin kaikenlaisia asiakkaita vauvasta vaariin.
Kampanja-annoksista löytyy kananuudeleita, nauta- ja porsasmykyjä eli dumplingseja sekä Buzzin erikoinen joko tofulla ja kanalla.
”Meidän tarkoituksenamme ei ole pelkästään valmistavaa maistuvaa ruokaa, vaan myös tarjota ihmisille ystävällistä ja tehokasta asiakaspalvelua. Toivon, että Buzz olisi paikka, jossa yhdistyy kiehtova ilmapiiri sekä mielenkiintoiset syötävät ja juotavat.”