Kenellekään ei ole varmaan jäänyt salaisuudeksi että fast casual, laadukas pikaruoka on kaikkien huulilla – eikä nyt puhuta vain ruokahulluista. Väkeä nimittäin riittää jo sen verran, että gourmet-hampurilaiset, -tacot ja nyt myös -hot dogit tuovat tekijöilleen summia joilla vuokra saadaan maksettua kauppakeskuksissa asti.
Gourmet-hodareihin erikoistunut Kaartin Hodari & Hummeri onkin pakannut kimpsunsa ja kampsunsa Pikku-Roballa ja loikannut trendikkäästi Kampin kauppakeskuksen. Kaartinkaupungissa puolitoista vuotta vaikuttaneen ravintolan muutto ei ole ihan niin laskelmoitu kuin voisi kuvitella:
“Trendeistä en tiedä mitään, mutta Kamppi vaikutti meille nyt oikealta askeleelta”, Samuil Angelov, yksi ravintolan kolmesta omistajasta kertoo.
Jotain muutakin on muuttunut kuin sijainti. Listalta on kadonnut kokonaan ravintolan nimikkohodari, jossa hodarin välistä löytyy hummeria. Ovatko hodari ja hummeri onnellisempia erillään?
“Lobster Dogi tulee kyllä takaisin. Me aloitetaan nyt ensin näillä”, selittää Angelov.
Hodarivaihtoehtoja on tällä hetkellä viisi, mutta nakkisämpylöiksi niistä voi kutsua vain kahta. Muiden dogien sisältä löytää tempehmuhennosta, fritattua kampelaa tai hanger steakia. Hinnat liikkuvat välillä 7,50€-9€. Sivuun saa tilattua ranskalaisia tryffelillä, parmesanilla tai suola-viinietikalla höystettynä.
Se nimikko-otus, hummeri, löytyy listalta keitettynä, halkileikattuna ja dipin sekä ranskalaisten kera tarjottuna hintaan 31€.
Testatusta Mexico Dogista tulee heti paras ystäväni. Ylikypsä hanger steak, tomaattipaprikasalsa, krossattu avokado, cheddarkastike ja marinoitu punasipuli ovat jumalainen yhdistelmä. Parmesan-ranskalaisetkin vastaavat täysin odotuksiani: ne ovat rapeita, rasvaisia, suolaisia ja juustoisia juuri oikealla tavalla.
Positiivisesta ravintolakokemuksesta huolimatta hummerin jää tältä erää testaamatta. Parhaan kaverin eksään, edes keitettyyn ja halkileikattuun kun ei uskalla ihan heti sekaantua.
Kampin Hodari & Hummeri
Kampin kauppakeskuksen E-taso
http://hodari-hummeri.fi/