Tampereen Tullin alueella sijaitseva Ravintola Myllärit on asettanut selkeän tavoitteen SYÖ!-viikoille.
”Olettaisin, että myymme 1500 kampanja-annosta. Jos myyntiä tulee vähemmän, katsotaan, mitä ensi kerralla tehdään taas paremmin”, ravintoloitsija Santeri Tiitola lataa.
Hän luottaa vakaasti tavoitteen täyttymiseen, sillä Mylläreiden keittiömestarin Raija Kotilaisen luotsaama keittiötiimi on suunnitellut kampanjamenun huolellisesti eri asiakasryhmiä ajatellen. Tarjouslistalta löytyy helposti tuhti burgeriannos ja kevyempään makuun niin teriyaki-glaseerattua lohta haudutetun fenkolin kera kuin parmesaanilla höystettyä tattirisottoakin.
”Odotan lohelta paljon, ja uskon, että annos vetoaa varsinkin naisväkeen. Risotto on laadittu kasvissyöjille sopivaksi, ja burgerinkin saa halutessaan härkäpapupihvillä”, Tiitola arvioi.
Myös palanpainikkeet on huomioitu SYÖ!-menussa. Kullekin tarjousannokselle on oma juomasuositus Pyynikin käsityöläispanimon valikoimasta, ja ravintolalla on muutamia muita juomia tarjouksessa kampanjan ajan.
Perinteet kunniaan kolmikymppisillä
Vaikka SYÖ!-viikoille onkin lähdetty täysin uusin annoksin, Mylläreillä satsataan tänä vuonna vahvasti klassikkoruokiin. Ravintolan perustamisesta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta, mitä juhlitaan pitkän kaavan mukaan.
”Juhlavuoden suunnittelu on oikeastaan vasta aluillaan, mutta ravintolassa tullaan tekemään tänä vuonna paluumatkoja vanhoihin aikoihin. Nostamme ruokalistalle lehtipihvin kaltaisia perinteisiä klassikoita”, ravintoloitsija visioi.
Ravintolan perustaja, nykyinen Tampereen Komediateatterin projektijohtaja Esko Raipia tarjoaa Mylläreiden henkilökunnalle konsultointiapua vanhojen ruokalistojen kanssa.
Skandinaavisuutta välimerellisellä twistillä
Santeri Tiitola on työskennellyt Mylläreiden ravintoloitsijana yhdentoista vuoden ajan. Hänen mukaansa ravintola edustaa nykyisellä tyylillään skandinaavista keittiötä välimerellisellä vivahteella.
”Skandinaavisuus näkyy erityisesti raaka-aineissa. Kuha tule lähivesistä, liha ja karitsa puolestaan lähialueen luomutiloilta. Poroa ei nyt ihan lähialueilta saada, mutta kotimaasta sekin on peräisin. Käytämme myös kotimaisia sieniä, marjoja ja juustoja. Välimerellisyys heijastuu erityisesti lounaan noutopöydässämme.”
Ruoan ravitsevuus on myös yksi Mylläreiden keittiön päämääristä. Ravintoloitsija painottaa, että ruoalla täytyy saada vatsansa täyteen.
”Me emme ole menossa molekyylikeittiön suuntaan, vaikka se onkin nyt iso trendi maailmalla.”
Tsekkaa myös muut SYÖ! Tampere -tarjoukset!
Teksti ja kuvat: Roosa Pelkonen