Tampereen Hallituskadulla sijaitseva ravintola Frankly on suosittu ruokailupaikka varsinkin viikonloppuisin. Viime lauantaina ravintolan avaamisesta ehti kulua vain puolisen tuntia, kun lähes kaikki pöydät olivat jo täynnä.
”Viikonloppuna kannattaa tehdä pöytävaraus, joka onnistuu kätevästi Table Onlinen kautta tai isompien ryhmien kohdalla myös puhelimella”, vinkkaa Franklyn vuoropäällikkö Maria Turunen kiireen keskellä.
Käynnissä olevilla SYÖ!-viikoilla lienee osansa viikonloppuruuhkiin. Frankly osallistuu kampanjaan kahdella tarjousannoksella ja muutamalla pienemmällä tarjouksella. Pääruokatarjouksina on vuohenjuustosalaattia sekä pariloitua kananpojanrintaa, joista ensimmäinen kuuluu ravintolan kestosuosikkeihin ja jälkimmäinen on varioitu varta vasten SYÖ!-viikoille.
Uusia perinteitä kunnioittaen
Frankly avattiin vuonna 2004. Syksyllä 2015 Zarillosta tuttu ravintoloitsija Jörg Widmann osti ravintola Franklyn, minkä jälkeen ravintolan yleisilme sekä menu uudistettiin.
”Vanha Frankly oli välimerellinen ravintola, mutta nyt on liikuttu enemmän pohjoismaisempaan suuntaan – tietysti perinteitä kunnioittaen. Nykyiseltä listaltamme löytyy esimerkiksi poronvasan maksaa mutta myös klassikkoannoksia, kuten valkosipulihärkää kahdelle ja Franklyn suklaakakkua”, Turunen kertoo.
Ravintolan keittiössä hyödynnetään paljon kotimaisia ja lähituottajien raaka-aineita. Esimerkiksi kalat hankitaan Tampereen kauppahallissa toimivan Nygrenin kautta.
”Toki listalla on sellaisiakin tuotteita, kuten turskaa, joita ei ole mahdollista saada aivan lähialueilta”, Turunen naurahtaa ja jatkaa kertomalla, että kauempaa tulevien ainesten kohdalla laatu kuuluu tärkeimpiin valintakriteereihin.
Katse kohti kesää
Franklyn à la carte -lista uudistuu kolme kertaa vuodessa, ja ravintolassa suunnitellaan parhaillaan ensi kesän listaa keittiömestari Johanna Palon johdolla.
”Viime kesänä meillä oli terassi ensimmäistä kertaa käytössä, ja tänä kesänä tarjoamme terassin puolella samoja annoksia kuin salissakin. Haemme koko ajan inspiraatiota siihen, miten pystymme parantamaan tarjontaa entisestään”, Turunen sanoo.
Tämänkertaisilla Tampereen SYÖ!-viikoille osallistuu peräti kolme italialaiseen ruokaan erikoistunutta ravintolaa. Pizzaa, pastaa, risottoa ja muita saapasmaan herkkuja saa kympillä vielä torstaihin asti, niin kuin muita SYÖ!-ruokiakin.
Restamax-konsernilla on kampanjassa kaksi italialaispaikkaa: Finlaysonilla toimiva Bella Roma on mukana kolmatta kertaa, Hämeenkadun Como on ensikertalainen. Ensin mainitun tarjousannoksiin kuuluu pizza kahdella omavalintaisella täytteellä, torchio-pastaa italialaisella tuoremakkaralla ja maalaissalaattia omavalintaisella täytteellä. Jälkimmäinen ravintola tarjoaa kympillä kunkin päivän pizzan, pastan ja risoton.
Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Tanja Virtanen kertoo, että kysyntää riittää kummallekin ravintolalle, vaikka ne sijaitsevat alle kilometrin päästä toisistaan.
”Finlaysonilla on esimerkiksi elokuvateatterin vaikutuksesta ihan omat asiakasvirtansa. Siinä mielessä ravintolat ovat tarpeeksi kaukana toisistaan.”
Bella Roma ja Como ovat konsepteiltaankin hieman erilaiset. Siinä missä Bella Romassa voi käydä koko perheen kanssa nopeasti pizzalla ennen elokuvanäytöstä, Comoon soveltuu myös aikuisten illanviettopaikaksi.
”Bella Roma on enemmän matalan kynnyksen perheravintola. Sen ruoka on simppeliä ja maistuu koko perheelle, minkä lisäksi ravintolasta löytyy leikkinurkkaus lapsille. Myös Comon ruoka on simppeliä mutta se on pikkaisen enemmän illallisravintola”, Virtanen kuvailee.
Pizzapohjia täysjyvällä tai gluteenittomana
Kivenheiton päästä Comosta sijaitsee Tampereen SYÖ!-kampanjan kolmas italialaista keittiötä edustava ruokapaikka, Ristorante Dennis.
”Dennis on italialaishenkinen kortteliravintola suomalaiseen makuun. Se tarkoittaa, ettei asiakaskuntaamme ole rajattu iän, sukupuolen tai muun aseman mukaan. Meille ovat tervetulleita kaikki perheistä pariskuntiin ja yrityksiin”, täsmentää ravintolapäällikkö Sara Riita.
Tampereen Dennis on toista kertaa mukana SYÖ!-viikoilla. Kampanjaan on lähdetty kahdella pizzalla ja yhdellä pastalla. Pizzoista toiseen kuuluu muun muassa paahdettua pekonia ja salamia, toinen on lihaton ja sisältää esimerkiksi bufalamozzarellaa. Linguine Angelo -pastassa on puolestaan kanaa, pekonia ja punasipulia konjakki-tabasko-kermakastikkeessa.
”Pizzoihimme saa valita veloituksetta vehnäpohjan sijaan ruis- tai täysjyväpohjan tai täysin gluteenittoman pohjan. Samoin tavallinen pasta on vaihdettavissa gluteenittomaan tai täysjyväpastaan”, Riita vinkkaa.
Suosio piilee monipuolisuudessa
Dennisin, Bella Roman ja Comon lisäksi Tampereelta löytyy lukuisia muitakin italialaistyylisiä ravintoloita ja ravintolaketjuja, samoin koko Suomesta. Vanhimmat niistä ovat jo vuosikymmeniä vanhoja, ja asiakkaita riittää aina vain.
”Onhan pizza nyt hyvää. Se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen: perustäytteillä pizza toimii helppona tai nopeana lounaana, mutta vähän raaka-aineita ja ruoan kanssa nautittavia juomia varioimalla siitä saa kunnon illallisen. Pastakin on samaan tapaan perusruokaa, joka on sovellettavissa raaka-aineilla aamusta iltaan”, Tanja Virtanen arvioi suosiota.
Sara Riita on samoilla linjoilla.
”Pizzalla on niin pitkät perinteet, että ihmiset tuntevat tuotteen hyvin.”
Toisistaan italialaispaikat pyrkivät erottautumaan tarjonnallaan ja ruoanlaittometodeillaan.
”Meillä ei käytetä ollenkaan puolivalmisteita, ja raaka-aineemme valikoidaan hyvin tarkasti. Pizzapulla eli -taikina tulee raakapakasteena omalta tehtaaltamme, ja se kaulitaan, täytetään ja paistetaan vasta paikan päällä valmiiksi”, Riita kertoo Dennisin periaatteista.
Virtasen mukaan Restamaxin ravintoloissa tuotteistus on tärkeässä roolissa.
”Hyödynnämme hyviä raaka-aineita, ja esimerkiksi pizzapohjamme on räätälöity täysin meidän ravintoiloillemme. Aina uusia ruokalistoja suunniteltaessa mietimme, pystymmekö tarjoamaan asiakkaillemme jotakin uutta.”
Satakunnansillan kupeessa sijaitseva Jack the Rooster on tamperelaisille monestakin syystä tuttu ja tärkeä ravintola. Roosterin burgerit ovat jo käsite itsessään, ja ne houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden. Musiikinystäviin vetoaa taas ravintolan vilkas keikkatarjonta: lavalla esiintyy viikoittain niin tuttuja kuin tuntemattomuudesta nousevia bändejä ja artisteja. Kesäisin vetonaulana on iso terassi, joka kuuluu kaupungin suosituimpiin ja aurinkoisimpiin.
Jack the Roosterin rento meininki vetoaa kaikenlaisiin ja -ikäisiin ihmisiin, vaikka ravintolalla onkin vahva rock-ilme ja -maine.
”Täällä näkee aina kaikenlaista porukkaa pukuäijistä lähtien. Koskaan ei tarvitse miettiä, sulautuuko itse joukkoon”, kiittelevät ravintolan asiakkaat, lempääläläiset Nina Läärä ja Kalle Haapala.
Kaksikko on käynyt Jack the Roosterissa useamman kerran terassilla, keikoilla ja illanvietossa.
”Jos läträisin alkoholin kanssa vielä samaan malliin kuin nuorempana kävisin täällä varmaan useamminkin”, Haapala virnistää.
SYÖ!-burgeri sulaa suuhun
Tällä kertaa Läärä ja Haapala ovat testaamassa ravintolan ruokatarjontaa SYÖ!-viikkojen puitteissa. Molempien lautasille valikoitui kampanjan burgeriannos, Garlic Ranger, johon kuuluu briossisämpylä, naudan täyslihapihvi, cheddarjuustoa, tomaattia, salaattia ja hillottua punasipulia sekä lisukkeeksi ranskalaiset.
”Olen nyt täällä ekaa kertaa syömässä. Ruoka oli ihan mieletöntä, varsinkin pihvi oli superhyvä. Joskus hampurilaisten välissä on kuiva tai liian kiinteä pihvi, mutta tämä melkein hävisi suuhun”, Läärä ylistää.
Jack the Roosterin keittiöpäällikkö Susanna Määttänen kertoo, että alkuvuoden SYÖ!-kampanjaan haluttiin osallistua nimenomaan naudanlihaburgerilla. Syksyn tarjoushampurilaisessa oli kanaa.
”SYÖ!-annokset ovat listamme ulkopuolelta, mutta niissä on pyritty hyödyntämään raaka-aineita, joita keittiössämme käytetään muutenkin.”
Keitto kevyempänä vaihtoehtona
Garlic Rangerin lisäksi tarjouslistalta löytyy annokset nimeltä You say tomato ja I say tomato. Kumpaakin annosta dominoi lämmin chili-tomaattikeitto. You say tomatossa keittoon kuuluu fetaa ja lisukkeeksi talon paahdettua perunarieskaa katkarapumajoneesilla. I say tomaton lisukkeena on niin ikään talon paahdettua perunarieskaa mutta fetatäytteellä.
Määttäsen mukaan keittoannoksia on testattu ravintolan yksityistilaisuuksissa, joissa vastaanotto on ollut positiivista. Myös SYÖ!-asiakkaat ovat ottaneet keitot ilahtuneina vastaan.
”Keitoista on tykätty tosi paljon, ja mietimmekin nyt, pitäisikö niitä ottaa listallekin monen vuoden tauon jälkeen”, kertoo vuoropäällikkö Susanna Valkamo.
Kevyempiä ja kasvispainotteisia ruokia on alettu kysellä vuosien mittaan enenevissä määrin. Kysyntään on vastattu kahdella kasvisburgerilla ja yhdellä vegaanisella jälkiruoalla, minkä lisäksi burgeriannosten ranskalaiset ovat vaihdettavissa lisukesalaattiin.
”Kasvisburgeritkin on mahdollista saada kokonaan vegaanisina. Burgerit ovat kaikkien mielestä hyviä, joten miksi niiden pitäisi olla aina pelkkää lihamättöä”, Valkamo sanoo.
Tampereen Tullin alueella sijaitseva Ravintola Myllärit on asettanut selkeän tavoitteen SYÖ!-viikoille.
”Olettaisin, että myymme 1500 kampanja-annosta. Jos myyntiä tulee vähemmän, katsotaan, mitä ensi kerralla tehdään taas paremmin”, ravintoloitsija Santeri Tiitola lataa.
Hän luottaa vakaasti tavoitteen täyttymiseen, sillä Mylläreiden keittiömestarin Raija Kotilaisen luotsaama keittiötiimi on suunnitellut kampanjamenun huolellisesti eri asiakasryhmiä ajatellen. Tarjouslistalta löytyy helposti tuhti burgeriannos ja kevyempään makuun niin teriyaki-glaseerattua lohta haudutetun fenkolin kera kuin parmesaanilla höystettyä tattirisottoakin.
”Odotan lohelta paljon, ja uskon, että annos vetoaa varsinkin naisväkeen. Risotto on laadittu kasvissyöjille sopivaksi, ja burgerinkin saa halutessaan härkäpapupihvillä”, Tiitola arvioi.
Myös palanpainikkeet on huomioitu SYÖ!-menussa. Kullekin tarjousannokselle on oma juomasuositus Pyynikin käsityöläispanimon valikoimasta, ja ravintolalla on muutamia muita juomia tarjouksessa kampanjan ajan.
Perinteet kunniaan kolmikymppisillä
Vaikka SYÖ!-viikoille onkin lähdetty täysin uusin annoksin, Mylläreillä satsataan tänä vuonna vahvasti klassikkoruokiin. Ravintolan perustamisesta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta, mitä juhlitaan pitkän kaavan mukaan.
”Juhlavuoden suunnittelu on oikeastaan vasta aluillaan, mutta ravintolassa tullaan tekemään tänä vuonna paluumatkoja vanhoihin aikoihin. Nostamme ruokalistalle lehtipihvin kaltaisia perinteisiä klassikoita”, ravintoloitsija visioi.
Ravintolan perustaja, nykyinen Tampereen Komediateatterin projektijohtaja Esko Raipia tarjoaa Mylläreiden henkilökunnalle konsultointiapua vanhojen ruokalistojen kanssa.
Skandinaavisuutta välimerellisellä twistillä
Santeri Tiitola on työskennellyt Mylläreiden ravintoloitsijana yhdentoista vuoden ajan. Hänen mukaansa ravintola edustaa nykyisellä tyylillään skandinaavista keittiötä välimerellisellä vivahteella.
”Skandinaavisuus näkyy erityisesti raaka-aineissa. Kuha tule lähivesistä, liha ja karitsa puolestaan lähialueen luomutiloilta. Poroa ei nyt ihan lähialueilta saada, mutta kotimaasta sekin on peräisin. Käytämme myös kotimaisia sieniä, marjoja ja juustoja. Välimerellisyys heijastuu erityisesti lounaan noutopöydässämme.”
Ruoan ravitsevuus on myös yksi Mylläreiden keittiön päämääristä. Ravintoloitsija painottaa, että ruoalla täytyy saada vatsansa täyteen.
”Me emme ole menossa molekyylikeittiön suuntaan, vaikka se onkin nyt iso trendi maailmalla.”
Jos mieli halajaa Eurooppaan, mutta tilin saldo lähestyy uhkaavasti nollaa, voi viikonloppureissun korvata edullisella käynnillä Tampereen keskustaan. Laukontorin laidalla sijaitseva ravintola Wistub Alsace tarjoaa nimittäin monipuolisen valikoiman eurooppalaisia herkkuja ja viinejä.
Ravintola perustettiin 12 vuotta sitten sen omistajakolmikon – Jukka Suontaustan, Mauri Rinteen ja Raimo Jokisen – ihastuttua ranskalaisen Alsacen maakunnan paikallisviineihin. Ravintolan viinivalikoima perustuu edelleen vahvasti alsacelaisiin erikoisuuksiin, mutta menua on muokattu hiljattain yleiseurooppalaisempaan ja jopa suomalaisempaan suuntaan. Kiitos tästä kuuluu Leea Tepposelle, joka aloitti viime syksynä Wistub Alsacen keittiömestarina.
”Oma ruokafilosofiani on, että kaikki tehdään alusta alkaen itse. Se tarkoittaa sitä, että liemet ja kastikkeet valmistetaan sekä leivät leivotaan omin käsin, eikä keittiössä käytetä mitään puolivalmista”, hän painottaa.
Erikoisuutena alsacelainen pizza
Keittiömestarin vaihdoksen jälkeen myös Wistub Alsacen suosituimman annoksen, tarte flambéen, pohjat alettiin valmistaa omassa keittiössä. Aiemmin ”alsacelaisen pizzan” pohjat tulivat Saksasta.
”Pohja tehdään vehnäjauhosta, vedestä ja öljystä. Taikina on täysin hiivaton, ja se käy 24 tuntia ennen paistamista. Pohjan saa tarvittaessa myös gluteenittomana.”
Tarte flambéen ohuen pohjan päälle tulee ranskankermaa, rahkaa, sipulia ja mausteita sekä täytteitä valinnan mukaan. Annos paistetaan rapeaksi erikoisuunissa, jossa on eri paistolämpötila tarten pohjalle ja täytepuolelle.
Wistub Alsace on valinnut ison tarte flambéen tämänkertaiseksi kampanja-annoksekseen SYÖ!-viikoille. Ravintolapäällikkö Hanna Vuorenmaa kertoo, että tarte flambée oli kampanja-annoksena myös syksyn SYÖ!-viikoilla, mutta nyt täytevalikoima on laajempi.
”Tällä kerralla olemme ottaneet mukaan kaikki täytevaihtoehtomme, mukaan lukien kasvissyöjille sopivan Végén. Edellisen kampanjan aikana tartea maistaneet asiakkaat voivat tulla nyt maistamaan uutta pohjaa”, Vuorenmaa suosittelee.
Koko perheen viinitupa
Wistub Alsacella on tarte flambée -tarjouksen ohella muitakin ässiä hihassa SYÖ!-viikoille. Helmikuun 9. päivään asti tarjoushinnastoon kuuluu niin alku- ja jälkiruokia kuin viinejä ja paikallisoluttakin. Hanna Vuorenmaa ja Leea Tepponen toivovat, että tarjoukset vetävät ravintolaan uusia ja kaikenikäisiä asiakkaita.
”Aikaisemmin ruokamme on houkutellut paikalle lähinnä eläkeväkeä, mutta kyllä tänne saavat kaikki tulla. Varsinkin tartet uppoavat helposti nuorillekin, ja lapsille saa tilattua puolitettuja annoksia.”
Wistub Alsace sijaitsee osoitteessa Laukontori 6. SYÖ!-viikkojen ajan ravintolasta saa kympillä ison tarte flambéen seuraavilla täytevaihtoehdoilla: Gratinée (savupekonia ja juustoa), Nordique (kylmäsavulohta ja tilliä), Chèvre & Miel (savupekonia, vuohenjuustoa ja hunajaa), Munster + 2e (savupekonia ja munster-juustoa), Végé (vuohenjuustoa, marinoitua punasipulia, munakoisoa, oliivia ja tomaattia).
Kulinaristien kissanpäivät koittavat taas perjantaina, kun SYÖ!-viikot alkavat Turun ja Helsingin lisäksi Tampereella. Seuraavan kahden viikon ajan 14 tamperelaisravintolaa hemmottelee herkkusuita kympin hintaisilla kampanja-annoksilla. Tarjontaa on laidasta laitaan, mutta varsinkin burgereiden ystävillä on runsaasti valinnanvaraa. Kampanjahamppareita on tarjolla seitsemässä ravintolassa, joten SYÖ!-viikoilla voi viettää vaikka yhden viikon pelkkien burgereiden kimpussa! Challenge accepted?
The Bull kelpaa vegaaneillekin
Koskikeskusta vastapäätä sijaitseva The Bull on ladannut kovat piippuun ja tykittää SYÖ!-tarjouksiin jopa kolme burgeriannosta. Kampanjaan kuuluvat Black Angus -jauhelihapihveillä varustetut Snadi ja Garlic sekä täysin vegaaninen Vilijonkka.
Snadin välistä löytyy pihvin lisäksi savujuustoa, sipulihilloketta sekä remoulade- ja BBQ-kastiketta. Garlic sisältää nimensä mukaisesti reilusti valkosipulimajoneesia sekä muina täytteinä juustoa, salaattia, sipulia, suolakurkkua ja tomaattia.
The Bullin vuoropäällikkö Pornchai Manosuk kertoo, että Vilijonkkaan on ammennettu inspiraatiota eri ruokakulttuureista.
"Vilijonkan mustapapupihvi on maustettu afrikkalaisittain ja guacamole valmistettu latinotyylillä. Kaikkiin burgeriannoksiin kuuluu ranskalaiset tai salaatti, mutta suosittelen lisukevaihtoehdoksi bataattiranskiksia, jotka saa kampanja-annoksiinkin euron lisähintaan", hän vinkkaa.
Manosuk kehaisee, että kaikki The Bullin annokset valmistetaan alusta loppun itse. Esimerkiksi guacamoleen ja pestoon on kehitetty omat reseptit, ja lisukepuolella ranskalaiset valmistetaan aina tuoreista perunoista. Ainoastaan leivät ja juustot tulevat valmiina muualta.
Aitoa jenkkityyliä American Dinerista
Annosvaihtoehtoja riittää myös Tampereen American Diner -ravintoloissa, joista kaksi on tänä vuonna mukana kampanjassa. Finlaysonin ja Koskikeskuksen American Dinereissa tarjousannoksiin kuuluu päivän salaatti, Wings & fries tai päivän burgeri. Koskarissa päivän burgerina on aluksi Cheese burger, jonka jauhelihapihvin saa halutessaan vaihtaa kasvisversioon. Finlaysonin ravintola tiedottaa päiväkohtaisista tarjousannoksista nettisivuillaan kampanjan alettua.
Jack the Rooster takaa rokkimeiningin
Koskitalon alakerrassa sijaitseva Jack the Rooster on SYÖ!-viikkojen konkari. Tämänkertaisessa tarjousmenussa hampparipuolta edustaa vähälaktoosinen Garlic Ranger, jossa briossisämpylä verhoaa naudan täyslihapihviä, cheddarjuustoa, tomaattia, salaattia ja hillottua punasipulia. Koko komeus tarjoillaan ranskalaisten kanssa.
Ohranjyvästä ei jää nälkä
Näsilinnankadun legendaarinen Ohranjyvä osallistuu burgeritarjouksiin tuhdilla nimikkoannoksellaan, joka ei varmasti jätä ketään nälkäiseksi. Ohranjyvän hampurilaiseen kuuluu kotimaisesta naudan jauhelihasta paistettu pihvi, cheddarjuustoa, pekonia, tuoretta chiliä, paprikahilloa, salaattia ja suolakurkkua sekä valinnan mukaan joko chili- tai valkosipulimajoneesi tai remoulade-kastike. Laktoositon ja pyydettäessä myös gluteeniton burgeri tarjoillaan maalaisranskalaisten kera.
Ravintola Mylläreiltä vaihtoehtoja eri ruokavalioille
Skandinaaviseen ruokaan erikoistunut Ravintola Myllärit täydentää kampanjan burgeritarjontaa omalla Myllyn burgerillaan. Mehevään hampurilaiseen kuuluu naudan täyslihapihvi, cheddaria, salaattia, tomaattia, punasipulia ja majoneesia. Annos kruunataan lohkoperunoilla. Annos on laktoositon, pyydettäessä myös gluteeniton, ja burgerin saa halutessaan härkäpapupihvillä.
Irkkuvaikutteisia makuja Ruby and Fellasista
Tammerkosken maisemaa elävöittävä irkkupubi Ruby and Fellas tuo SYÖ!-burgerien joukkoon vaihtoehdon kanan ystäville. Kampanjahintainen Chick burger on makunsa puolesta yhtä runsas kuin punaista lihaa sisältävät kilpailijansa; hamppariin kuuluu leivitetyn kanan lisäksi savufetaa, pikkelöityä punakaalia ja piripiri-crèmeä. Lisukkeeksi saa ranskalaisia.
SYÖ!-viikot Tampereella 27.1.–9.2. Kurkkaa kaikki kaupungin kampanjaravintolat ja -tarjoukset täältä!
SYÖ!-viikot rantautuvat hetken tauon jälkeen taas Tampereelle. Mukaan on ilmoittautunut kourallinen rohkeita ja maukkaita ravintoloita, joissa kymppi taipuu uskomattomiin mittasuhteisiin seuraavan parin viikon aikana. Mukana on paljon tasokasta burgeria, mutta myös muista herkkuja, kuten herkullista silakkapihviä, pizzaa, jättisientä ja kesäkurpitsafalafeliä vegaanitarpeisiin.
Herkuttelu tapahtuu seuraavissa ravintoloissa 13.5–26.5. välisenä aikana.
Ravintola Frankly
Franklyssä herkutellaan talonpojan lihapadalla: pippurista härkäpataa, joka saa lisämakua porsaan savukyljestä sekä säräjuureksista. Toinen vaihtoehto on kasvissyöjien herkku Portobello á la Frankly: tomaattisipulimuhennoksella täytettyä jättisientä mozzarellakuorrutuksella.
Frankly on saanut asiakkailtaan kiitosta niin ruoasta kuin palvelustakin. Kun keli on kohdallaan Franklyn laadusta pääsee nauttimaan myös aurinkoisella terassilla.
Panimoravintola Plevna
Panimoravintola Plevna ottaa homman tosissaan ja hyökkää SYÖ-viikoille Pumpuliplikan silakkapihveillä. Jos silakkapihvit ei ole sun juttu, voit tankata myös pyttipannua talon kerma-sinappikastikkeessa tai kavarmaa, bulgarialaista punaviinissä haudutettua broileria.
Plevnassa on mahdollista tutustua laadukkaisiin oluisiin ja parhaillaan meneillään olevat Bulgaria-viikot tutustuttavat kävijät myös bulgarialaisten viinien maailmaan, viini-tasting järjestetään perjantaina 20. toukokuuta. Kaikki on bulgarialaista: menu, viinit, musiikki ja vieraat.
Ruby & Fellas
Ruby & Fellasin terassi on oikea paikka nauttia MM-lätkästä aurinkoisena päivänä. Tuplascreenit ja iloiset naamat takaavat tunnelman.
Kympillä irtoaa joko rapealla kanalla ja briossisämpylällä varustettu Molly´s Brgr, joka saa seurakseen bataattiranskalaiset tai Jockeys Brgr, joka kätkee sisäänsä 180 gramman heppapihvin. Fiannas Pita seuranaan Mangotabbouleh on mahdollista saada täysin vegaanina herkkuna.
Tampereella on oltu tyytyväisiä Grillsoniin, joka kiilasi pelipaikoille monien mielestä hieman kulahtaneen Huviretken tilalle.
Pork And More
Pork And More jatkaa herkullisen nyhtöpossun linjoilla Grillsonin tapaan. Ravintelista saa kympillä lisäksi Fried Chicken Bun -kanaburgerin.
Pork And Moren taustalla häärivät tutut tamperelaiset ravintolaosaajat Mika Roito ja Pekka Salmela. Kaksikon aiempiin, varsin onnistuneisiin edesottamuksiin kuuluvat tamperelaisklassikoksi noussut Bertha sekä sitä seurannut Huber.
Los Pollos
Los Pollos luottaa kanaan. Neljäsosa kananpojasta grillattuna avotulella vie mennessään nälän ja kielen. Toinen vaihtoehto on mehukas buffalo-mozzarella-salaatti, jonka seurana grillattua kanaa.
Koskikeskuksen uutuusravintola Los Pollosissa luotetaan raaka-aineiden eettisyyteen ja lähituotantoon. Fast casual tömähtää nenän eteen nopeasti, jos SYÖ!-viikot eivät onnistu totaalisesti ruuhkauttamaan kanagrilliä.
Aussie Bar
Aussie Barin meininki on tunnetusti rento ja railakas. SYÖ!-viikoilla luotetaan burgereiden voimaan ja tarjolle vieritetään kova kolmikko: veggie burger, classic beef burger sekä chicken burger.
Aussie Barissa meininki on kansainvälinen, kun australialaislähtöiset omistajat ovat levittäneet konseptinsa Helsingistä myös Turkuun ja Tampereelle. Ei ole mitään syytä pelätä asioida englanniksi, jos vastapainoksi saa hurttiin huumoriin perustuvaa osaavaa asiakaspalvelua. Tämä ei ole mikään purjehdusseura, vaan mesta, jossa SYÖdään ensin hyvin ja sitten bailataan märissä, mutta kuumissa bileissä.
Ristorante Bella Roma
Tampereen ytimestä löytyvä kodikas italialainen ravintola Bella Roma tarjoilee kahden täytteen pizzaa ja periaate, pizza on halvempaa kuin terapia, toimii etenkin SYÖ-viikoilla. Jos lätty ei maistu, voi nälän taltuttaa pasta carbonaralla. Bella Romaan on helppo tulla, vaikka perheen kanssa.
Seuraa SYÖ Tampere -Facebook-ryhmää, City.fitä ja SYÖ Tampere -ravintolasivua, niin pysyt kartalla kaikesta tarpeellisesta liittyen hyvään ja kohtuuhintaiseen syömiseen.
10 euron kampanja-annoksia ollaan SYÖty hyvällä ruokahalulla Helsingissä jo yli 10 vuotta. SYÖ!-viikot saa ravintolakävijät liikkeelle: kampanjahinnan turvin tulee usein kokeiltua paikkoja, joissa ei muuten tulisi ehkä käytyä ja löydettyä uusia suosikkeja. Kävijöiden kommenteissa ja palautteissa näemme, että maan muissa kolkissa saatetaan ajoittaa pääkaupungissa vierailu varta vasten SYÖ!-kampanjan ajankohtaa ajatellen.
Miksei kampanjaa siis toteuteta samanlaisella rytinällä myös muissa kaupungeissa?
Kerta toisensa jälkeen mukana on ollut muutama ravintola myös muista kaupungeista, mutta tällä kertaa todella nostamme panoksia. Otimme SYÖ!-kampanjatiimissä asiaksemme tehdä ristiretki niin Tampereelle kuin Turkuunkin, sydämellämme kympin annosten ilosanoman levittäminen.
Värväsimme oppaaksemme teidät, ravintolakävijät. Kysyimme minkä turkulaisen tai tamperelaisen ravintolan haluaisitte kampanjassa kokea ja saimmekin yli 400 vastausta.
Turun suosituimmat ehdotukset olivat:
1. Blanko
2. Tintå
3. Pub Niska
4. Delhi Darbar
5. Kertut
6. Pippurimylly, Maneerat
7. Tårget, Karu Izikaya, Di Trevi, Siipiravintola
8. Sloppy Joe
9. Kaskis
10. Shamirock, Torre
Tampere taas halusi mukaan nämä ravintolat:
1. The Grill
2. Pancho Villa
3. Maruseki
4. 2 H+K
5. Harald
6. Napoli
7. Masu
8. Salud
9. American Diner, Nomu
10. Ohranjyvä, Ruby & Fellas, Huber
Kummankin kaupungin suosituimmissa ehdotuksissa on mukana monipuolisesti erilaisia ravintoloita. Tampereella ja Turussa SYÖtäisiin mielellään kampanjan takuuvarmasti herkullisia klassikkoannoksia, pizzaa ja burgereita sekä etnisistä ruokaa. Ehdotuksiin mahtui myös trendikkäitä japanilaisia ravintoloita, sekä pari fiinimpää helmeä. Millaisenkohan kampanja-annoksen esimerkiksi Michelin-tarralla koristeltu Kaskis saisi aikaan kympillä?
Seuraavat SYÖ-viikot järjestetään Helsingissä, Turussa ja Tampereella 13.-26.5. Julkaisemme kampanjaravintolat ja -tarjoukset toukokuussa.