Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on On Sovittu Että (OSE) - järjestelmä.

Lainsäädäntövalta tekee komepäkin!

Jo yli viikon ajan jatkunut kansanedustaja Juhana Vartiaisen ja ex-työmarkkinapomo Lasse Laatusen blogibattle on ollut värikästä seurattavaa.

Liekkö kyseessä ihan aito asia, vai onko taustalla joku taitava vaikuttajaviestinnän ja työmarkkinat sekä politiikan teon salat, pitkältä ajalta tunteva viestintä- tai lobbaustoimisto?

Mitä kaikkea tapahtui 1990-luvulla vallan kulisseissa?
Mitä kaikkea tapahtui 1990-luvulla vallan kulisseissa?

Jos ja kun todellinen lainsäädäntövalta palaa ensi viikolla hallitukselle ja eduskunnalle, niin tässä oiva pilottikohde täysremontointiin! Liittyy käynnissä olevaan perustuslaki, oikeusvaltio ja oikeusvaltioperiaattee keskusteluun Suomessa sekä Euroopassa.

”Kuuman vinkin kolmikannan vallan ulottuvuuksista antoi, eläkkeellä oleva työmarkkinapomo ja muun muassa Lasse Laatusen esimiehenä toiminut, Tapani Kahri 80-vuotissyntymäpäivän haastattelussaan:

Oliko Suomen vanhassa tupomallissa jotakin positiivista?

”Olennaisinta oli, että tupo kuitenkin oli järjestäytynyttä asiainhoitoa. Hirveästi siellä oli sovittavaa, loputtomiin höylättäviä ja viilattavia yksityiskohtia, mutta samalla ennustettavuus nousi kohtuullisen korkealle”, Kahri miettii.

Tupo-ajan ikävimpänä mausteena hän pitää sitä, että solmittavat sopimukset paisuivat aivan uskomattomiin mittoihin.

Kaikki tuntui liittyvän kaikkeen, mikä tietysti kavensi normaalin parlamentaarisen politiikan siivua huomattavasti.
Lähde: ”33 vuotta Eteläranta kympissä” – Helsingin Sanomat 8.5.2018, sivu B 14

Nähtäväksi jää päästäänkö Suomen todellista hallintamuotoa ja hallitsijoita koskevassa keskustelussa; jo mafiamaisen valtakoneiston kafkamaisiin ytimiin?

#OnSovittuEttä #Suomi100oikeusvaltio
- Julkaistu Julkaistu joulukuu 1, 2017

Eikä tuossa kaikki.

Ja jos päästään, varsinkin tuohon ex-työmarkkinapomo Kahrin mainitsemaan ”normaalin parlamentaarisen politiikan siivua” kaventaneeseen osuuteen, niin Suomi 2017-blogin Mobiiliflaijeri – sarjasta löytyy aiheesta kiinnostuneille; erinomainen starttipaketti ison kuvan hahmottamiseen.”


Sdp pääministeripuolue 2019?  1

Näin näyttää ainakin tämän hetkisten gallup-lukujen valossa, että sosialidemokraatit tulevat olemaan erittäin vahvoilla seuraavissa vaaleissa.

Tässä kuvakoosteessa Helsingin Sanomien 23.8.2018 gallup-luvut totuusleikkuroituina.

Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?
Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?

1. Hallituspuolueiden todellinen kannatus on lukkiutunut alle 25 prosentin!

2. Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!

3. Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on rikkonut 40 prosentin rajan!

4. Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 36 prosenttia!

Eikä tuossa kaikki.

Mikäli seuraavien vaalien pääaiheeksi lukkiutuu erinäisten jo käynnissä olevien ja yllättäen ilmaantuvien tapahtumien kautta maahanmuutto eri muodoissaan, niin perussuomalaiset tulevat olemaan taas vahvoilla. Mutta se on myös perussuomalaisten akilleen kantapää, koska taustalla on paljon muitakin todella isoja ja puolueiden todellisen arvopohjan paljastavia aiheita.

Sinisten todellinen syntyhistoria ja pääarkkitehdit ovat edelleen vasta osittain tiedossa, mutta ilmeisen kokeneet taustahahmot pelikuvion tekivät ja ohjasivat nuorempiaan, kuinka julkisuuteen syntyhistoriasta puhutaan. Ja hyvin ovat kulissit pysyneet pystyssä. Ainakin toistaiseksi.

Joten nyt olisi tärkeää saada julkiseen keskusteluun suomalaisen politiikan iso kuva. Uskaltaako ja saako mikään valtakunnallinen media avata Suomen sisäisiä Berliinin muureja?

Joko ennen seuraavia vaaleja; saamme äänestäjinä tietää, minkälainen ekosysteemi kunkin ehdokkaita vaaleihin asettaneen puolueen, vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen takaa löytyy?

Kuinka moni äänioikeutetuista tietää, minkälaisen järjestökoneiston voimin sosialidemokraatit eli sdp nyt rulettaa? Entä kokoomus, keskusta, rkp, vasemmistoliitto, vihreät, ja kristilliset jo vuosikymmenten ajan?


Erilainen 10-vuotismerkkipäivä  5

Kun kuulin takavuosina sanonnan, että Suomi on oikeusvaltiona Pohjolan Pohjois-Korea, niin nauratti.

Vaan omakohtaisen kokemuksen kerryttyä aiheesta; ei naurata enää. Iso yllätys on ollut myös se, että Suomessa voi edelleen olla miljardien eurojen liiketoiminta-alue, jonka ei tarvitse välittää vieläpä lakisääteisten eli pakollisten palvelutuotteidensa loppukäyttäjien asiakaspalautteesta yhtään mitään!

Joten. Ups ja hups! Tänään on kulunut 10 vuotta tämänkin asiakaspalautteen perille viemisestä. Todellisia korjauksia asiakkaan asemaan odotellessa:

"Tasan 10 vuotta sitten"
Julkaistu kesäkuu 13, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

Helsingin katuja risteili 13.6.2008 ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoitus. Vieden; yhdessä yli diagnoosi- ja yhdistysrajojen toimien, korkean tason päättäjillemme käteen ojennettuina ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” – tietopaketit, joissa myös esiteltiin toimiva ratkaisumalli kafkamaisten kyykytystilanteiden ja vakuutustaistelujen poistamiseksi (Muistiinpanosivu 2 – Miten järjestelmän pitää toimia?).

Lämmin kiitos tuolloin mielenosoitukseen osallistuneille ja kotikatsomoissa kannustaneille. Iso kiitos niille korkean tason päättäjillemme tai päättäjiämme sijaistaneille, jotka uskalsivat ottaa katu- ja ruohonjuuritason sekä tosielämän tilanteiden tiedontuojat kasvokkain vastaan.

Onko 10 vuotta tarpeeksi aikaa asiakaspalautteen käsittelylle?
Onko 10 vuotta tarpeeksi aikaa asiakaspalautteen käsittelylle?

- -

Jokohan nyt puolueiden ja puheenjohtajien todelliset arvot saadaan pitkäkestoiseen päivänvaloon?

Mukavaa kesää 2018 kaikille ja muistakaa se, että vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Vaikkakin monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Jolloin tärkeintä on se, että lähihistoriamme erilaiset tapahtumat ovat myös nuorempien sukupolvien tiedossa. Muuten tässä artikkelissa esiin nostetut tosielämän tilanteet ja valta-asetelmat jatkuvat myös vuonna 2028.

Joten tähän paljon internetissä lainattuun lauseeseen on hyvä tällä kertaa lopettaa.

”Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.” Lähde: Verkkouutiset 11.12.2017 – vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.

Lue lisää Suomi 2017 - blogista ja vinkkaa edelleen:
Linkki

Lämmin kiitos avustasi.


Miksei politiikka uudistu?

Puolueisiin kuuluu maksavina jäseninä vain pieni joukko suomalaisia. Miksei puolueita voisi laittaa rokkaamaan nykyaikaiseen tyyliin? Digijäsenenä voit laittaa äänesi vaikuttamaan lakihankkeissa ja puolueiden kannanotoissa. Ai, niin somessahan tämä on jo mahdollista, ellei Sinua blokata pois kannattamasi puolueen some-kanavilta.

Voisiko uusissa puoluejohtajissa piillä, todelliseen uudistamiseen tarvittavat idean tyttöset ja ajatuksen poikaset?

Nykyiset eduskuntapuolueiden puheenjohtajat uudistamisen jarruina?
Nykyiset eduskuntapuolueiden puheenjohtajat uudistamisen jarruina?

Suomalaisia on tällä hetkellä 5 503 297 kappaletta. Tieto on Tilastokeskuksen ja päivätty 31.12.2016.

Eduskuntapuolueisiin kuuluu tämän toimittaja Olli Pohjanpalon jutun mukaan vain 270 000 suomalaista.

Osallistuminen vähentynyt
Kaikkien vanhojen puolueiden jäsenmäärät ovat pitkällä aikavälillä laskeneet.

Politiikan tutkija Sami Borgin mukaan (2013) eduskunnassa edustettujen puolueiden jäsenmäärä laski 1980-luvun alusta vuoteen 2013 noin kolmannekseen, eli 270 000:een.

Keskustalla oli enimmillään 300 000 jäsentä, Sdp:llä 100 000 ja kokoomuksella 80 000 jäsentä.

1990-luvulla politiikkaan tullut vihreät on koko ajan kasvanut.

Lähde: Helsingin Sanomat 21.8.2016 - Puolueiden jäsenmäärät laskevat – vihreät ja vasemmisto poikkeuksia

Harmillista, ettei eduskunnan ulkopuolisten puolueiden jäsenmääristä ole tietoa. Ainakaan helposti saatavissa.

Oletetaan, että eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla on 10 000 jäsenmaksunsa maksavaa jäsentä, niin kaikilla puolueilla on 280 000 suomalaista jäseninään.

Lukujen pitäessä paikkansa, niin puolueiden jäsenen määrän osuus kaikista suomalaisista on 5,08 prosenttia. (280 000/5 503 297 = 0,0508785915061462).

Siis, jos nuo luvut pitävät paikkansa. Ja onko luvuissa mukana myös jäsenmaksunsa laiminlyöneet?

Nimittäin. Todellisten kannatuslukujen eli suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin, Suomessa valtaa pidetään hyvin pienin kannatusluvuin. Vaaleista riippuen äänestämättä jättää 30-60 prosenttia äänioikeutetuista.

Onko vika äänestäjissä vai politiikassa? Vai onko yhteisten asioiden hoitamisesta tehty tarkoituksella sellaista, ettei siihen haluta uusi tekijöitä mukaan?

Kuntavaalien 2017 lopputulokset
Julkaistu huhtikuu 13, 2017

Toivottavasti jatkossa vaalitulokset esitetään puolueittain, annettujen äänien prosenttiosuuksien mukaisessa järjestyksessä. Sekä noiden perinteisten lukujen rinnalla, myös toteutuneen äänestysprosentin mukaan totuusleikkuroituina.

Tässä kuntavaalien 2017 lopputulokset kertovassa taulukkokuvassa tulokset myös totuusleikkuroituina. Lukujen valossa virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.

Yksi lähestymiskulma aiheeseen Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/04/13/kuntavaalien-2017-lopputulokset/