Vuoden 2015 meemi?

  • WilleWau

Nyt alkaa ainakin meemien poliittisessa sarjassa ponnahtelemaan esiin hyviä kattauksia. Lähde tälle on sosiaalinen media. Vuoden 2015 poliittinen meemi?

Stubb tekemässä perttisalolaiset?
Stubb tekemässä perttisalolaiset?

Miksei kokoomuskaan uskalla kertoa rehellisesti; kenen taustarahoittajan tai ekosysteemin jäsenen asia on kuitenkin aina se tärkein? Myös kansainvälisessä eli globaalissa mittakaavassa.

Lisäisin tuohon meemiin viestintä-/lobbaustoimisto Eurofactsin, joka on saanut viime vuosina lukuisia uusia kilpailijoita pikavauhdilla kasvaville lobbaus- ja viestintämarkkinoille. Jonne virtaa yhä kasvava joukko kunnianhimoisia henkilöitä politiikasta ja tiedotusvälineistä:

"Hyviä katsauksia Suomen korporatismi – ja lobbauskoneistomme ytimiin:
– kruunaako jälkipotkulla tuleva yhteiskuntasopimus perinteiden jatkumisen?

1. Helsingin Sanomat 1.1.2015 – toimittaja Teemu Luukka
HS-analyysi – Työmarkkinajärjestöt näyttivät tänä vuonna mahtinsa
Moni on odottanut, että globalisaatio tappaa järjestövallan. Päättynyt vuosi todisti, että työmarkkinajärjestöt ovat voimissaan.

2. Suomen Kuvalehti 17/2015 – lobbari Anders Blom
675 miljoonan euron koneisto – Suomi on maailman lobatuin maa
Eduskunnan on säädettävä lobbausta säätelevä laki, vaatii lobbari.

3. Helsingin Sanomat 27.7.1996 Toimittaja Paavo Rautio
Euroedustaja Olli Rehnistä Oxfordin tohtori
Väitöksen aiheena korporatismi Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa

Olli Rehnin (kesk) nyt hyväksytty lähes 400-sivuinen väitöskirja käsittelee korporatismia ja talouskehitystä kolmessa pienessä Euroopan maassa: Itävallassa, Suomessa ja Ruotsissa. Ajanjaksoksi on otettu 1945-1995.
– artikkeliin ei löytynyt toimivaa linkkiä.

Toivottavasti saamme edellä mainituista koneistoista; vapaiden ja riippumattomien tiedotusvälineiden tekemänä mahdollismman kattavan ja todellisuuden kanssa yhtenevän tilannekuvan. Kaavioin ja selventävin tekstiselostein varustettuina."

Lähde: Suomi 2017 blogi - Hallitusneuvottelut 2015

* * *

Kyllä sarjoittain valittava vuoden meemikilpailu olisi mielestäni kova juttu. Ellei ole jo sitten jonkin ideanikkarin luomana olemassa?

Kirjoitettaessa soi Nightwish

1 kommentti

WilleWau

1.3.2018 20:02

Virallisissa puheissa hehkutetaan kansanvaltaa ja korporatismista puhumista vältellään.
Joten, mikä on vuonna 2018 Suomen todellinen hallintamuoto ja ketkä ovat suomalaisten todellisia hallitsijoita?

"Faktaa vai fiktiota?"
Julkaistu helmikuu 27, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Suomessa järjestetään tiukassa tahdissa kolmet eri vaalit. Maakuntavaalit 2018 (ajankohta toistaiseksi auki). Eduskuntavaalit 2019. Eurovaalit 2019.

Tilanne on puolueiden kannalta haasteellinen, sillä eri vaaleissa jättää äänestämättä 1,3 – 2,6 miljoonaa äänioikeutettua. Prosenteissa haarukka on 30 – 60 prosentin välillä. Ei enää ihan mitään pikkulukuja.

Joten. Minkälaisen valaistuksen yhteiskuntamme todelliseen tilaan ja äänestysaktiivisuuden nostamiseen tuo perjantaina 23.2.2018 Sitran julkaisema YHTEISKUNTA 2.0 – selvitys, jonka tekijöinä ovat sdp:n ja keskustan entiset kansanedustajat ja ministerit; Jouni Backman ja Liisä Hyssälä. Jälkimmäinen myös entinen ja monivuotinen Kelan pääjohtaja. Nykyisiltä titteleiltään Sitran vanhempia neuvonantajia.

Kansanvallan maallikkoa hämää tässä asiassa se, että Sitran sivulla selvitystä esitellään myös Kansanvallan peruskorjaus – työpaperi nimellä. Koko setti löytynee tuolla nimellä hakukoneita hurauttelemalla.

Siinä julkaistu tavoite on kova. Se on kansanvallan peruskorjaus. Siis ei mitään hipsuttelevasti etenevää pintaremonttia, vaan kunnollisella alkurysäyksellä käynnistyvä täysremontti.

Aika näyttää. Mitä tapahtuu, mihin suuntaan ja kenen nuottikirjan mukaan edeten?

Vieläköhän Hyssälän Liisa muistaa, kuinka hän vielä huhtikuussa 2015 liputti kovaan korporatismiin perustuvan valtakoneiston puolesta? Tuolloin Ylen Taloustutkimuksella teettämän gallupin mukaan epävarmojen äänestäjien osuus oli poikkeuksellisen suuri. Eli 41,6 prosenttia äänioikeutetuista!

Joten pitäisikö puolueiden ilmoittaa jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, minkä puolueiden kanssa se on valmis menemään hallitukseen ja mitkä ovat sen TOP-21 aihetta, joita se tulee hallitukseen päästessään ajamaan? Eli hallituspohjatunnustelut käytäisiin hyvissä ajoin ennen vaaleja, jolloin äänestäjä tietäisi paremmin, minkälaiseen yhteiseen laariin häneen äänensä solahtaa.

Muuten. Faktaa vai fiktiota? on mielenkiintoinen sanakolmikko. Tässä linkissä näkymiä tuon sanakolmikon hakutuloksiin Twitterin uutisvirrassa."

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/02/27/faktaa-vai-fiktiota/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus