Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on politiikka.

Sdp pääministeripuolue 2019?  1

Näin näyttää ainakin tämän hetkisten gallup-lukujen valossa, että sosialidemokraatit tulevat olemaan erittäin vahvoilla seuraavissa vaaleissa.

Tässä kuvakoosteessa Helsingin Sanomien 23.8.2018 gallup-luvut totuusleikkuroituina.

Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?
Miksei kukaan puoluejohtajista ole huolissaan äänestysprosentista?

1. Hallituspuolueiden todellinen kannatus on lukkiutunut alle 25 prosentin!

2. Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!

3. Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on rikkonut 40 prosentin rajan!

4. Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 36 prosenttia!

Eikä tuossa kaikki.

Mikäli seuraavien vaalien pääaiheeksi lukkiutuu erinäisten jo käynnissä olevien ja yllättäen ilmaantuvien tapahtumien kautta maahanmuutto eri muodoissaan, niin perussuomalaiset tulevat olemaan taas vahvoilla. Mutta se on myös perussuomalaisten akilleen kantapää, koska taustalla on paljon muitakin todella isoja ja puolueiden todellisen arvopohjan paljastavia aiheita.

Sinisten todellinen syntyhistoria ja pääarkkitehdit ovat edelleen vasta osittain tiedossa, mutta ilmeisen kokeneet taustahahmot pelikuvion tekivät ja ohjasivat nuorempiaan, kuinka julkisuuteen syntyhistoriasta puhutaan. Ja hyvin ovat kulissit pysyneet pystyssä. Ainakin toistaiseksi.

Joten nyt olisi tärkeää saada julkiseen keskusteluun suomalaisen politiikan iso kuva. Uskaltaako ja saako mikään valtakunnallinen media avata Suomen sisäisiä Berliinin muureja?

Joko ennen seuraavia vaaleja; saamme äänestäjinä tietää, minkälainen ekosysteemi kunkin ehdokkaita vaaleihin asettaneen puolueen, vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen takaa löytyy?

Kuinka moni äänioikeutetuista tietää, minkälaisen järjestökoneiston voimin sosialidemokraatit eli sdp nyt rulettaa? Entä kokoomus, keskusta, rkp, vasemmistoliitto, vihreät, ja kristilliset jo vuosikymmenten ajan?


Isojen poikien puolue

Vaikka politiikka ei kiinnostaisi, niin viimeisen viikon sisäiset tapahtumat suomalaisessa politiikassa ovat olleet uskomattomia. Kuka sitten taustalla askelmerkkejä kirjoitteleekin, niin tapahtumien käänteet ovat olleet suurelle yleisölle arvaamattomia.

Tätähän se politiikka on parhaimmillaan. Ainakin kotikatsomoissa.
Tätähän se politiikka on parhaimmillaan. Ainakin kotikatsomoissa.

Lähiajat paljastavat, mitkä ovat uudet käänteet, kun eri etujärjestö- ja puolueleireissä on pystytty analysoimaan viime viikkojen ja kuukausien tapahtumat.

Mielenkiintoista on nyt kuulla se, että miten ja millä argumenteilla perussuomalaisista lohjennut Uusi Vaihtoehto - eduskuntaryhmä profiloi itsensä pienen ihmisen ja isänmaan asialla olevaksi puolueeksi?

Uuden hallitustrion mukaan SOS-hallituksesta on nyt tullut SOT-hallitus. Uutistietojen mukaan tulossa on melkoista tykitystä. Kiinnostuneiden kannattaa lukea hallitusohjelmaa. Esimerkiksi hallituksen EU-linjausta sivuilta 32 ja 33.

Vaikka hallitusohjelman kieli on väliin kryptistä, niin ihan oikeasti monet pientä ihmistä kafkamaisesti koskevat asiat puuttuvat tästä(kin) hallitusohjelmasta.

Moni vielä äänestämässä käynyt; uhkaa jäädä pysyvämmin nukkuvien puolueeseen.

Joten kaikille puolueille on tarjolla ainakin noin 500 000 vapaana läikehtivän äänestäjän potti. Siitä hiukan seuraavassa:

Uusivanhavaihtoehto (UVV)
Julkaistu kesäkuu 14, 2017

"Aavistamatta Jyväskylässä pidetyn perussuomalaisten 2017 puoluekokouksen jälkiseurauksia. Myös tietämättä, että pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja valtiovarainministeri Petteri Orpo nostavat 12.6.2017 suomalaisen politiikan teossa puolueiden arvot ja arvopohjan tärkeimmäksi hallituspolitiikan teon perustaksi. Mitään vihiä ei ollut myöskään sitä, että tiistai-iltana 13.6.2017 perussuomalaiset ovat jakautuneet kahteen osaan, jossa nuoremmat jäävät perussuomalaisiin ja oppositioon. Ja vähän varttuneemmat siirtyvät Uusi Vaihtoehto (UV)-nimiseen eduskuntaryhmään ja ministerinä toimivat kansanedustajat säilyttävät paikkansa hallituksessa.

Lähetin kohta seuraavan sähköpostin, ennen perussuomalaisten puoluekokousta 2017, noin muutamalle sadalle tiedossani olevalle perussuomalaisen puolueen toiminnassa mukana olevalle.

Toiveenani se, että perussuomalaiset tulisivat oikeusvaltio-teeman puolustamisella voimakkaammin esiin. Hyvin tietämistään ja oppositiossa esillä pitämistään epäkohdista sekä perustuslain vastaisuuksista, koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja ja sosiaaliturvaa sekä perustuslain takaamia ihmisoikeuksia"

Lue lisää Suomi 2017 -blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/14/uusivanhavaihtoehto-uvv/


Miksei politiikka uudistu?

Puolueisiin kuuluu maksavina jäseninä vain pieni joukko suomalaisia. Miksei puolueita voisi laittaa rokkaamaan nykyaikaiseen tyyliin? Digijäsenenä voit laittaa äänesi vaikuttamaan lakihankkeissa ja puolueiden kannanotoissa. Ai, niin somessahan tämä on jo mahdollista, ellei Sinua blokata pois kannattamasi puolueen some-kanavilta.

Voisiko uusissa puoluejohtajissa piillä, todelliseen uudistamiseen tarvittavat idean tyttöset ja ajatuksen poikaset?

Nykyiset eduskuntapuolueiden puheenjohtajat uudistamisen jarruina?
Nykyiset eduskuntapuolueiden puheenjohtajat uudistamisen jarruina?

Suomalaisia on tällä hetkellä 5 503 297 kappaletta. Tieto on Tilastokeskuksen ja päivätty 31.12.2016.

Eduskuntapuolueisiin kuuluu tämän toimittaja Olli Pohjanpalon jutun mukaan vain 270 000 suomalaista.

Osallistuminen vähentynyt
Kaikkien vanhojen puolueiden jäsenmäärät ovat pitkällä aikavälillä laskeneet.

Politiikan tutkija Sami Borgin mukaan (2013) eduskunnassa edustettujen puolueiden jäsenmäärä laski 1980-luvun alusta vuoteen 2013 noin kolmannekseen, eli 270 000:een.

Keskustalla oli enimmillään 300 000 jäsentä, Sdp:llä 100 000 ja kokoomuksella 80 000 jäsentä.

1990-luvulla politiikkaan tullut vihreät on koko ajan kasvanut.

Lähde: Helsingin Sanomat 21.8.2016 - Puolueiden jäsenmäärät laskevat – vihreät ja vasemmisto poikkeuksia

Harmillista, ettei eduskunnan ulkopuolisten puolueiden jäsenmääristä ole tietoa. Ainakaan helposti saatavissa.

Oletetaan, että eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla on 10 000 jäsenmaksunsa maksavaa jäsentä, niin kaikilla puolueilla on 280 000 suomalaista jäseninään.

Lukujen pitäessä paikkansa, niin puolueiden jäsenen määrän osuus kaikista suomalaisista on 5,08 prosenttia. (280 000/5 503 297 = 0,0508785915061462).

Siis, jos nuo luvut pitävät paikkansa. Ja onko luvuissa mukana myös jäsenmaksunsa laiminlyöneet?

Nimittäin. Todellisten kannatuslukujen eli suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin, Suomessa valtaa pidetään hyvin pienin kannatusluvuin. Vaaleista riippuen äänestämättä jättää 30-60 prosenttia äänioikeutetuista.

Onko vika äänestäjissä vai politiikassa? Vai onko yhteisten asioiden hoitamisesta tehty tarkoituksella sellaista, ettei siihen haluta uusi tekijöitä mukaan?

Kuntavaalien 2017 lopputulokset
Julkaistu huhtikuu 13, 2017

Toivottavasti jatkossa vaalitulokset esitetään puolueittain, annettujen äänien prosenttiosuuksien mukaisessa järjestyksessä. Sekä noiden perinteisten lukujen rinnalla, myös toteutuneen äänestysprosentin mukaan totuusleikkuroituina.

Tässä kuntavaalien 2017 lopputulokset kertovassa taulukkokuvassa tulokset myös totuusleikkuroituina. Lukujen valossa virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.

Yksi lähestymiskulma aiheeseen Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/04/13/kuntavaalien-2017-lopputulokset/


Suomi 100 - Vakuutus 200

Valta on erittäin mielenkiintoinen asia. Etenkin sen suhteen, että miten pieni vähemmistö voi pyörittää enemmistöä, miten tahtoo.

Tässä postauksessa on kyse kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutuslääkärijärjestelmästä sekä vakuutuslääketieteen ja ammattijärjestöjen sekä tiedotusvälineiden symbioosista. Koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa.

Uusimpana ryhmänä tähän kuvioon ovat törmänneet erilaisista sisäilmamyrkyistä sairastuneet.

Kuinka monilla korteilla ammattijärjestöt pelaavat?
Kuinka monilla korteilla ammattijärjestöt pelaavat?

Uskaltaako ja saako opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen olla avaamassa kafkamaisen ja mafiamaisen järjestelmän ytimiä?

Faktaa vai fiktiota? Tästä kohteliaimmin eteenpäin:

"Suomen Lääkäriliitto – Ammattijärjestöjen aatelia"
Julkaistu tammikuu 3, 2017

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen muodostama ekosysteemi hyökkäsi, nähtävästi työnantajapuolen järjestöjen vahvalla tuella; vuosien 2015 ja 2016 aikana voimakkaasti työntekijäpuolen ammattijärjestöjä vastaan. Tavoitteenaan muun muassa työntekijöiden palkkaamisesta syntyvien kustannusten alentaminen.

Eikä tuossa pääministeri Sipilän yrittämässä järjestelmäuudistuksessa mitään pahaa ole. Kunhan samanlaista grillausta ja harjausta suunnataan tasapuolisesti koko järjestövaltaa pyörittävään, mutta perustuslain vastaiseen korporatismikoneistoon.

Pisimmällehän tuo korporatismi kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä. Miljardien eurojen liiketoiminnan parissa. Samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät paikkoja vaihtamalla lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa.

Tältä näytti Lääkäriliiton jäsenten välinen asetelma. Melkein 10 vuotta sitten.

* *

Avain juttu tämän kohta seuraavan kokonaisuuden ymmärtämiseksi on se, että miten isojen puolueiden mandaatit jakaantuvat Lääkäriliitossa, Työeläkevakuuttajissa (Tela ry) ja Finanssialan keskusliitossa (FK)?

SISÄLLYSLUETTELO
Lääkäriliitto ja julkisen vallan käyttö
Perustuslain 6§ ja Lääkäriliiton jäsenten yhdenvertaisuus
Oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies yhdessä
Kenen puolella Lääkäriliitto tosielämässä on?
Sote – uudistus ja vakuutuslääketiede
Yhdessä toimien vaalirahan jäljet näkyviin

Lue lisää Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/01/03/suomen-laakariliitto-ammattijarjestojen-aatelia/

Lue aiheesta myös artikkeli:
Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunta – TELK →
https://suomi2017.wordpress.com/2017/02/02/tyoelakeasioiden-muutoksenhakulautakunta-telk/


Kenestä Kelan uusi pääjohtaja?  1

Vakuutusalaa koskevaa iso kuva muodostuu mielenkiintoiseksi, jos sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila valitaankin Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Myös se, ettei häntä valita; avaa upean mahdollisuuden tehdä kaikista lakisääteisen vakuutusten ja sosiaaliturvan alueista avoimempia ja läpinäkyvämpiä. Potilaiden/vakuutettujen/asiakkaiden kannalta katsottuna.

* * * *

Mitä ihmettä tapahtuu vallan kullisseissa?
Mitä ihmettä tapahtuu vallan kullisseissa?

"Kelan pääjohtajavalinnan omituisuudet jatkuvat – arvalla valittu nimitys jumahti ministerin pöydälle"
Kotimaa 8.11.2016 16:55 - Marko Junkkari - Helsingin Sanomat

"Kelan valtuusto valitsi Elli Aaltosen pääjohtajaksi lokakuun alussa, nimitys ei ole vieläkään edennyt presidentin esittelyyn.

Elli Aaltosen valinta Kelan valtuustossa oli erittäin täpärä, sillä valtuutettujen äänet menivät tasan 6–6. Tasatuloksen jälkeen Aaltonen tuli valituksi arvalla.

Äänestyksessä Aaltosta kannattivat keskustan, Sdp:n ja vihreiden edustajat Kelan valtuustossa. Hävinneen Outi Antilan takana olivat kokoomus ja perussuomalaiset. Antila on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja.

- -

Todennäköisesti Kelan pääjohtajan nimitys tulee tämän perjantain presidentin esittelyyn. Näin ainakin uskoo kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa, joka on myös Kelan valtuuston puheenjohtaja.

Perussuomalaisissa asia ei ole yhtä selkeä. ”Katsotaan nyt”, eräs perussuomalainen hallituslähde kommentoi asiaa tiistaina päivällä.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) ei vastannut tiistaina HS:n soittopyyntöön."

Lue koko HS uutinen osoitteessa:
> Uutinen saattaa olla maksumuurin takana
http://www.hs.fi/kotimaa/a1478583051852?jako=cfcebafe79ab1cf4bb7eb837b3c9fd96&ref=og-url

* * * *

Mielenkiintoista seurata; tuleeko Kelan uuden pääjohtajan nimitys viimeinkin; huomiseen (11.11.2016) tasavallan presidentin esittelyyn?

- Tasavallan presidentin esittelyn aineistot -
http://valtioneuvosto.fi/paatokset/tasavallan-presidentin-esittely

"Istunnon jälkeen julkaistaan presidentin esittelyn päätökset liitteineen ja koostetiedote istunnon päätöksistä sekä ministeriöiden tiedotteita. Päätökset ja liitteet eivät ole virallisia asiakirjoja."

* * * *

Erittäin mielenkiintoiseksi vakuutusalan tilanne muuttuu, jos ylijohtaja Antilaa ei valita. Muun muassa siitä lisätietoa tässä Suomi 2017 - artikkelissa:

- Kelan uusi pääjohtaja 2017 -
Julkaistu lokakuu 5, 2016

"Lähiaikoina saamme tietää, kuka Kelan uusi pääjohtaja on? Samalla on tärkeää kuulla, minkälainen vastuualue ja vuosipalkka uudella pääjohtajalla on. Aivan kuten uuden Veikkauksen pääjohtaja kohdalla kuultiin ja kohistiin. Toivottavasti valinnan tekevät Kelan valtuutetut nostavat Kelan avoimuuden uudelle tasolle.

Mielenkiintoista on myös nähdä; minkälaiset sidonnaisuudet valinnan loppusuoralle edenneillä pääjohtaja ehdokkailla; katsotaan hyödyksi? Mitkä sidonnaisuudet taas haitoiksi? Entä mitä tietoja uuden pääjohtajan sidonnaisuuksista ilmoitetaan? Esimerkiksi suorien tai välikäsien kautta tehtyjen osake- ja yritysomistusten suhteen.

Harmittavaa on ollut huomata, ettei Kelan väistyvä ja virkeässä kunnossa oleva pääjohtaja Liisa Hyssälä/kesk. ollut valmis avaamaan Kelan osuutta vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisussa.

SISÄLLYSLUETTELO
Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja 2009
Ifin korkea-arvoinen lakimies puolisona
Yhteenvetoa ja vertailua sidonnaisuuksista
Vakuutusosaston ylijohtajan puoliso kouluttamassa vakuutuslääkäreitä
Vakuutusosaston ex-ylijohtaja Tarmo Pukkilan ulostulo 2011
Piilossa oleva korruptio halutaan paljastaa"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/10/05/kelan-uusi-paajohtaja-2017/

Eikä tässä vielä kaikki.

Hiljaa hyvää tulee. Jos on tullakseen. Ensimmäiset askeleet parempaan suuntaan on helppoa ottaa, kun Kelan uusi pääjohtaja on nimitetty virkaansa.

Mikäli nykyinen ehdotusasetelma pätee loppuu asti, niin myös kakkossijalle tulevalla ylijohtaja Antilalla on näissä seuraavissa asioissa erittäin tärkeä rooli.

Tämä kaikki seuraava liittyy vuonna 2014 tammikuussa julkistettuun sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestemän avoimuutta ja läpinäkyvyyttä pohtineen työryhmän työn tuloksiin. Parantavat vaikutukset potilaan/vakuutetun tosielämään ovat jääneet minimaalisiksi. Vaikka toisin päättäjien toimesta väitettiin.

Samoin KHO:2014:83 päätös vakuutuslääkäritietojen julkisuudesta on jäänyt Kelalla ns. vaiheeseen. Asia on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Myös sote-uudistuksen ja sidonnaisuuksien avaamisen suhteen. Toteutuuko valinnanvapaus olla menemättä myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Siinä Kela voi ottaa moraalisen arvojohtajan paikan ja näyttää esimerkkiä koko vakuutusalalle:

- Kelan vakuutuslääkärit 2017 -
Julkaistu lokakuu 8, 2016

"Toivotaan, että Kelan uuden pääjohtajan myötä myös tämä asiakokonaisuus saadaan viimein kokonaan julki. Sekä halki, poikki ja pinoon. Tuoreimman vinkin asiakokonaisuuden, erittäin merkittävästä yhteiskunnallisesta merkityksestä teki Ilmarisen pitkäaikainen ylilääkäri ja nykyinen euromiljonääri Seppo Kettunen.

Kuvakoosteen nuolella merkityt osumat Kelaa kohtaan ovat yllättäviä ja Kelan vakuutuslääkäritietojen avoimuuden osalta ristiriitaisia. Siitä tuonnempana lisää. Ylilääkäri Kettusen mainitsemaa päätösperustelujen parantumista ei ole vielä havaittu tosielämässä.

SISÄLLYSLUETTELO
Ilmarisen ylilääkäri Seppo Kettunen Työeläke-lehdessä
Kelan vastaus eduskunnalle vakuutuslääkäreistään
Kelan tietämättömyys vakuutuslääkäreistään ihmetyttää"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/10/08/kelan-vakuutuslaakarit-2017/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja nämä vakuutusalan koneistojen osat meille valaiskoot!


Kansalaispuolue

Nerokas veto Paavo Väyryseltä. Varsinkaan, kun vielä ei ole paljastunut, miten pitkän kestoinen hutunkeitto on käynnistynyt? Paavossahan on vielä virtaa, vaikka mihin.

Tulossa kaikkien aikojen poliittisen pelien kunnari!
Tulossa kaikkien aikojen poliittisen pelien kunnari!

Kuvakaappauksen lähde on Yle Uutiset.

On hyvä kiinnittää huomiota, ketkä kelpaavat peliin mukaan:

”Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.”

Eli Paavo pyrkii kaappaamaan muilta oman puolueensa jäseniksi kelpaavat. Hasta la vistat! Onnistuessaan kaappauksissa Kansalaispuolue eli kapu on suoraan valtapelien huipulla!

Ollaakseen ja pysyäkseen kuningas tiellään Paavon pitää uskaltaa tehdä ainakin nämä vakiintuneiden pelikenttien rajaviivojen rikkomiset:

Paavo sallii aidon suoran demokratian
Paavo ottaa sosiaalisen median kentät haltuunsa
Paavo avaa korporatismi koneiston salat kokonaan
Paavo murtaa maan tavan ja sisäiset Berliinin muurit
Isojen verkostojen rakentajat ja rahamassit takaajina
Nukkuvien puolueen herääminen varmistaa voittokulun

Ison kuvan katsausta Paavon mielenkiintoisesta, mutta toistaiseksi kryptisestä puoluehankkeesta:

https://suomi2017.wordpress.com/2016/02/08/kuningas-tiella/


Eduskunta III dokumenttinäytelmä

Kolmiosaisen sarjan viimeinen. Eduskunta 3 - dokumenttinäytelmä ei jätä ketään kylmäksi.

Näytelmän sisältö on aikamoisen jytäkkä!
Näytelmän sisältö on aikamoisen jytäkkä!

Näytelmän käänteistä herää kysymys ja jos toinenkin? Miksei tästäkään ole median toimesta meille kerrottu? Eikö politiikoilla ole enää valtaa? Mitä kaikkea on jo sovittu, mutta meille ei ole vieläkään kerrottu? Suomessa ja EU:ssa tehtyinä.

Entistä useamman nähtyä Eduskunta 3:sen, niin kuhinaa syntyy varmasti vallan huipulla. Kuin myös katu- ja ruohonjuuritasolla. Tervetullutta sellaista.

Liput tuntuvat menevän nyt kuumille kiville.

Varsinkin, kun lopullisen näytelmän nähden toimittajien; hyvin pureksittuja arvosteluja alkaa olla saatavilla. Puolesta ja vastaan.

* *

Lisätietoa Eduskunta 3 dokumenttinäytelmästä Ryhmäteatterin nettisivuilta:
http://www.ryhmateatteri.fi/esitykset/eduskunta_iii
– esitysten aikataulut ja lippujen ostaminen

ja Facebookista:
https://www.facebook.com/Ryhmateatteri
– eri tiedotusvälineissä olleita tekijöiden haastatteluja ja näytelmän arvioinnit.

* *

Entä näitkö aiemman? Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmän vuonna 2012? Sehän käsitteli Suomen todellista hallintamuotoa; korporatismia. Jättimäisten eläkeyhtiöiden kautta. Joita hallinnoivat, parhaillaan pääministeri Sipilän hallituksen kovassa kurmutuksessa olevat, työmarkkinaosapuolet.

Mielenkiintoista seurata kaatuuko kansallinen korporatismimme? Ja jos kaatuu, niin mitä sen tilalle? Viimeinkin aitoa; perustuslakiin pohjautuvaa parlamentarismia? Vaiko vain tiettyjen etujärjestöjen hallinoimaa, jota myös fasismiksi kutsutaan.

← Kansanäänestys 2017
Korporatismi kaatumassa?
Julkaistu syyskuu 23, 2015

Vaiko kovenemassa? Yhteiskuntasopimuksen kautta tapahtunut tykitys Suomen todellista hallintamuotoa eli korporatismia kohtaan on ollut viime kuukausina kova. Tykitys pelkästään korporatismin yhtä osapuolta; ay-liikettä eli työntekijäpuolen ammattijärjestöjä kohtaan on ollut saatanallisen massiivinen.

Ketkä tapahtumia ohjaavat ja aikatauluttavat? Entä käsikirjoittavat? Yksi avoin veikkaus tulee tästä linkistä

Lue kohteliaimmin lisää linkistä:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/09/23/korporatismi-kaatumassa/