Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2018.

"Systeemi on rikki"  2

Näin otsikoi Helsingin Sanomat 22.11.2018 printtilehdessään. Aukeaman juttu kohdistui sosiaali- ja terveysministeriön sisäisiin tilanteisiin. Niin henkilökunnan kuin lainsäädännön laadun ja aikataulujen suhteen.

Myllytyksen kohteena ministeriössä on nähtävästi kokoomuksen mandaatilla kansliapäällikkönä istuva Päivi Sillanaukee. Lähiajat näyttävät, miten kova valtapeli on kyseessä? Helsingin Sanomat otsikko 19.11.2018 "Sosiaali- ja terveys­ministeriön johtajaksi 12 hakijaa – nykyinen kanslia­päällikkö toivoo jatkokautta"

* *

Entä missä vaiheessa ministeriön vakuutusosaston ylijohtajan sidonnaisuuksien ja esteellisyyden läpivalaisu etenee?

Ensin sosiaalisen median selvitys kuvamuodossa.

Ke(i)tä Helsingin Sanomat suojelee ja miksi?
Ke(i)tä Helsingin Sanomat suojelee ja miksi?

Sitten Helsingin Sanomien tähän astiset "paljastukset" kahdeksan vuoden ajalta.

Lainaus 1 Hesarista 13.11.2018 - Miksi eläkemiljardien väärinkäyttöä ei saada kuriin? Syy on yksinkertainen, ja se kertoo paljon Suomesta:

"Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila ei anna valvojille tulitukea Finanssivalvonnan johtokunnassa, vaikka aloittaessaan Antila vakuutti ottavansa päätösvallan ministeriöön."

Lainaus 2 Hesarista 25.3.2018 - Väärin diagnosoitu:

"Vakuutusyhtiö Ifin entinen päälakimies Taisto Hujala käräjöi Laukkasen vastapuolella vuosikymmenen. Hujalan mielestä Laukkasen luvut ovat yliampuvia, mutta hän myöntää, että Laukkanen voitti paljon enemmän kuin hävisi.

Laukkanen on sanonut, että hänen voittamiensa tapausten hintalappu vakuutusyhtiöille on noin 140 miljoonaa euroa. Hujalan mukaan luku on useita kymmeniä miljoonia euroja.

Luvut perustuvat oletukseen siitä, mitä vakuutusyhtiö joutuu maksamaan korvauksina ihmisen elinajalta. Nuoren ihmisen kohdalla summa voi nousta selvästi yli miljoonaan euroon."

Lainaus 3 Hesarista 7.2.2010 - Vakuutusalan ylin virkamies:

"Antila on tutustunut tarkasti sosiaalivakuutuksen koukeroihin: Hän työskenteli viimeksi puheenjohtajana Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnassa, jonne hylkäävän työeläkepäätöksen saaneet ovat voineet ensimmäisenä valittaa.

Tätä ennen hän tulkitsi tapaturmavakuutuslakia Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa, jossa vedettiin rajaa tapaturmien vakuutuskorvauksissa.

Antila on eronnut kahden aikuisen pojan äiti, joka seurustelee vakituisesti If-yhtiöissä työskentelevän juristin kanssa."

Joka ei siis ollut (Helsingin Sanomien itsensäkin kertomana) mikään perusjuristi, vaan yhden Suomen suurimman vahinkovakuutusyhtiön päälakimies! Tosin jostain syystä; aikaa tästä kertomiselle kertyi Helsingin Sanomille yli 8 vuotta.

Hymiö.

Joten. Joko Helsingin Sanomat saa ja uskaltaa kertoa vakuutusasioiden ylimmän virkamiehen mahdollisista esteellisyyksistä virkaansa?

Entä minkälaiset mahtavat olla ministeriöiden muiden johtavien virkamiesten ja heidän lähipiiriensä osakeomistukset sekä sidonnaisuudet?

Toinen hymiö.

Eikä tuossa kaikki.

Helsingin Sanomien toimittaja Paavo Teittinen jatkaa "Systeemi on rikki" - aiheesta 23.11.2018 seuraavin otsikoin:

Sosiaali- ja terveysministeri Mattila: Ministeriön ongelmien syyt käydään läpi – ”Siitä seuraavat tarvittavat toimenpiteet”

Professori lainvalmistelun nykytilasta: Virkamiesjohto ei osaa, poliitikkoja ei kiinnosta”Sääliksi käy tavallista lainvalmistelijaa”

Itä-Suomen yliopiston professori Anssi Keinänen korostaa, että lainvalmistelun ongelmat ovat laajoja eivätkä koske vain sosiaali- ja terveysministeriötä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi kertoi kertoi 17.2.2017 kaikille avoimessa kyselytunnissa, että Helsingin Sanomilla ei ole tabuja eli kiellettyjä aiheita.

Joten jatkoa sosiaali- ja terveysministeriön sekä muiden ministeriöiden johtavien virkamiesten ja heidän lähipiiriensä sidonnaisuuspaljastuksiin odotellessa.

Kolmas hymiö.


Sytkäyttävätkö perussuomalaiset?

Kaikkien eduskuntapuolueiden hylkimät perussuomalaiset voivat halutessaan sytkäyttää kaikkia muita eduskuntapuolueita.

Se tapahtuu niin, että perussuomalaiset paljastavat ensin oman ekosysteeminsä kytkentäkaaviot ja haastavat sitten kaikkia muita eduskuntapuolueita tekemän samoin. Ennen vuoden 2019 vaaleja.

Kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.
Kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Kannastaan ja äänestämisestään epävarmojen äänestäjien potentiaali on tuossa totuusleikkuroidussa Ylen 8.11.2018 gallupissa yli 41 prosenttia!

Perussuomalaiset osaavat luodata äänestäjien tuntoja herkällä korvalla. 8.11.2018 julkaistu perussuomalaisten oikeudenmukaisuuspaketti tavoittelee noin yhden miljoonan äänestäjän potentiaalia.

Ydinjuttuina muun muassa:
"Sisäilmasairaille apua ja rakennukset kuntoon"
"Potilaiden kuppaaminen kuriin – vakuutuslääkäreille vastuu"
"Puoluetuet leikkuriin"
"Ruoka-apu takaisin budjettiin"

Hyviä ja äänestäjiin vetoavia asioita. Mielenkiintoista olisikin kuulla, miksei ko. asioita saatu vuoden 2015 hallitusohjelmaan?

Olitvathan perussuomalaiset sen tekemisessä vuosilla 2015-2019 isosti mukana.


Propaganda rulettaa; nyt ja jatkossa

Tämä mainio ja ajankohtainen kirja, joka auttaa havaitsemaan, mistä milloinkin propagandassa on ollut ja tulee olemaan kysymys?

Hyvä ison kuvan katsaus propagandasta.
Hyvä ison kuvan katsaus propagandasta.

Jos propaganda on sitä, että
viestin,
mainoksen,
artikkelin,
juorun,
tutkimuksen,
raportin,
huhun,
gallupin,
meemin tai uutisen
liikkeelle lähettäjä, haluaa vastaanottajan toimivan tai alkavan ajattelemaan haluamallaan tavalla, niin propaganda eri muodoissaan, jatkaa muodonmuutostaan myös uusien sukupolvien kohdalla. Sen hyvine ja huonoine puolineen.