Onkon Suomi EU:n valtavirtaa edustava toimija tänä päivänä? Pääministeri Vanhasen mukaan näin on tarkoitus olla. Ainakin jatkossa.
Kuitenkin monet asiat muuttuvat Suomessa länsieurooppalaiseen suuntaan vasta pakon edessä.
Eli kun ja jos, joku yksittäinen kansalainen jaksaa sekä hänellä on varaa viedä muutosta vaativat juttu/jutut EY-tuomioistuimeen asti.
Hyvänä esimerkkinä vuosikausia vellonut juttu autoverotuksesta.
Päivän Hesarissa rohvesori Tuomas Ojanen kiteyttää asiaa seuraavasti:
"Kun Suomi ei oma-aloitteisesti sopeuta lakejaan ja käytäntöjään EU-oikeuteen, niin yksityiset ihmiset joutuvat EU-oikeuden toteuttamistalkoisiin", Ojanen arvostelee.
"Systeemi ei voi perustua siihen, että jostain löytyy aina yksilö, joka taistelee ja vie asioita EY-tuomioistuimeen punnittaviksi ja oikaistaviksi."
"Autoveroasia on tärkeä, mutta olisi jo korkea aika ryhtyä keskustelemaan muistakin EU-jäsenyyteen liittyvistä kysymyksistä kuin käytetyistä autoista ja rahapeleistä", Ojanen sanoo.
Hän toivoo keskustelua siitä, mitä EU-oikeus vaikuttaa esimerkiksi sosiaaliturvaan, ympäristöasioihin sekä ihmisten mahdollisuuksiin liikkua ja tehdä työtä."
* * * *
Mielenkiintoista olisi saada tietää tuosta EY-tuomioistuimen toimesta lisää.
Onhan Suomen istuvalla tuomarilla, Allan Rosas, näkemystä asioihin Suomessa ja EU:ssa jo varsin pitkältä ajalta.
Lisäksi ennakkotietojen mukaan Allan Rosas on vahvasti presidentti Halosen suojeluksessa menossa toiselle kaudelle tuossa EY-tuomioistuimessa...
* *
Päivitys 30.8.2024
Lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan kafkamaisten tilanteiden sekä mafiamaisen järjestelmä rakenteen poistamiseen tarvitaan viimeinkin EU:n apua.
Tule apuun EU! Tai joku muu?
- Julkaistu: 14 syyskuun, 2021 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto
Tässä postauksessa avointa taustatietoa vakuutusmafia-aiheen isoon kuvaan ja oheiseen mobiiliflaijeriin sekä siihen upotettuun, Twitteristä otettuun vuoden 2015 kuvakaappaukseen liittyen.
Vastaajana verkostomme tekemään kysymykseen oli Euroopan komissio Suomessa – Europeiska kommissionen i Finland (Twitterissä EU-komissio Suomessa).
Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2021/09/14/tule-apuun-eu-tai-joku-muu/