Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2017.

Neljäs kerta toden sanoo?  1

Väyrysen Paavoa ei voi ainakaan yrittämisen puutteesta moittia.

Lähde: Iltalehti
Lähde: Iltalehti

Heinäkuussa käynnistynyt nimien keruu jatkuu edelleen. Eikä tuossa mitään.

Ei mikään pöllömpi kiertoviesti:
"Tulosta, täytä, allekirjoita ja postita Sinäkin Väyrysen Paavon kannattajakortti osoitteessa
>>> http://www.paavopresidentiksi.fi/File/kannattajakortit.pdf?37248 <<<

Näin porukalla yhdessä toimien, vuoden 2018 presidentinvaaleihin saadaan ehken toinen kierros.. ja todellista väriä sekä värinää presidenttiehdokkaiden vaalitentteihin. ;-) Kotikatsomot kiittävät."

* *

Voihan se olla, että monien käänteiden Väyrysen kannattajokorttien keruu etenee aikataulussaan. Näin tilanteesta tiedotettiin syyskuun lopussa:

Väyrysellä tuhansia kannattajakortteja
Politiikka 29.09.2017 Jouko Kyytsönen
Maaseudun tulevaisuus

"Kampanja tuottaa kannattajia kiihtyvällä tahdilla"

Presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Paavo Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho kertoo, että kannattajakortteja on kerätty tuhansia. "Paljon on vielä työtä jäljellä, mutta kannattajia tulee kiihtyvällä tahdilla ja kerääjiä ilmoittautuu mukaan koko ajan."

Hauta-aho uskoo vakaasti, että 20 000 nimeä saadaan kerättyä 12. joulukuuta mennessä. "Kyllä kortteja tulee tarvittava määrä."

Hän ei kerro nimien tarkkaa määrää tällä hetkellä. "Kuoria on tuossa kohtalaisen iso laatikollinen, ja niissä on monessa useita nimiä. Suuri osa on vielä kerääjillä."

Tavoitteena on julkaista ehdokkuus Suomen satavuotispäivänä 6.12., mutta tarvittaessa otetaan käyttöön myös itsenäisyyspäivän jälkeiset päivät, Hauta-aho toteaa."

* *

Nuoremmille sukupolville Paavo Väyrysestä löytyy hyvä tietopaketti esimerkiksi Wikipediasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen

* *

Paavo Väyrysen ehdokkuuden myötä saadaaan ainakin sellaiset vaalitentit, että kotikatsomoissa pysyy hereillä.


Pääministerin asemasta  1

En tiedä paljonko Suomessa on toimittajia, mutta tuntuu ihmeelliseltä, ettei tiedotusvälineissä vieläkään ole julkaistu tarkkaan aikajanaan perustuvaa tilannekuvaa siitä, mitä tapahtui ennen perussuomalaisten puoluekokousta, sen aikana ja jälkeen.

Aikajanan yläpuolelle tiedot siitä, että kuka teki mitäkin ja keiden kanssa toimien?

Aikajanan alapuolelle tiedot siitä, että mitä pitkäkestoiseen julkisuuden valokeilaan joutunut pääministeri Juha Sipilä on sanonut. Aikajanalle on tärkeää saada myös tietolähteet näkyviin.

Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.
Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.

Tuosta kuvakoosteesta voinee vetää "Ei me lobbareita kuunnella. Luetaan vain heiltä tulleet sähköpostit ja viestilaput sekä toteutetaan heidän toiveensa" - johtopäätöksen?

Nimittäin. Yksi polku perussuomalaisten hajoittamiseen ja hallituksen pystyssä pysymiseen on selvittämättä.

Mitkä mahtoivat olla erittäin isoja omia, esimerkiksi; sote-intressejä omaavien etujärjestöjen ja niiden jäsenjärjestöjen ohjaustoimenpiteet, kun perussuomalaiset louhittiin oppositioon?

Eikä tuossa kaikki.

Miten monta nykyisen hallituksen erityisavustajista ja valtiosihteereistä tulevat erilaisista etujärjestöistä? Tai lobbaustoimistoista?

Esimerkki edellisen hallituksen sisältä. Kuka on Pia Pohja ja kenen valtiosihteerinä hän toimi? Entä mikä on hänen edeltäjänsä Vesa Rantahalvarin työpaikka?

Voisiko tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa olla vinkkiä sille, että miksei iso kohulla perustettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtinut työryhmä saanut mitään aikaiseksi? Siis, jos ajatellaan parannuksia potilaan/vakuutetun asemaan.