En tiedä paljonko Suomessa on toimittajia, mutta tuntuu ihmeelliseltä, ettei tiedotusvälineissä vieläkään ole julkaistu tarkkaan aikajanaan perustuvaa tilannekuvaa siitä, mitä tapahtui ennen perussuomalaisten puoluekokousta, sen aikana ja jälkeen.
Aikajanan yläpuolelle tiedot siitä, että kuka teki mitäkin ja keiden kanssa toimien?
Aikajanan alapuolelle tiedot siitä, että mitä pitkäkestoiseen julkisuuden valokeilaan joutunut pääministeri Juha Sipilä on sanonut. Aikajanalle on tärkeää saada myös tietolähteet näkyviin.
Tuosta kuvakoosteesta voinee vetää "Ei me lobbareita kuunnella. Luetaan vain heiltä tulleet sähköpostit ja viestilaput sekä toteutetaan heidän toiveensa" - johtopäätöksen?
Nimittäin. Yksi polku perussuomalaisten hajoittamiseen ja hallituksen pystyssä pysymiseen on selvittämättä.
Mitkä mahtoivat olla erittäin isoja omia, esimerkiksi; sote-intressejä omaavien etujärjestöjen ja niiden jäsenjärjestöjen ohjaustoimenpiteet, kun perussuomalaiset louhittiin oppositioon?
Eikä tuossa kaikki.
Miten monta nykyisen hallituksen erityisavustajista ja valtiosihteereistä tulevat erilaisista etujärjestöistä? Tai lobbaustoimistoista?
Esimerkki edellisen hallituksen sisältä. Kuka on Pia Pohja ja kenen valtiosihteerinä hän toimi? Entä mikä on hänen edeltäjänsä Vesa Rantahalvarin työpaikka?
Voisiko tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa olla vinkkiä sille, että miksei iso kohulla perustettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtinut työryhmä saanut mitään aikaiseksi? Siis, jos ajatellaan parannuksia potilaan/vakuutetun asemaan.
Kirjoitettaessa soi Taisto Ahlgren, Pettäjän tie
1 kommentti
WilleWau
14.11.2017 14:12
Keillä kaikilla on ollut kaikista suurin taloudellinen intressi sille, ettei SOT-hallitus hajoa? Keillä hallituksen ulkopuolisilla tahoilla on riittävät resurssit ja tieto-taito ison kuvan hahmottamiseen sekä hallintaan? Tulivatko ideat perussuomalaisten hajottamiseen ja uuden ryhmän hallituksessa pitämiseen poliittisen järjestelmän ulkopuolelta? Mutta kumminkin puolueita läheltä olevista ekosysteemeistä?
Salaliittoteoriata tai ei, niin pääministerin Sipilältä, valtionvarainministeri Orpolta ja sinisten Timo Soinilta tullaan vielä tästä asiasta kysymään useita kertoja.
* * *
Suomen Kuvalehti, Elina Järvinen 9.11.2017 - Vuoden kovin lehtimies ei someta – ”Mun lähteeni ovat niin korkeatasoisia, että he laativat näitä suunnitelmia"
Kuinka suunnitelmallista kaikki sitten oli? Nurmen mielestä erittäin – kuten politiikassa aina.
Poliitikot kilpailevat vallasta, ja ennen kaikkea siitä.
Taitavimpia ovat ne, joilla on koko ajan sekä strategia että käytännön toimintasuunnitelma. Sillä tavalla he pelaavat kilpailijoitaan ulos ja vahvistavat asemaansa, kun kriittinen hetki koittaa.
Tähän politiikan määritelmään Nurmi uskoo.
”Mun lähteeni ovat niin korkeatasoisia, että he laativat näitä suunnitelmia.”
Ja koska kansalla on oikeus tietää, Nurmi kirjoitti kirjan. Siitä saa ”realistisemman käsityksen suomalaisesta politiikasta”.
”Se ei ole sitä, mitä iltauutisissa sanotaan.”
”Kyllähän meidän politiikan journalismi on vallanpitäjille suopeaa. Tämä on mun näkemys. Se on aika pitkälle raportoivaa.”
Nurmella on ”syvempiä maaleja”, mutta päänahkoja hän ei metsästä. Sitä hän korostaa.
”Mulle on yksi ja sama, pysyykö hallitus pystyssä. Ei mulla ole mitään missiota.”
Lue lisää Suomen Kuvalehti osoitteessa:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/han/vuoden-kovin-lehtimies-ei-someta-mun-lahteeni-ovat-niin-korkeatasoisia-etta-laativat-naita-suunnitelmia/?shared=993528-02ad9a9e-1
HUOM!
Mikäli linkki artikkeliin on katkennut, niin tee uusi hakua artikkelin nimellä.
Vastaa kommenttiin