Sisäilmasta sairastuneet

  • WilleWau

Tilanteet ja tunnelmat sisäilma-asioiden suhteen muuttuvat koko ajan. Tyrmistystä herättää nyt se, että jos tämä tieto vuodelta 1997 pitää paikkansa, niin päättäjillä on ollut tieto sisäilma-asioiden vakaavudesta jo 20 vuoden ajan!

Toivottavasti tieto siitä, että mitkä sisäilmassa tavattavat homeet ovat vaarallisia ihmisten terveydelle; on asian kanssa tekemisissä oleville niin sanotusti hanskassa. Eli päättäjillämme on olemassa selkeä ohjeistus siitä, miten toimitaan, jos myrkylliseksi ja siten terveydelle vaarallisten homelajeja löydetään rakenteista ja/tai sisäilmasta..

Toivottavasti asiakokonaisuus saadaan selkosuomelle.
Toivottavasti asiakokonaisuus saadaan selkosuomelle.

Avain kysymys on tietysti se, mikä on näissä asioissa faktaa vai fiktiota? Tämän tiedon mukaan tiettyjen homeen muodostamien sisäilma myrkkyjen vaarallisuus ihmisten terveydelle tiedettiin viimeistään, jo vuonna 1997!

Päivän historiallinen sitaatti:
"Kosteus- ja homevauriorakennuksissa homepölyaltistuminen voi johtaa homeallergiaan, aiheuttaa allergisen nuhan ja astman, sekä harvemmin myös allergisen keuhkorakkulatulehduksen eli homepölykeuhkosairauden.

- - - Osa hometaloissa altistuneista ja oireilevista henkilöistä saa oireensa homesienimyrkkyjen eli mykotoksiinien aiheuttamana. Hometaloissa esiintyvistä mikrobeista osa tuottaa mykotoksiineja, jotka varsin pieninä pitoisuuksina aiheuttavat silmien, ihon ja hengitysteiden ärsytysoireita.

- - - Mykotoksiineja voivat tuottaa mm. seuraavat homesienet: Fusarium, Aspergillus versicolor, Trichoderma ja Stachybotrys atra.

- - - Käytännön työterveyshuollosta on todettu, että siellä missä S. atra on aiheuttanut homevaurion, on myös vakavammin oireilevia työntekijöitä."

Lähdeviite:
Reijula K, Nikulin M, Alenius H, Hintikka E-L. Mykotoksiinien eli homemyrkkyjen aiheuttamat terveysvaikutukset.

SIY Raportti 8, 1997, s. 121-123.

Lähde: 6.2.2017 IndoorAid Facebook
https://www.facebook.com/IndoorAid/
Eikä tuossa kaikki.

Tuon tyrmäävän ja kylmäävän tiedon jälkeen tämä Suomi 2017-artikkeli asettuu aivan uuteen mittakaavaan. Koskee vakuutusyhtiöiden nostamista lainsäädännössä ylivertaiseen asemaan:

- Tietopyyntö eduskuntaan 2 -
Eduskunta on palannut joulun ja uuden vuoden tauoltaan töihin. Joten on hyvä aika paljastaa, minkälaiset vastaukset eduskunnasta tulivat tähän Tietopyyntö eduskuntaan – artikkeliin liittyvästä asiasta.

Aihehan on myös yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka otti ennen joulua 2016 kantaa siihen, että tämän(kin) hallituksen esitykset ovat olleet perustuslain vastaisia. Aiheesta uutisoivat joulukuussa, muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti useamman päivän ajan.

Asianajajaliitto taas ilmaisi Helsingin Sanomissa (13.1.2017) olevansa huolestunut suomalaisten ihmisoikeuksien toteutumisesta tosielämässä: ”Kiire ajaa lakien valmistelussa ihmisoikeuksien ohi."

* *

"Kuinka suurta on rakenteellinen korruptio sosiaali- ja terveysministeriön ekosysteemissä?"

Tämä(kin) tehty tietopyyntö paljasti, että sosiaali- ja terveysministeriössä tarvittaisiin röörien rassausta enemmänkin. Kuvan operaatio oli käynnissä vuoden 2012 syksyllä.

Toivottavasti joku aiheesta kiinnostunut jaksaa vääntää ja kääntää sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston kanssa. Samalla on hyvä tiedostaa, minkälaiset ovat vakuutusalan ylimmän virkamiehen puolison Taisto Hujalan sidonnaisuudet. Ei mikään ihan alemman tason vakuutuslakimies.

Sitten Tietopyyntö eduskuntaan 2 – asiassa eteenpäin.

SISÄLLYSLUETTELO
Vastaus eduskunnasta 21.11.2016
Muistutus sähköposti eduskuntaan 12.12.2016
Vastaus eduskunnasta 19.12.2016

Ja tällaiset vastaukset lopulta eduskunnasta tulivat, tuohon 17.11.2016 tehtyyn tietopyyntöön. Kiteytettynä se ei osoittaa, että nuoremman sukupolven päättäjät ja virkamiehet eivät ole tästä(kään) lähihistoriamme asiasta tietoisia. Vanhemman sukupolven edustajat taas eivät välttämättä halua muistaa. Enää.

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
Linkki

Eikä tässä vielä kaikki.

Onko jo 1990 - luvulla sovittu, että korvauksia ei enää esimerkiksi työssään pysyvästi sairastuneille makseta? Ammattitauti diagnostiikassa se tapahtuu helpoiten syy-yhteys kiistämällä.

Toivottavasti joku porukka tai henkilö jaksaa kaivaa näitä asioita kaikkien meidän tietoisuuteen.

Kirjoitettaessa soi Hollies ja Easybeat

1 kommentti

WilleWau

14.2.2017 10:55

Erittäin surullista on se, että kun näissä asioissa päättäjien ja vakuutusalan edustajien sanomisia lukee, niin tilanteet tuntuvat tuntuilta. Kohta 10 vuoden takaa! Ja hallitukselle tehtyjen kirjallisten kysymysten osalta; yli 20 vuoden takaa! Lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla vallitsevien epäkohtien suhteen avainkysymys onkin:

- Ketkä estävät epäkohtien korjaamisen? -
tiistaina, elokuuta 21, 2007

"Iltasanomissa oli 7.8.07 mielenkiintoinen haastattelu uuden oikeusministeri Tuija Braxin/vihr ajatuksista.

Tuossa haastattelussa sivuttiin Suomen saamia lukuisia langettavia tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta.

Liian pitkäksi venyneet oikeudenkäynnithän ovat vain osa Suomen saamista EIT:n langettavista tuomioista.

><

ERITYISTUOMIOISTUIN- JA VAKUUTUSLÄÄKÄRIJÄRJESTELMÄSTÄ
Lakiasiain valiokunnan entisenä puheenjohtajana, oikeusministeri Tuija Brax tuntee (lakisääteisistä vakuutuksista annetuista päätöksistä tehtyjen valitusten käsittelyyn keskittyneen) erityistuomioistuin - ja vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohdat erinomaisen hyvin.

Tuomioistuinkäsittely tapahtuu niissä kirjallisesti ja ilman oikeusprosessin osapuolten kohtaamista. Kyseessä on ns. suljetun kierron tuomioistuinjärjestelmä.

Paljon muutoksia eduskunnan ja potilaiden tietämiin epäkohtiin ko. järjestelmissä on vuosien saatossa luvattu tehtäväksi.

Kuitenkin viime eduskunta – ja hallituskaudella ajettiin läpi lakipaketit, jotka kasvattavat entisestään politiikan toimijoiden puheiden ja tekojen välistä ristiriitaa.

Ketkä siis toimivat epäkohtien ylläpitäjinä ja vakuutusyhtiöiden ylivallan pönkittäjinä?

Eri kansalaisjärjestöjen työstämänä koosteena voitte katsoa oheisesta linkistä, minkälaisia lakimuutoksia viime hallituskaudella eduskunnassa saatettiin voimaan, jotka korostavat entisestään vakuutusyhtiöiden ylivertaista asemaa suhteessa yksittäiseen potilaaseen.

>>> Eduskunta- ja hallituskausi 2003-2007 lainmuutosten yhteenveto

KIRJALLISTEN KYSYMYSTEN JA VASTAUSTEN VERTAILUA 1996-2007

Viime eduskuntakauden lopussa pitkään eduskunnankin tiedossa olleista epäkohdista tehtiin kolme erinomaista kysymystä hallitukselle:

1.
KK 1108/2006 vp - Tarja Cronberg /vihr
Ammattitautidiagnoosin pohjalta työkyvyttömäksi todetun henkilön toimeentulo

2.
KK 1176/2006 vp - Satu Taiveaho /sd, Jutta Urpilainen /sd
Vakuutusyhtiölääkäreiden vastuu

3.
KK 1180/2006 vp - Anne Holmlund /kok
Hoitavan lääkärin lausunnon painoarvo vakuutusyhtiöiden päätöksenteossa

Sosiaali – ja terveysministerinä aiemmin toimineen Tuula Haataisen/ sd vastaukset edellä mainittuihin kirjallisiin kysymyksiin ovat hyvin pitkälle samankaltaisia kuin hänen aiempien kollegojensa.

Vertailuun kannattaa ottaa ministerien Terttu Huttu-Juntusen/ kesk sekä Sinikka Mönkäreen/ sd antamat vastaukset hallitukselle tehtyihin kirjallisiin kysymyksiin 1996,1997 ja 1998."

Lisää Oikeusturvan ajankuva - blogissa:
http://ajankuva.blogspot.fi/2007/08/ketk-estvt-epkohtien-korjaamisen.html

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus