Vaalirahoituksen avaaminen 2011

  • WilleWau

Vaalirahoituksen avaaminen ja vaalirahoittajien esille tuonti ei ole tiedotusvälineissä ollut jostain syystä syksyn hittiaihe. Poliisitutkintaan päätyneitä Nuorisäätiötä ja RAY:tä lukuunottamatta.

Olihan meillä tänä vuonna sentään eduskuntavaalit ja itse en usko, että maan tapa vaalirahoituksessa olisi mihinkään muuttunut.

Edellisistäkin 2000-luvun vaalien vaalirahoituksista riittää edelleen selvitettävää.

Sdp:n Eero Heinäluoman vaalirahoittajista:
Liian vilkkaaksi vaalirahalla voideltu valta?

Kokoomuksen Sampsa Katajan vaalirahoittajista:
Satakunnan tulevaisuus 2011

Kokoomuksen Alexander Stubbin vaalirahoittajista:
Vaalirahoituksen avaaminen alkoikin 1960 – ja -70 luvuilta

Presidenttivaalien 2006 ehdokkaiden sijat 1.-3. vaalirahoitusilmoitukset läpivalaisussa:Suomen vaalirahakohun solmuista – presidentti avaajaksi!

Noh yksi, toivottavasti edes uuden hallituksen ministerit ovat hoitaneet hommansa edeltäjiään paremmin. Keskustan ministerit, kuten Kiviniemi, Lehtomäki, Vehviläinen, Tölli, Hyssälä, Rehula ja Pekkarinen pääsivät kuin karja veräjästä karkuun.

Noh kaksi, lakihan sallii heille vaalirahoittajien nimeämisen takautuvasti. Ilman sanktioita ja eurorajoja.

Uuden hallituksen ministereiden vaalirahoittajat 2011?
- Julkaistu: 1 kesäkuun, 2011 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Nyt kun hallitusohjelmaneuvottelut Säätytalolla edistyvät omaan tahtiinsa, niin on hyvä aika ottaa esiin vaalirahoittajat 2011 eduskuntavaalien osalta.

Ministereiden omien vaalikampanjoiden vaalirahoittajista tiedämme yllättävän vähän. Niin vuoden 2003 kuin 2007 eduskuntavaalien osalta. Vaikkakin laki sallii vaalirahoittajien nimeämisen. Takautuvasti, ilman eurorajoja ja sanktioita.

Kova juttu kansanvallana kannalta näin vuonna 2011 olisi mielestäni sellainen, että KAIKKI hallitukseen tulevat puolueet tekevät keskinäisen sopimuksen, jossa kaikkien ministereiden tulee kertoa KAIKKI vaalirahoittajansa. Vieläpä kerralla ja paikkansa pitävästi.

Mitäkö yritän kertoa?

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/06/01/uuden-hallituksen-ministereiden-vaalirahoittajat-2011/

Sen tiedän, että uuden hallituksen ministereistä kokoomuksen Jyri Häkämies on avannut vaalirahoittajansa esimerkillisen hyvin.

Kirjoitettaessa soi Tuomari Nurmio

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.