SYÖ-viikoilla on kerta toisensa jälkeen mukana pitkä lista nepalilaisia ravintoloita. Me SYÖ-tiimissä rakastamme nepalilaista ruokaa ja palautteiden perusteella niin myös SYÖ-kävijät. Mutta miten niin pienen ja kaukaisen maan ruokakulttuuri on voittanut suomalaisten sydämet niin syvästi?
Nepalin kulttuuri on yhdistelmä Intiaa ja Tiibetiä ja vaikutteet näkyvät myös ruokakulttuurissa. Pienessä 30 miljoonan asukkaan valtiossa on kuitenkin omat erityispiirteensä ja esimerkiksi jotkin mausteet ovat sellaisia, ettei niitä saa mistään muualta.
Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja sen väestöstä suurin osa on hindulaisia. Vaikka meillä Suomessa nepalilaisissa ravintoloissa tarjoillaan usein kanaa tai lammasta, eivät ne kuulu nepalilaiseen arkiruokaan. Tyypillinen ateria koostuu sen sijaan linssikeitosta, riisistä ja vihanneksista.
Ruoka tarjoillaan useimmiten niin että maut on jaettu erillisiin astioihin tai syvennyksiin lautasella. Tätä kutsutaan nimellä thali. Muita termejä ovat: Dal, bhat, tarkari = Linssikeitto, höyrytetty riisi ja vihannesruuat, nepalilaisen keittiön pyhä kolminaisuus. Jimbu, Timuri = Vain Himalajalta löytyviä mausteita, jotka tuovat nepalilaiseen ruokaan ainutlaatuisen maun. Chutney = Tulinen ja hapan kastike Masala = Esim. tikka masala. Viittaa intialaiseen mausteseokseen garam masalaan. Ainesosiin kuuluu esimerkiksi juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa ja mustapippuria Roti-leipä = Litteä vehnäleipä, joka kuuluu etenkin pohjois-intialaiseen ruokakulttuuriin. Naan-leipä = Pehmeämpi, kohotettu versio rotista. Raita = Jogurtista valmistettu lisuke, pehmentää ruuan tulisuutta Tandoori = Pystysuuntaista leivinuunia muistuttava uuni, jota käytetään tyypillisesti aasiassa ja kaukaasiassa Chiya = Nepalilainen tee.
Tuliko nälkä? SYÖ-viikoilla on mukana 12 nepalilaista ravintolaa, joissa Nepalin makumaailmat aukenevat kympillä.
SYÖ-viikot kasvavat kerta toisensa jälkeen. Olemme jälleen suuremmat kuin koskaan peräti 50 ravintolan kattauksella. Vanhojen konkareiden lisäksi riveihin on liittynyt seitsemän täysin uutta tulokasta:
Muutamat SYÖ-viikot taaksepäin mukana oli supersuosittu pop-up bliniravintola, jota hehkutettiin (ja jossa santsattiin kolmesti) jopa Cityn toimituksen toimesta. Tällä kertaa BliniBuffan on ottanut omakseen Kruunuhaan sydämessä sijaitseva Ruokaravintola Nälkä. Ihastuttava Nälkä tarjoilee pohjoismaista ruokaa rennolla otteella ja laittaakin SYÖ-kansan blinien päälle suosikkeja perunasalaatista savulohimousseen.
Tasokas, kotiruokaa parempaa ja vähän fiinimpää mutta ei kuitenkaan fine dining. Ystävällinen ja mukava palvelu. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-BliniBuffa: 20 erilaista täytevaihtoehtoa mm. lohenmätiä, bbq-possua, rapuskågen, metsäsieni-tar-tar.
Fransmanni on nimensä mukaisesti erikoistunut ranskalaiseen keittiöön. Kluuvikadulla sijaitsevassa ravintolassa nautitaan lämminhenkisestä tunnelmasta takkatulen äärellä. Kympin annosvalikoimaan kuuluu muun muassa SYÖ-viikkojen ainoa lehtipihvi. Bon appétit!
Kansallisoopperaa vastapäätä sijaitsee pieni pala Mount Everestiä. Viehättävä ja rauhallinen nepalilainen ravintola kertoo kiinnittävänsä erityishuomiota ruokiensa terveellisyyteen.
Miellyttävä ja huomaavainen palvelu sekä kaunis ravintola kaiken kaikkiaan. -Eat.fi
Miltä kuulostaisi yrtti-jogurttimarinoitu kana tai tulinen tuoreinkiväärikastike? Hyvältä, sanovat arvostelijat Eat.fissä. Nepalilaisten ravintoloiden valikoimaan liittyvän Lumbinin visio onkin olla Suomen paras etninen ravintola. Lumbini ilahduttaa erityisesti SYÖ-kävijöitä Lauttasaaressa.
Tulemme varmasti uudelleen. Käynti koko perheen voimin (5 hlöä) ja kaikki ylistivät ruokaa. -Eat.fi
Helsingin kaartinkaupungissa sijaitseva Himalaya on Suomen vanhin nepalilainen ravintola. Jo yli 20 vuotta asiakkaiden suosiossa ollut ravintola luottaa laadukkaista aineksista vaadittuun ruokaan ja ystävälliseen palveluun. Kympin annoksista löytyy valinnanvaraa kana-, kasvis- ja lammasruokien ystäville.
Ruuan saa nopeasti, se on maukasta ja kaupan päälle tulee ystävällinen palvelu. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-Sag Paneer (G): tuorejuustoa pinaatti-kermakastikkeessa.
-Khukhura Tikka Masala (G, VL): yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kananfileepaloja mausteisessa masala-kastikkeessa.
-Khasi Kofta (G, L): maustettuja lampaan jauhelihapyöryköitä hieman mausteisessa masala-kastikkeessa.
Töölöläisherkuttelijat saavat kampanjan tiimoilta kulmilleen toisenkin SYÖ-nepskun. Sympaattinen Diyalo sijaitsee ihan Töölön kisahallin kulmilla. Tämä nepalilainen hehkuttaa erityisesti kokkejaan: kaikki mausteiden sekoittamista myöten tehdään itse.
Lämmittävää sielunruokaa. Melkein nuolimme loputkin, aivan kaikkea kun ei naan-leivällä saanut. -Eat.fi
Aangan vie vieraidensa sydämen: ravintola on saanut Eat.fissä liki täydet pisteet kaikista kategorioista. Herkullisen ruuan lisäksi Aanganissa toimii niin palvelu kuin tunnelmakin.
Olemme aina saaneet hyvin ystävällistä palvelua sekä erittäin herkullista ruokaa. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-Kukhurako Korma: haudutettuja kananfileepaloja ja tomaattia kermakastikkeessa.
-Bhendo Masala: haudutettuja lampaanpaloja sipuli-tomaatti-inkivääri-masalakastikkeessa (keskivahva).
-Sabjiko Kofta: friteerattuja kasvispyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa.
-Annokset sisältävät basmatiriisiä ja naan-leipää.
Myönnätkö some-uskottavuuden olevan yksi kriteereistä ravintolan valinnassa?
Instagramissa pelkästään merkinnällä #food löytyy 174 miljoonaa kuvaa. Tämä on huomattu myös ravintolaskenessä ja trendikkäimmissä mestoissa visuaalisuus otetaan vakavasti – ja raflan hashtag löytyy takuuvarmasti niin serveteistä kuin seinämaalauksistakin.
SYÖ-viikkojen virallinen hashtag on #syö10 ja kannustamme sen käyttöön palkintojen kera: arvomme kymmenen 20€ ravintolalahjakortteja kaikkien kuviensa tägänneiden kesken.
Ja sitä paitsi, lasketaanko ravintolakäyntiä edes ylipäätään ellei siitä ole postattu someen?
Eikö ruokakuvaus ole tuttua? Tässä pari aloittelijan vinkkiä: 1. Valaistus: Tammikuun synkkyydessä parhaat kuvat tulevat lounasaikaan. Valitse paikkasi ikkunan läheltä ja ota kuva ikkunan suunnalta kohti annosta. 2. Kuvakulmat: Puhelimenkin kameralla saa aikaan kauniin syväterävyysefektin, kun tarkentaa annoksen lähelle ja jättää taustaa näkyviin. Toinen suosittu kulma on ottaa kuva kohtisuoraan annoksen yläpuolelta. 3. Muokkaus: Jos haluat käyttää filttereitä, herkullisen lopputuloksen saat lämpimillä sävyillä. Punaisen ja oranssin sanotaan lisäävän ruokahalua kun taas kylmien vähentävän sitä. +Todellinen pro nappaa kuvat oikealla kameralla, joka tarkkuuden lisäksi piirtää värit paremmin esiin. Kuvat siirretään puhelimeen ja sitä kautta esimerkiksi Instagramiin vasta jälkikäteen.
Kuvattavan arvoisia annoksia löydät esimerkiksi näistä rafloista:
-Krog Madamen tunnelmallisissa puitteissa saa kympillä vaikka kauniin tapas-lautasen.
-Sushi on tunnetusti varsin fotogeeninen ruoka. Kokeile vaikka Sushi Bar Rice Gardenin 14 kappaleen settiä.
-Woolshedissä annokset ovat usein kääräistynä rustiikkisiin, sanomalehteä muistuttaviin papereihin.
Jos ensin esitellyt tulokkaat olivat huippuhyviä niin kylmäksi eivät jätä kyllä loputkaan ravintolat. Kymmenen euron ilosanomaa julistetaan siis myös täällä:
Toistakaa perässä: kitaaaa! Ja näin sitä ilmaistiin innostuneisuutta japaniksi. Tässä tapauksessa ravintolan nimi tosin viittaa toiseen, pohjoista tarkoittavaan sanaan.
Espalla sijaitseva Kita on tosiaan pala Japania pohjolassa. Tästä ravintolasta ei voi puhua mainitsematta sen kuvankauniita annoksia, jotka ovat kuin taidetta. Myös miljöö on yksinkertaisen tyylikäs ja tekisi varmasti vaikutuksen esimerkiksi ensitreffeillä.
Kampanja-annoksiin kuuluu sushin lisäksi myös trendikästä udon-nuudelikeittoa. Kitaaa!
SYÖ-annokset:
-Naudanliha udon-nuudeli keitto.
-Sushi setti: nigiri: 2xlohi,1xgrillattua lohi,2xebi,1xsurimi. maki: 2 california 2xgrilattua lohi, 2xkurkku ja 2xwakame.
Espanjan lippua kannattelee tänä syksynä ravintola Sevilla, joka löytyy Sokos Hotel Presidentin kulmasta.
Makumaailma on aidon espanjalainen: vaihtoehtoina ovat ilmakuivatulla kinkulla ja Manchego-juustolla kruunattu salaatti tai kylmäsavulohi-bocadillo eli täytetty leipä. Ruokailuhetken kehystää viihtyisä tummanpuhuva sisustus.
Erikoisuutena mainittakoot, että hotellin puolelta löytyy myös leikkihuone lapsille, jonne ravintolan pienemmät vieraat ovat tervetulleita. Win-win, sanovat niin nassikoiden vanhemmat kuin ravintolan muutkin vieraat.
Toinen uusi nepalilainen ravintolamme on Mount Kailash.
Viihtyisä ja freesi 70-paikkainen ravintola on Jätkäsaaren ravintolatarjonnan helmi. Paikallisten suosimassa ravintolassa annoskoot ovat suuria ja maut syviä – mitäs sanoisit vaikka lampaanjauhelihapyöryköistä?
Vaikka tuntisi Helsingin ravintolamaailman kuin omat taskunsa, saattaa silti olla että kulmat menevät kurttuun: mikä ravintola MAD? Kyseessä onkin, ei ainoastaan SYÖ-viikkojen ensikertalainen, vaan aivan kokonaan uusi ravintola. Myös kirjoittajalla menee sormi suuhun, tästä ravintolasta tiedetään vain annokset. Sihisevät lihapalaset ja temperoidut ravunpyrstöt kertovat, että tulokas on kotoisin Aasiasta – ja sen ettei näin herkullisen kuuloista mysteeriä voi olla ratkaisematta!
Makuhermoja hemmotellaan tänä syksynä peräti seitsemän entuudestaan SYÖ-viikoille tuntemattoman ravintolan voimin. Ettei herkkujen kavalkadi olisi vallan liikaa, esittelemme ensikertalaiset kahdessa osassa.
Siispä hyvät naiset ja herrat, kolme ensimmäistä tulokasta tulevat tässä:
Nepalilaiset ravintolat ovat SYÖ-viikkojen klassikko, mutta silti myös uudet ravintolat otetaan silmät kiiluen vastaan. Ruoka kun nyt on vaan niin hyvää.
Annapurna on pieni, kotoisa ja sydämellinen Nepalilainen Fredalla, jossa yksi käynti johtaa väkisinkin toiseen. Kuuleman mukaan kanta-asiakkaita on paljon ja vaikka lounas kerääkin kehuja, ei à la carte jää kakkoseksi.
Nepskuissa tunnetusti myös kasvissyöjät saavat vatsansa täyteen, eikä Annapurna ole poikkeus. Annoksista löytyy niin kasvis-, kana- kuin lihavaihtoehtokin.
SYÖ-annokset:
-Sahi paneer
-Palungo chicken
-Lam Masala
Jos kantakaupungista on joku syy poistua, niin se on Coco Grill.
Tätä ravintolaa kelpaa kehua: sitä on ylistetty maasta taivaaseen niin ruokasivustoilla, kuin kaupunkilehdissäkin. Kyseessä on myös Helsingin ainoa venezuelalainen ravintola, joten tilaisuus kokea uusi ruokakulttuuri kympillä on ainutlaatuinen.
Annoksia kokkailee tietysti venezuelalainen kokki, joten maut ovat varmasti aitoja, vai mitä sanotte arepoista ja guanabana-mehusta?
SYÖ-annokset:
-Parrilla de pollo
Grillattua kananrintaa kaalisalaatin ja maissileipien kanssa
-Bistec de frijoles
Grillattu vege-pihvi pavuista chilikastikkeen, maissileipien ja
kaalisalaatin kanssa
-Arepa rellena
Friteerattu maissileipä jauheliha-cheddar juusto-avokadotäytteellä
kaalisalaatin ja mehun kanssa. (mango, guava, guanabana tai passiohedelmä)
Meksikolainen ruokatrendi kolahtaa ja kovaa.
Eatos tarjoaa meksikolaista katuruokaa parhaimmillaan: tacot, burritot ja quesadillat maistuvat kuin Mexico cityssä. Rentoa ruokaa ja juomaa tarjoillaan KPMG-talon alakerrassa tyylikkäissä puitteissa. Luonnonvaloa tulvivat suuret ikkunat ja kauniit värikkäät annokset suorastaan huutavat Instagramia joten kirjoittajan ennustus on että some-kuninkaan kruunu saattaa hyvinkin mennä tähän osoitteeseen.
Vaikka ensivilkaisulla annokset vaikuttavat lihansyöjän unelmalta, on kaikista mahdollista saada myös verduritas, eli kasvisvaihtoehto.
SYÖ-annokset:
-Taco Chorizo
Eatosin erikoisuus, jossa paprikan ja karamellisoitujen sipuleiden kera
grillattu meksikolainen makkara tarjoillaan maissitortillan välissä
salaatin, pico degallon, korianterin, salsan ja limen kanssa.
-Burrito Tinga de pollo
Grillattu tortilla, jonka välistä löytyy yön yli kypsennettyä
tinga-kanaa. Lisukkeena tarjoillaan omenaviinietikassa marinoituja
sipuleita, korianteria ja salsaa.
-Quesadilla Carnitas
Tortilla, joka on grillattu välissään juustoa, sekä tuoreen appelsiinin
ja karamellisoidun sipun maustamaa mehevää porsaan niskaa. Tarjoillaan
omenaviinietikassa marinoitujen sipuleiden, korianterin ja salsan
kanssa.
Kaikki annokset saatavilla myös kasvisvaihtoehtona
Aasialainen kulttuuri kiehtoo niin suomalaista matkailijaa kuin kulinaristiakin. Aasialaisen ruuan suosio näkyy Helsingin ravintolavalikoimassa aina Nepalin vuoristoilta nousevan auringon maahan asti. Laita puikot heilumaan näissä ravintoloissa:
Basilika – Kaisaniemenkatu 2
Kaisaniemestä löydät ravintola Basilikan, jonka fuusiokeittiössä yhdistyvät maut Kiinasta, Thaimaasta ja Japanista. Eri maiden värikkyys näkyy niin lautasella kuin sisustuksessakin ja ruokaa tarjoillaan aina iltayhteentoista asti. SYÖ-viikoilla tarjolla on kahta herkullista kanaa, sekä lajitelma sushia.
SYÖ-annokset:
Paistettua kanaa ananaksen kanssa
Currykanaa
Sushi-setti 12 kpl
Itamae on japanilainen ravintola, joka tarjoaa japanilaiset traditiot suomalaiseen makuun. Itamaessa ei tarvitse pelätä saavansa lautaselleen ylikalastettua tonnikalaa, sillä tämä luonnon puolesta seisova ravintola ei käytä annoksissaan tonnikalaa lainkaan. Kympillä saat lautasellesi peräti 14 kappaleen sushi-lajitelman.
Base Camp on nepalilainen ravintola, jossa aidot nepalilaiset maut tarjoillaan suomalaiseen makuun sopivina. Tunnelmallinen sisustus ja kiiretön ilmapiiri luovat mukavat puitteet ruokailuelämykselle. SYÖ-viikoilla vieraita ilahduttaa kolme kympin annosta kana-, lammas- ja kasvisvaihtoehdoin. Lämminhenkinen ravintola on myös osallistunut punaisen ristin toimintaan Nepalin maanjäristyksen uhrien hyväksi.
SYÖ-annokset:
Reshami Kukhuru, nro 37. Kananpaloja kermaisessa kookos-pähkinäkastikkeessa
Saag Kofta, nro 65. Pinaattipyöryköitä raejuusto-kermakastikkeessa
Bhedo Masala, nro 46. Lammasta mausteisessa masala-kastikkeessa , joka on valmistettu mustan kardemumman, kuminan, korianterin ja mulabathrum –lehtien kanssa.
Joskus tekee mieli syödä ja toisinaan taas tekee mieli SYÖDÄ. Jälkimmäisen kohdalla kannattaa valita ravintola, jossa eteesi ei kanneta mitään piipertelyjä. Tässä kolme SYÖ-ravintolaa, joista ei tarvitse lähteä nälkäisenä.
Pizzaa vai burgeria? Miten olisi molempia: Pizzeria ja Spagetteria MorriSon’sissa saat valita kympillä omasi kahdeksasta erilaisesta pizzaburgerista. MorriSon’s ravintolaperheen uusin tulokas seuraa isosisarustensa jalanjälkiä maukkaiden ja runsaiden annosten tiellä, iloista ja nopeaa palvelua unohtamatta. SYÖ-viikkojen tarjoukseen kuuluu myös pizzat, joiden täytteissä on vinhoja makuvaihtoehtoja, kuten nyhtöpossua tai savuporoa punajuuripestolla.
SYÖ-annokset:
Kaikki pizzat ja pizzaburgerit ( Ei King Kong eikä This & That )
Kaikki, jotka ovat joskus käyneet nepalilaisessa ravintolassa tietävät, että sen jälkeen ei todellakaan yllätä nälkä vähään aikaan. Kampin kaupunginosasta löytyvässä Kantipurissa tarjotaan aitoa nepalilaista, jossa laatu ja annoskoko ovat kohdillaan. Ruuan voi ottaa mukaan tai nauttia paikan päällä perinteisen nepalilaisen sisustuksen tunnelmissa. Ateriaan kuuluu aina naan-leipä ja annosvaihtoehto löytyy tietysti myös kasvissyöjälle.
Tuleeko turkkilaisesta ruuasta mieleesi pelkkä pizza ja kebab? Halikarnas kumoaa käsityksen tarjoamalla perinteistä turkkilaista ruokaa intiimissä ja tyylikkäässä miljöössä. Ravintolassa ovat annoskoot kohdillaan, eikä ruuasta taatusti puutu makua. SYÖ-annoksista löytyy kanaa, falafelia tai lihapullia. Ainoa miinus on valinnan vaikeus!
Espan puiston kupeesta löydät New Yorkin tunnelmaa huokuvan Manhattan Steak House Esplanadin. Tämä pihveistään tunnettu ravintola ilahduttaa SYÖ-viikojen vieraita monipuolisuudellaan: kympin annoksista löytyy niin lohimedaljonki, kuin kreikkalainen salaattikin. Tekisikö mielesi sittenkin sitä kuuluisaa pihviä? Sen saat Espan lisäksi myös Manhattan Steak House Forumista.
SYÖ-annokset: Grillipihvi (150 g)
Lohimedaljonki
Kreikkalainen salaatti
Salaattia tarjoillaan myös Hard Rock Cafessa, eikä tämän kana-caesarin kanssa tarvitse pelätä jäävänsä nälkäiseksi. Tylsääkään ei tule, sillä maailmankuulussa Hard Rock Cafessa elämykseen kuuluu paljon enemmän kuin ruoka. Musiikkiaiheiset näyttelyesineet, sekä t-paidoistaan tunnettu Rock Shop viihdyttävät vieraita ja loppuun asti tunnelman vie amerikkalaisittain palveleva henkilökunta.
SYÖ-annokset: Hard Rock’s popular bacon cheeseburger: Päällä savustettua pekonia, cheddarjuustoa, salaattia, tomaattia, sipulia. Tarjoillaan maustettujen ranskalaisten kera.
Caesar-salad with grilled chicken: Grillattua broileria, rapeaa Romaine-salaattia, talon caesar –kastiketta, valkosipulikrutonkeja ja parmesaanilastuja
Rocking Wings: Hikkorimausteella marinoituja hitaasti grillattuja kanansiipiä tarjottuna sinihomejuustokastikkeen, porkkanan ja varsisellerin kera.
Kampanjan ensikertalainen Soup & Juice tuo SYÖ-viikkojen valikoimaan raikkaan uuden twistin. Bulevardilla sijaitsevan ravintolan kympin annoksena saa keiton sekä salaatin. Kauniit puitteet tarjoava Soup & Juice onkin ihanteellinen paikka sopia lounastreffit ystävän kanssa – SYÖ-viikkojen tarjous on nimittäin voimassa myös lounasaikaan.
SYÖ-annokset: Päivän keitto ja salaatti yhteensä 10 eur
Tarjous voimassa myös lounasaikaan
Kevään herkullisimmat kaksi viikkoa ovat taas käsillä. Burgeria vai sushia, nepalilaista vai salaattia? Onneksi kahdessa viikossa ehtii.
City seuraa tarkasti SYÖ-viikkojen kulkua Instagramissa ja etsii herkullisinta SYÖ-kuvaa.
Somessahan kunnioitamme #syö10 ja ihan ilman palkintoja emme teitä ravintoloihin päästä.
15.5 palkitsemme yhden SYÖ-kuvan Imagine Dragonsin konserttilipuilla (2kpl) ja toisen mokoman heti SYÖ-viikkojen päätyttyä.
Hartwall Areenan keikalle on siis yhteensä 2x2 lippupakettia jaossa.
Myös pääpalkintomme leijuu tällä kertaa musamaailmassa. Sony lahjoitti SYÖ-viikkoja varten huippustylet MDR-1A -kuulokkeet joilla musafiilistely yltää studiotasolle. Ei ihan joka pojan (tai tytön!) kuulokkeet nämä nahkalla ja metallilla viimeistellyt yksilöt. Palkintokuulokkeet ovat mustat ja niissä on ohut punainen raita.
(Pääpalkinnon arvo 219 eur)
Tsekkaa vielä kaikki SYÖ-tarjoukset ja suuntaa herkuttelemaan!
Ensimmäinen palkinto (1x2 Imagine Dragons -konserttilippua) ilmoitetaan voittajalle 15.5.
Toinen konserttilippupalkinto, sekä kuulokkeet julkistetaan 22.5
Jäikö äitienpäivälahja hankkimatta? Vinkkinä mainittakoot, että kukkakimppu, sekä lupaus yhteisestä ravintolaillasta tuovat takuuvarmasti hymyn naisen kasvoille. Oli kyseessä sitten oma äiti, lapsesi äiti tai vaikka äidiksi tullut ystävä, tässä kolme tunnelmallista SYÖ-ravintolaa, joissa voit nostaa hänelle maljan:
Krog Madame haluaa tarjota vierailleen modernin välimerellisen elämyksen, ruoan, juoman ja tunnelmallisen tilan avulla. Madamen kulmakivenä ovat eksoottiset, autenttiset, raikkaat sekä tuoreet raaka-aineet, eikä vieraanvaraista henkilökuntaa sovi unohtaa. Kolmen tapaksen lajitelma näissä puitteissa rentouttaisi stressaantuneimmankin uraäidin.
Vapiano on italialaisravintola, jossa annokset tilataan suoraan kokeilta ja annoksen valmistumista voi seurata itse. Erityistä on myös sisääntulon yhteydessä jaettava Smart card-kortti, johon tilaukset ladataan ja maksetaan lähtiessä. Ravintolan kahdessa kerroksessa on pitkät tammipöydät, joihin mahtuu vaikka koko perheen voimin. Äitikään ei varmaan pistäisi pahakseen härkä-carpacciota. Mamma mia!
SYÖ-annokset:
Antipasti Carpaccio: Härkä-carpaccio tuoreiden sienien, parmesaanin, rucolan ja itsetehdyn cipriani –kastikkeen kera.
Pasta ravioli con Rucola e Ricotta: Itsetehty rucola-ricottaravioli kevätsipulin sekä voikastikkeen kera
Pizza Crudo: kiviuunissa paistettu pizza parmankinkun sekä parmesaanin kera
Kuvittele istuvasi rentoutuneena sohvalla, takkatulen loimutessa, herkullisen ruuan tuoksun kantautuessa keittiöstä. Ei, kyseessä ei ole mummola vaan Grillsson! Grillssonin saa kodikkaan tunnelman lisäksi nauttia myös kunnon ruuasta. SYÖ-viikojen annoksessa burgerin välistä löytyy mehevää kanaa cheddar-juustolla.
SYÖ-tarjous on äitienpäivänä voimassa brunssin jälkeen klo 15.00->