Eero Heinäluoma vs. Alex Stubb

  • WilleWau

Alustavien uutistietojen mukaan vakiintunut maan tapa vaalirahoituksen "avoimuuden" tiimoilla jatkuu ennallaan!

Iloinen poikkeus on Kymin vaalipiiristä löytyvä kokoomuksen Jyri Jukka Häkämiehen vaalirahoitusilmoitus. Näin pitää mielestäni kaikkien uusien ministereiden ja eduskunnan puhemiehistön jäsenten myös nyt toimia.

Tämä hieno esimerkki osoittaa sen, että vaalirahoitus voi olla Suomessakin, avointa, iloisesti ja yhteisesti hyväksyttyä toimintaa. Mielestäni ilman selkeää muutosta nykyiseen poliitikkojen uskottavuus mielestäni vain alenee. Entisestään.

Toivottavasti tasavallan presidentti Tarja Halonen muistuttaa vielä tästä erittäin vakavasta aiheesta. Hänhän voi odotuttaa hallituksen nimeämistä sen verran, että kaikki ministerit ennättävät päivittää vaalirahoitusilmoituksensa Häkämiehen mallin mukaan.

Samoin kuin uuden eduskunnan puhemiehistö.

Mielenkiinnolla odotan mikä tulee olee sdp:n Eero Heinäluoman vaalirahoituksen suuruus ja kuinka avoimesti hän tällä kertaa nimeää vaalirahoittajansa? Sitten on mielenkiintoista päästä vertaamaan tietoja kokoomuksen Alexander Stubbin noin 101 000 euron vaalibudjettiin.

Täältä lisää:

Eero Heinäluoma:

Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa
- Julkaistu: 6 elokuun, 2011 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Aidon suomalaisen parlamentarismin ja avoimuuden merkkinä voitaneen pitää sitä, että eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajista ei tiedetä taaskaan oikein mitään.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/08/06/eduskuntavaalit-2011-eduskunnan-puhemiesten-vaalirahoittajat-taas-piilossa/

Alexander Stubb

Korjausliike 2
- Julkaistu: 13 tammikuun, 2016 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Ensin kertauksena vuonna 2015 kokoomuksen toimesta lanseerattu korjausliike, joka pysähtyi kokoomuksen puheenjohtajaan itseensä! Keskiössä vuonna 2016 ovat edelleen eduskuntavaalit 2015, valta, vaalirahoitus ja edelleen toteutumaton avoimuus vaalirahoittajista.

Nähtävästi tästä; Iltalehden 16.12.2015 ”Stubb: Emme ole yhdenkään etujärjestön marionetti” – uutisesta tehty, poliittinen meemi lähti leviämään kulovalkean tavoin. Ei noissa valtiovarainministeri Alexander Stubbin sanomisissa ihmeellistä. Suurin moka, että hänen meni kokoomuksen puheenjohtajana kieltämään kokoomuksen tärkeimmät edunvalvontaan liittyvät taustaryhmät. Asia, kun on helposti itse kunkin tarkistettavissa.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/01/13/korjausliike-2/

Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa?
- Julkaistu: 9 joulukuun, 2010 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Aikanaan meppinä toiminut kokoomuksen Alexander Stubb vastasi rehellisen tuntuisesti muutamiin viesteihini, jotka koskivat Suomen ihmisoikeustilannetta ja vakuutusyhtiöiden käsittämättömän suurta ylivaltaa Suomessa.

Talouselämään kiinteästi liittyvä harmaa hallinto on mielestäni jätetty Suomessa ja EU:ssa kokonaan käsittelemättä. Alkaen lakien valmistelutavasta tuomiovallan käyttöön asti.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2010/12/09/harmaa-hallinto-suomessa-ja-eussa/

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.