Jyrki, Please - Ei kunnanvaltuustoon

  • WilleWau

Toivottavasti kokoomuksen Kataisen Jyrki aloittaa länsieurooppalaiseen toiminta-aaltoon kuuluvan aikakauden Suomen politiikassa.

Minusta ministereiden kuin kansanedustajien ei pitäisi enää olla jäseniä kunnanvaltuustoissa- ja/tai hallituksissa.

Minusta esteellisyyteen liittyvät asiat eivät voi olla Suomessakaan enää lukittu itäeurooppalaiseen mentaliteettiin.

Toisekseen ministerien ja kansanedustajien pitäisi keskittyä hoitamaan vastuullinen ministerin ja kansanedustajan tonttinsa todella hyvin.

Eihän julkisella puolella myyjänä ja ostajana voi toimia sama henkilö. Tai ei ainakaan teoriassa pitäisi.

- -

Toisekseen näin toimien politiikot näyttäisivät selkeää signaalia muille, ettei tarvitse repiä persaustaan joka suuntaan jonne politbyroo haluaa näppejään sotkea.

Samoin näin toimien ministerien sekä kansanedustajien pari- ja perhesuhteet saisivat paremmin osansa heidän tiukilla olevasta ajasta.

- -

Vaan, jos Jyrki nyt kumminkin valtuustoon haluaa, niin eikö oikeampi paikka olisi kuitenkin Espoo. Ihan ajankäyttöön perustuvilta syiltään.

* * * *

Päivitys 25.8.2024
Tältä näyttävät tilanteet 2020-luvulla:

Aluevaalit 2022 – Äänestysprosentti ja nukkuvat
- Julkaistu: 4 helmikuun, 2022 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Suomen historian ensimmäisissä aluevaaleissa näkyi suomalaisten äänestäjien turhautuminen politiikkaan. Moni äänestämättä jättänyt kokee, ettei omalla äänestämisellä ole mitään vaikutusta eikä merkitystä oman elämän tilanteisiin.

”En koe että äänestämällä voisin todella vaikuttaa asioihin, vaan suomalainen nykydemokratia on lähinnä poliittista näytelmää, kun päätökset tehdään kulisseissa kädet toisten veljien taskuissa.

Enää ei löydy puoluetta eikä ihmistä, ketä voisi äänestää.” Lähde: Yle Uutiset 28.1.2022 – ”Nuori valtuutettu pitää käsittämättömänä, että puhelimella voi tehdä kaikkea muuta paitsi äänestää”

Oikeusministeriön puoluerekisteristä löytyy tätä artikkelia kirjoitettaessa 22 puoluetta! Joten vaihtoehtoja kyllä äänestäjille riittää, mutta nykyisillä valintatavoilla suurin valta on pitkäkestoisesti betonoitu pitkään toimineille ja ison ekosysteemin omilleen kasvattaneille puolueille.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2022/02/04/aluevaalit-2022-aanestysprosentti-ja-nukkuvat/

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.