Lahjottuja politiikkoja?

  • WilleWau

Itse pidän elämässä tärkeimpänä vaikutuskanavana henkilökohtaisia kontakteja.

Itse olen parhaimmillani tai pahimmillani livenä.

Politiikkojen tapaaminen livenä on mielestäni kansalaisten kannalta jatkossa entistä tärkeämpää. Elekielen näkemisen kautta on helppoa nähdä mitä kyseinen henkilö on naisiaan tai miehiään.

Toki erilaiset sähköiset vaikuttamiskanavat auttavat poistamaan maantieteellisiä ja ajallisia esteitä päättäjiin päin. Tosin ne muodostavat mielestäni aina suodatetun todellisuuskuvan.

Toisaalta sähköiset vaikuttamiskanavat ovat myös pahimmillaan politiikkojen oiva keino katkaista yhteydet ns. normaaliin elämään kokonaan. Otetaan viestejä ja vastaan, jonka jälkeen käytetään vain tehokkaasti delete-näppäintä.

Vihreiden Osmo Soininvaara kertoi radiossa 7.5.07 noin kello 14 suurin piirtein seuraavaa:

”Media ei halua uutisoida sitä, että eduskunnassa on lahjottuja politiikkoja ja tutkimisen arvoista vaalirahoitusta.”

Vaalirahoituksen tiimoilta taisi olla muutama juttu suomalaisissa tiedotusvälineissä ja siihen avoimuus sitten loppuikin. Taas kerran.

* * * *

Suomen vaalirahakohusta Wikipediassa:

Suomen vaalirahoituskohu

Suomen vaalirahoituskohu tai Suomen vaalirahakohu oli keväällä 2008 noussut kohu vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaille annetusta vaalituesta. Useissa ehdokkaiden vaalirahailmoituksissa oli puutteita. Ilmoituksia korjattiin ja lahjoituksia palautettiin vielä vuoden 2008 keväällä.

Kohu jatkui vuosia ja uudet paljastukset johtivat vaatimuksiin pääministeri Matti Vanhasen erosta ja uusien eduskuntavaalien järjestämisestä. Keskusrikospoliisi ja oikeuskansleri harkitsevat rikostutkinnan aloittamista Vanhasen asemasta vaalirahoituksen järjestäjänä ja vastaanottajanamilloin?.

Vaalirahoitukseen liittyvistä rikoksista epäiltiin useita kansanedustajia.

Lue lisää osoitteessa:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalirahoituskohu

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.