Vuosia vireillä ollut sote-uudistus etenee politiikan pelikentillä. Hitaasti ja varmasti. Lainsäädännön tasolla hallituksen esitykset tulee saada valmiiksi vuosien 2017-2018 aikana, koska eduskuntavaalit ovat taas edessä 2019.
Karrikoiden. Julkisen puolen terveydenhuoltoon saa ajan, kun se järjestelmälle sopii. Yksityiselle puolelle taasen, kun tarve on ja rahat riittävät.
Kulisseissa on menossa jättimäinen taistelu siitä, että julkista terveydenhuoltoa tulee yksityistää rankalla kädellä. Perusteluna juuri se, ettei julkinen puoli; potilaan näkökulmasta toimi. Vaikka tutkivat/hoitavat lääkärit ovat osin samoja.
Rupesin miettimään, että mahtaako tuo olla koko totuus?
Luin juuri äsken tällaisen tuoreen Yle uutisen "Kaikki ajavat vain omaa etuaan" – potilas siirtäisi vastuun koko terveydenhuollosta valtiolle" ja siitä aukeavan potilasnäkökulman:
Erittäin mielenkiintoinen ja järkeen käypä avaus. Onkohan nyt niin, että ratkaisuehdotus on erinomainen! Vaan esittäjä väärä?
Vaikka aihe ei ole media- eikä klikkausseksikäs, niin toivon, että mahdollisimman moni potilas/asiakas kokemuksia omaava löytää tuon uutisessa mainitun sarjan:
8 TEESIÄ (Terveydenhuollon pääongelmat)
Joista ensimmäinen on tuon Yle Uutisessa olevan linkin mukaan ilmestynyt ja löytyy osoitteessa:
keskiviikko 7. lokakuuta 2015
TEESI 1: Terveydenhuollon organisointi ja prosessit osin jopa 40-60 vuotta vanhoja ja tehottomia
http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/2015/10/teesi-1-terveydenhuollon-organisointi.html
Kirjoitettaessa soi AC/DC Highway To Hell