Public House Huurre on vienyt kasvisruokakonseptin astetta pidemmälle, ja tarjoaa SYÖ!-viikoilla täysin vegaania burgeria. Gastropubia luotsaava Juha Kannisto toteaa ratkaisun vegaanituotteiden suosimiseen olevan käytännöllinen:
“Vegaaniruoan kysyntä on meillä kovaa, vegaani ruokavalio on selvästi nouseva trendi. Mietimme myös miksemme tekisi kasvisvaihtoehtoa suoraan vegaaniksi. Haluamme kunnioittaa ihmisten valintoja ja tehdä kaikille tervetulleen olon Huurteeseen.”
SYÖ!-viikkojen menusta Huurteelta löytyy Vegan Burger kasvis-mustapapuröstillä, vegaanisella valkosipuliaiolilla ja tikkuperunoilla.
Ruby & Fellas on Tampereen SYÖ!-viikkojen ravintoloista toinen täysin vegaanin annoksen tarjoava ravintola. Keittiön tohinasta juttelemaan ehtinyt Noora Salminen on samoilla linjoilla Kanniston kanssa:
“Vegaaniannoksille on kysyntää, ja miksei tekisi samantien kasvisannoksesta täysin vegaania, sillä hyvin tehty ruoka on maittavaa myös ilman juustoa tai muita eläinperäisiä lisukkeita”, Salminen tiivistää irkkupubin ruokafilosofiaa.
Ruby & Fellasissa vegaanivaihtoehto on maissipatongin välistä löytyvät mustapapupyörykät vegemajoneesilla ja bataattiranskalaisilla.
Gastropub Kaleva on ottanut listoilleen uuden tuotteen, burriton, joka löytyy myös SYÖ!-viikkojen ruokalistalta kasvisversiona. Mehevä, meksikolaisin maustein höystetty rulla tarjoillaan salaatin kera, eikä varmasti jätä ketään nälkäiseksi.
Ristorante Bella Roma tarjoilee SYÖ!-viikkojen ainoan pitsa-annoksen, ja kasvisruoan ystävien iloksi kyseessä on kasvispitsa.
“Pitsa on Bella Roman päätuote ja eniten myyty ruokatuote ravintolassamme, ja haluamme luonnollisesti että myös SYÖ!-viikkojen menu kuvastaa ravintolamme tarjontaa”, ravintolapäällikkö Pia Luoto tiivistää.
Pizza Giardinon täytteinä on artisokkaa, aurinkokuivattua tomaattia, vuohenjuustoa ja rucolaa. Luoto muistuttaa, että pitsasta saa helposti myös vegaaniversion.
The Bull luottaa laadukkaan lihan voimaan, mutta ulottaa raaka-aineiden terveellisyyteen ja laadukkuuteen pohjaavan kokkausfilosofiansa myös kasvisannoksiin. SYÖ!-listalta löytyvän ‘Shroom Burgerin sämpylöiden välissä on sopivasti suolaisen sienen lisäksi kosolti kielen mukanaan vievää pestoa ja raikasta salaattia.
Ravintola Myllärit tarjoaa SYÖ!-viikkojen kenties fiineimmän kasvisannoksen. SYÖ!-menusta löytyy savoijinkaalikääryleitä härkäpavuilla ja juureksilla, lisukkeina paahdettuja kasviksia ja porkkana-inkiväärikastiketta. Kasvisklassikon lisäksi SYÖ!-listalla on tarjolla myös yksi Tampereen SYÖ!-viikkojen harvoista kala-annoksista, paahdettua lohta parsa-perunasalaatilla.
Ravintola Ohranjyvän keittiö kehitteli SYÖ!-viikkojen kasvisvaihtoehdokseen täytetyn portobello-sienen. Taattuun Ohranjyvän tyyliin annos on täyteläinen ja sisältää sipulia, sinihome- ja emmentaljuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, oliivia ja salaatin.
Villisika on tunnettu suurista ja lihapitoisista annoksistaan, mutta ravintolassa osataan täyttää myös kasvisruokailijoiden vatsat. Jättiläismäinen vuohenjuustosalaatti sisältää esimerkiksi tuoretta ananasta ja talon leipää.
Jack the Rooster on myös valinnut vuohenjuuston kasvisannokseensa, tällä kertaa SYÖ!-viikoilla saa maistella pariloitua vuohenjuustoa, sieni-sipuli-paistosta ja salaattia briossisämpylän välissä.
Thai Sisters’ Wokissa kasvisannoksen valitsemista SYÖ!-viikkojen ruokalistalle ei tarvinnut jahkailla: Kuten aina, myös SYÖ!-viikoilla kaikki kolme ruokalistan annosta (Phat Thai, Phanang Curry ja Phat Khapau) on saatavilla joko kanalla, katkaravulla, possulla, härällä tai tofulla. Basilikanlehdillä, chilillä, bambunversoilla ja pavuilla höystetty Phat Khapau on Thaimaassa erittäin suosittu annos, ja siten luonnollinen valinta myös SYÖ!-viikoille.