Tavallisen oloinen sporttibaari löytyy keskeltä ainutlaatuisia puitteita.
Sports Bar Casino on yksi SYÖ!-kampanjan uniikeimmista ravintoloista. Itse Sports Bar on tavallista parempi urheilubaari: screenejä on paljon ja peli-iltoina voi nauttia oheisohjelmasta: käynnissä olevia lätkän MM-kisoja seurataan kiinnostavien vieraiden kanssa. Se, että baari on upotettu Helsingin Casinolle tekee tunnelmasta kuitenkin ainutlaatuisen.
Sports Bar on Helsingin Casinon alakerrassa. Välkkyviltä valoilta, univormuihin pukeutuneilta työntekijöiltä ja Las Vegas-henkiseltä kilinältä ei siis voi välttyä. Aulassa täytyy väläyttää henkkarit kellonajasta riippumatta, joten alaikäisille Sports Bar ei sovi.
Kampanja-annoksissa pääsee valitsemaan burgerinsa lihalla, kanalla tai kasvispihvillä. Keittiömestari grillaa pihvit tyylikkäällä laavakivigrillillä, mikä on Suomessa harvinaista herkkua: samanlaisen löytääkseen joutuu kuulemma lähtemään ruotsinlaivalle asti.
Casinon Sports Bar on ollut mukana SYÖ!-viikoilla kerta toisensa jälkeen, mutta tällä kertaa panokset kovenivat entisestään. Vapaavalintaisen burgerin lisäksi kymppiin mahtuu myös hanalimu.
Sports Bar Casino
Mikonkatu 19
Avoinna joka päivä klo 12–04 (K18).
Keittiö on avoinna su-to 12–00.30 ja pe-la 12–01.30.
Minne mennä kun sataa, entä minne taas kun paistaa? City julkaisi terassioppaan, joka auttaa kesämiehiä ja -naisia valitsemaan tilanteeseen sopivimman terassin.
Tässä pari toimituksen terassisuosikkia SYÖ!-viikoilta:
Henry’s Pubilla, tuttavien kesken Henkalla on yksi stadin kuumimmista terasseista! Kampin aukiolle aukeava terassi tunnetaan kylmästä juomastaan ja tulisista wingseistään.
Viehättävällä bistrohenkisellä Krog Madamella on suloinen sisäpihaterassi. Välimerellinen fiilis näkyy listan lisäksi myös puitteissa, joissa nautiskelee mielellään viinilasillisen jos toisenkin.
Eatos tarjoaa Meksikon tunnelmaa valoisalla aurinkoterassilla. Kampanjassa jo pari kertaa mukana ollut ravintola tunnetaan värikkäistä annoksistaan ja freeseistä meksikolaismauistaan.
Kampanja-annokset:
-Hamburguesa de cerdo: burgerissa Eatoksen erikoinen grillattu possupihvi tarjoiltuna salaatin, tomaatin, sulatetun juuston, aiolin, sipulin, totoposin ja Eatoksen voimasalsan kera.
-Taco Carnitas: aidot pehmeät pulled pork -maissitacot valmistettuna tuoreiden appelsiinien ja vihreän salsan kera.
-Burrito Tinga de pollo: burrito chipotlen kera valmistetulla kanalla ja mustapapuja.
Eatosin kanssa samalta kadupätkältä löytyvä Woolshed viihdyttää letkeällä aussimeiningillään. Törkeän hyvien pihvien ja burgereiden lisäksi ravintola tarjoilee hyvän kattauksen penkkiurheilua ja livemusiikkia.
Kampanja-annokset:
-Johannesburg ”braai” hampurilainen (L): 180 g naudanlihapihvi, salaattia, tomaattia, pekonia, juustoa, karamellisoitua sipulia ja grillikastiketta.
-Grillattu kanahampurilainen (L): broilerinrintaa, salaattia, tomaattia, juustoa, savupaprikamajoneesia ja paprikamaustekastiketta.
-200 g viljasyötetyn naudan pihvi (L, G): ensiluokkainen australialainen pihvi (rump) tarjoillaan mediumina pippurikermakastikkeen kera.
Annokset tarjoillaan ranskalaisten ja salaatin kera.
Saatavana myös gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtona.
Tsekkaa myös Pjazza, Santa Fé, Memphis Hesari ja muut SYÖ!-viikkojen terassit Cityn terassioppaasta.
Turussa SYÖ-viikoilla on tällä kertaa mukana neljä ravintolaa, joista löytyy kympillä valinnanvaraa monenlaiseen makuun. Käyttäkää mahdollisuus hyväksi ja nauttikaa kohtuuhintaisesta herkusta, jotta ensi kerralla saamme mukaan lisää mestoja.
Opiskelijat, maistakaa kerrankin hyvää elämää! Isät ja äidit, harjoitelkaa ravintolakäyttäytymistä koko lapsikatraanne kanssa! Kympin voi satsata vaikka kadunmies säästämällä parin päivän ajan nesteytyksestään. On aika SYÖdä.
Torre
Torre on menossa mukana, kun tapahtuu. Linnankadulla vuodesta 2011 asti majaillut ravintola kutsuu SYÖ-viikoilla nauttimaan runsaista ja monipuolisista eväistä.
Kybällä saat valkosipulilla höystettyä kanaa valkosipulikastikkeessa, siivutettua grillihärkää ja serrano-murukinkkua salaatissa tai sahrami-sinisimpukoita ranskisten ja aiolin kera.
MorriSon´s Turku
Helsingissä tuhansia ja taas tuhansia burgereita myynyt SYÖ-viikkojen klassikko MorriSon´s haluaa turkulaisten pääsevän nauttimaan samasta meiningistä. Burgerit ovat taattua laatua ja saatavilla myös gluteenittomana versiona. Suosittelemme laittamaan tossua toisen eteen ja ottamaan oma paikka edukkaan burgerin ääreltä, jotta saamme myös Turun MorriSon´sin kokit maistamaan todellista kiirettä!
Pinella
Pinella luottaa Pinella Burgerin lisäksi parsarisottoon friteeratun kesäkurpitsan kera. Viime perjantaina käynnistyneet SYÖ-viikot toivat perinteikkääseen ravintolaan yleisöryntäyksen, mutta keittiössä on luvattu vastata huutoon.
Pinellasta ei perinteitä puutu. Maaliskuussa 2011 peruskorjauksen jälkeen uudelleen avattu ravintola on vain viimeinen vaihe pitkässä historiassa. 1973 Pinella avasi Turun jokirantaan terassin, joka oli Suomen ensimmäinen anniskeluoikeuksin varustettu terassi. Turun taide- ja kulttuurielämän kohtauspaikkana Pinella on tunnettu jossain muodossa 1800-luvun puolivälistä lähtien.
Tamarin
Tamarinista irtoaa kaikki kana- ja tofuannokset kympillä. Aurakadulla Turussa palveleva Tamarin on saanut syvät ja tarpeen vaatiessa tuliset maut ihmisten mieliin levittäytymällä ympäri Helsinkiä useamman ravintolan voimin. Tamarinit ovat olleet useampaan otteeseen mukana SYÖ-viikoilla Helsingissä ja nyt on aika jäädä uusien ihmisten mieliin, kieliin ja sydämiin myös Turussa.
Seuraa SYÖ Turku -Facebook-ryhmää, City.fitä ja SYÖ Turku -ravintolasivua, niin pysyt kartalla kaikesta tarpeellisesta liittyen hyvään ja kohtuuhintaiseen syömiseen.
SYÖ!-viikot rantautuvat hetken tauon jälkeen taas Tampereelle. Mukaan on ilmoittautunut kourallinen rohkeita ja maukkaita ravintoloita, joissa kymppi taipuu uskomattomiin mittasuhteisiin seuraavan parin viikon aikana. Mukana on paljon tasokasta burgeria, mutta myös muista herkkuja, kuten herkullista silakkapihviä, pizzaa, jättisientä ja kesäkurpitsafalafeliä vegaanitarpeisiin.
Herkuttelu tapahtuu seuraavissa ravintoloissa 13.5–26.5. välisenä aikana.
Ravintola Frankly
Franklyssä herkutellaan talonpojan lihapadalla: pippurista härkäpataa, joka saa lisämakua porsaan savukyljestä sekä säräjuureksista. Toinen vaihtoehto on kasvissyöjien herkku Portobello á la Frankly: tomaattisipulimuhennoksella täytettyä jättisientä mozzarellakuorrutuksella.
Frankly on saanut asiakkailtaan kiitosta niin ruoasta kuin palvelustakin. Kun keli on kohdallaan Franklyn laadusta pääsee nauttimaan myös aurinkoisella terassilla.
Panimoravintola Plevna
Panimoravintola Plevna ottaa homman tosissaan ja hyökkää SYÖ-viikoille Pumpuliplikan silakkapihveillä. Jos silakkapihvit ei ole sun juttu, voit tankata myös pyttipannua talon kerma-sinappikastikkeessa tai kavarmaa, bulgarialaista punaviinissä haudutettua broileria.
Plevnassa on mahdollista tutustua laadukkaisiin oluisiin ja parhaillaan meneillään olevat Bulgaria-viikot tutustuttavat kävijät myös bulgarialaisten viinien maailmaan, viini-tasting järjestetään perjantaina 20. toukokuuta. Kaikki on bulgarialaista: menu, viinit, musiikki ja vieraat.
Ruby & Fellas
Ruby & Fellasin terassi on oikea paikka nauttia MM-lätkästä aurinkoisena päivänä. Tuplascreenit ja iloiset naamat takaavat tunnelman.
Kympillä irtoaa joko rapealla kanalla ja briossisämpylällä varustettu Molly´s Brgr, joka saa seurakseen bataattiranskalaiset tai Jockeys Brgr, joka kätkee sisäänsä 180 gramman heppapihvin. Fiannas Pita seuranaan Mangotabbouleh on mahdollista saada täysin vegaanina herkkuna.
Tampereella on oltu tyytyväisiä Grillsoniin, joka kiilasi pelipaikoille monien mielestä hieman kulahtaneen Huviretken tilalle.
Pork And More
Pork And More jatkaa herkullisen nyhtöpossun linjoilla Grillsonin tapaan. Ravintelista saa kympillä lisäksi Fried Chicken Bun -kanaburgerin.
Pork And Moren taustalla häärivät tutut tamperelaiset ravintolaosaajat Mika Roito ja Pekka Salmela. Kaksikon aiempiin, varsin onnistuneisiin edesottamuksiin kuuluvat tamperelaisklassikoksi noussut Bertha sekä sitä seurannut Huber.
Los Pollos
Los Pollos luottaa kanaan. Neljäsosa kananpojasta grillattuna avotulella vie mennessään nälän ja kielen. Toinen vaihtoehto on mehukas buffalo-mozzarella-salaatti, jonka seurana grillattua kanaa.
Koskikeskuksen uutuusravintola Los Pollosissa luotetaan raaka-aineiden eettisyyteen ja lähituotantoon. Fast casual tömähtää nenän eteen nopeasti, jos SYÖ!-viikot eivät onnistu totaalisesti ruuhkauttamaan kanagrilliä.
Aussie Bar
Aussie Barin meininki on tunnetusti rento ja railakas. SYÖ!-viikoilla luotetaan burgereiden voimaan ja tarjolle vieritetään kova kolmikko: veggie burger, classic beef burger sekä chicken burger.
Aussie Barissa meininki on kansainvälinen, kun australialaislähtöiset omistajat ovat levittäneet konseptinsa Helsingistä myös Turkuun ja Tampereelle. Ei ole mitään syytä pelätä asioida englanniksi, jos vastapainoksi saa hurttiin huumoriin perustuvaa osaavaa asiakaspalvelua. Tämä ei ole mikään purjehdusseura, vaan mesta, jossa SYÖdään ensin hyvin ja sitten bailataan märissä, mutta kuumissa bileissä.
Ristorante Bella Roma
Tampereen ytimestä löytyvä kodikas italialainen ravintola Bella Roma tarjoilee kahden täytteen pizzaa ja periaate, pizza on halvempaa kuin terapia, toimii etenkin SYÖ-viikoilla. Jos lätty ei maistu, voi nälän taltuttaa pasta carbonaralla. Bella Romaan on helppo tulla, vaikka perheen kanssa.
Seuraa SYÖ Tampere -Facebook-ryhmää, City.fitä ja SYÖ Tampere -ravintolasivua, niin pysyt kartalla kaikesta tarpeellisesta liittyen hyvään ja kohtuuhintaiseen syömiseen.
Pieni japanilainen ravintola on raikas ja viehättävä.
Eteläesplanadilla sijaitseva Kita on tyylikäs japanilainen ravintola, jossa aasialainen tunnelma on toteutettu modernilla tavalla. Kita keskittyy erityisesti sushiin, mutta valikoimaan kuuluu myös muita aasialaisia makuja. Japani ja Suomi jakavat ruokafilosofiassaan paljon samaa: puhtaus, tuoreus ja yksinkertaiset raaka-aineet ovat kaiken A ja O, eikä Kita ole tässä poikkeus.
SYÖ-viikoilla Kita tarjoilee 12 kappaleen setin sushia tai kasvissushia. Usein seurueessa on myös joku jolle sushi ei maistu ja kampanja-annoksiin kuuluukin myös Tori Karaage -kanaa. Kita on ollut mukana kampanjassa ennenkin, mutta tällä kertaa ravintola on harpannut vielä askeleen eteenpäin. Anniskeluoikeudet mahdollistavat sen, että kampanja-annosten rinnalle voi tilata mm. aasialaisia oluita sekä sakea. Aiemmasta poiketen ravintola on nyt myös sunnuntaisin auki.
Viehättävään ravintolaan jää mielellään syömään, mutta toisaalta keskeisellä sijainti tarjoaa myös muita mahdollisuuksia. Kauppatorin kulmalla sijaitsevasta ravintolasta nappaa helposti tyylikkäät eväät vaikka päiväretkelle Suomenlinnaan.
Aukioloajat:
Ma – Pe 11:00 – 21:00
La 12:00 – 21:00
Su 12:00 – 21:00
Kampanja-annokset:
Sushilajitelma, 12 kpl: nigiri (2 x lohi, 2 x grillattu lohi, 1 x ebi, 1 x surimi, 1 x gunkan, 1 x unagi) ja maki (2 x lohi, 2 x avocado).
Kasvissushilajitelma, 12 kpl: nigiri (2 x avocado, 2 x tofu, 2 x sokeriherne, 2 x wakame gunkan ja maki (2 x avocado, 2 x kurkku).
Tori Karaage: uppopaistettua kanaa chilimajoneesilla.
Maan ravintolaskenen totuuden torvi Eat.fi listaa Suomen ravintolat kävijöiden äänten perustella niin hyvässä kuin pahassakin. Laskimme kampanjaravintoloiden kokonaispisteet, jätimme listalta pois ravintolat, joissa ääniä oli vain pari ja poimimme yleisön ykkössuosikit tähän. Kyllä kansa tietää, eikö niin?
Ruuan laatu: 4
Kokemus: 3.7
Hinta / laatu-suhde: 3.8
Helsingin parhaimpia hummuksia tässä talossa, ruoka on aina hyvää ja maistuu sekä palvelu aina ystävällistä. Suosittelen lämpimästi.
Buffet on hyvä, ja myös listalta tilattu ruoassa on hyvä hinta-laatusuhde. Taattua tavaraa.
Palvelu pelasi mielestäni oikein hienosti, alusta asti vastaanotto tuntui olevan lämmin ja palvelua ei juurikaan tarvinnut odotella,ruoka tuli kohtuullisen nopealla tahdilla ja listalta otetut annokset olivat kyllä laadullisesti oikein hyviä.
Kampanja-annokset:
Turkkilaiset lihapullat.
Falafel-lautanen.
Tulinen grillikana.
Annoksiin sisältyy jälkiruoka.
SYÖ-viikkojen ensikertalainen tunnetaan livejazzista.
Miltä kuulostaisi roomalaishenkinen pizza tai pasta nautittuna jazzin kanssa – jota soitetaan vielä livenä? Pjazza on tyylikäs italialaisravintola, jossa on kutsuva, kansaivälinen tunnelma. Vaikuttava huonekorkeus synnyttää väkisinkin vau-efektin, mutta ravintolalla riittää muutenkin kokoa: pääsalin lisäksi on yläkertaa ja jos jonkinlaista nurkkausta, sekä viehättävä terassi sisäpihalla.
Jazzia soitetaan vähintään kolmena iltana viikossa ja soittoaikataulun voi tarkistaa etukäteen Facebookista.
Pjazza ottaa pizzan tosissaan ja kouluttaakin henkilökuntansa pizzakoulussa Italiassa. Taikina tehdään kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaisesti prosessissa joka kestää jopa useita päiviä. Kaikki veden laatua myöten on tarkkaan harkittua.
SYÖ-kampanjassa valittavana on kolme annosta: pizzaa sienillä tai tonnikalalla sekä italialaista spaghetti carbonaraa.
Monissa SYÖ-ravintoloissa kampanja näkyy listoilla muutenkin kuin kampanja-annoksissa. Pjazzassa tasarahalla tarjotaan myös valikoituja alku- ja jälkiruokia sekä juomia. Tarjouksista voisi siis poimia itselleen vaikka kolmen ruokalajin illallisen viinin kera kolmellakympillä.
Kampanja-annokset:
Pizza Funghi (vege): tomaattikastiketta, mozzarellaa, herkkusieniä ja persiljaa.
Pizza Tonno e Cipolle: mozzarellaa, tonnikalaa, sipulia ja persiljaa.
Spaghetti alla Carbonara con Guanciale Stagionato: spagettia guanciale-pekonilla, mustapippurilla ja kananmunalla.
Gluteeniton pohja pizzalle +2€
Alkuruokatarjoukset:
Caprese di bufala al papavero 10€: puhvelimaitomozzarellaa, tomaattia, basilikaemulsio ja unikonsiemeniä. Gluteeniton / sopii kasvissyöjille.
Bruschette miste 7€: bruschetta-valikoima. Laktoositon / sopii vegaaneille.
Jälkiruokatarjous:
Tortino di cioccolato al lamponi e gelato alla pistacchio 6€: suklaakakkua vadelmilla ja pistaasijäätelölla
Tutustuimme edellisessä postauksessa kuuteen kampanjan uuteen tulokkaaseen, mutta ei siinä vielä kaikki. Uusille tuttavuuksille on aina kohteliasta esittäytyä, joten tällä kierroksella sanomme käsipäivää vielä seitsemälle kampanjan ensikertalaiselle.
Pari kuukautta sitten uudistunut Frans&Amélie vie vieraansa ranskalaisen bistron tunnelmiin. Viehättävä maalaisromanttinen ravintola ei kopioi ranskalaisia huippukeittiöitä vaan keskittyy eurooppalaishenkiseen bistroruokaan rennolla otteella. Mukaan SYÖ-kampanjaan on valittu kaksi suosikkiannosta. Lue Cityn juttu ravintolasta!
SYÖ-annokset:
Pariloitua lohta, yrttihollandaisekastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunoita (L,G)
Kokonaisena paistettua porsaan sisäfilettä, chili-sesamkastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunapaistosta (L,G)
Japanilainen ruoka ei todellakaan ole pelkkää sushia! Lämpimät japanilaiset ruuat inspiroivat Tablon keittiömestaria ja SYÖ-viikoilla näitä helmiä pääseekin testaamaan kympillä. Japanomania-aiheella pyörii myös näyttely itse Ateneumin puolella 15.5 asti. Tilanne vaatii teematreffejä!
Aito ja alkuperäinen, Suomen vanhin thai-ravintola tulee mukaan SYÖ-viikoille kolmen suositun annoksen voimin. Keskeisestä sijainnista huolimatta makumatka Thaimaahan alkaa jo ovelta, sillä ravintolan puitteet ovat todella tyylikkäät ja avarat. Ryan Thai myös levittää thairuoan ilosanomaa eteenpäin järjestämällä ruokakursseja.
SYÖ-annokset:
Vihreä curry kauden vihanneksilla ja tofulla.
Paistettua nuudelia, vihanneksia ja tofua / Paistettua nuudelia ja katkarapuja.
Kanaa cashewpähkinöillä / Masaman currylla maustettua kanaa kookosmaidossa.
Kun lautasella on kunnollinen pizza, lasissa viiniä ja korviin kantautuu live-jazz, ei täydelliseen iltaan muuta vaaditakkaan. Roomalaishenkisen Pjazzan SYÖ-annoksista löytyy myös spaghettivaihtoehto, sillä mitäpä olisi italialainen ravintola ilman mahdollisuutta omaan Kaunotar ja Kulkuri -hetkeen. Oi, niin kaunis Bella Notteeee...
SYÖ-annokset:
Pizza Funghi (vege): tomaattikastiketta, mozzarellaa, herkkusieniä ja persiljaa.
Pizza Tonno e Cipolle: mozzarellaa, tonnikalaa, sipulia ja persiljaa.
Spaghetti Alla Carbonara Con Guanciale Stagionato: käsintehtyä tuorespaghettia alla carbonara guanciale-pekonilla.
Umeshu on intiimi 30-paikkainen sushiravintola Töölön sydämessä. SYÖ-viikoilla tämä helmi tarjoaa kymmenen laadukkaan sushin setin. Valmistusta voi seurata itse vaihe vaiheelta, sillä ravintolassa on avokeittiö. Ps. huhun mukaan tätä paikkaa myös suosivat useat suositut bloggaajat. Lue arvosteluja ja tsekkaa kuvia täältä!
SYÖ-annos:
Sushilajitelma (10kpl): 4 x Californiamaki, 6 x nigiri (erilaisia).
Korjaamo on monille tuttu kulttuuritapahtumistaan, mutta tiesitkö sen yhteydessä toimivasta ravintolasta? Korjaamon baari & keittiö on uudistunut tänä keväänä ja saanut riveihinsä Helsingin huippuravintoloista tutun keittiömestarin. Kympille tulee siis todellakin tässä ravintolassa vastinetta. Säiden salliessa Korjaamon baari & keittiö tarjoilee myös upealle terassille. Lue arvosteluja ja tsekkaa kuvia täältä!
SYÖ-annokset:
Korjaamon maalaissalaatti: savulohta, kvinoaa, avokadoa, puolikuivattuja tomaatteja, oliiveja ja marinoitua punasipulia.
Korjaamon punajuuririsottoa, paahdettua keltajuurta, pinjansiemeniä, rucolaa ja aurajuustoa.
Epic on kampanjan ylivoimaisesti erikoisin ravintola… Voikohan sitä edes ylipäätään kutsua ravintolaksi? Tässä uudenlaisessa startupissa asiakaspaikkoja ei nimittäin ole lainkaan, vaan huippulaadukas ruoka (menusta vastaavat Savoysta, Kämpistä ja Palacesta tunnetut Marko Laine ja Petteri Luoto) kokataan espoolaisessa keittiössä ja toimitetaan asiakkaille kotiin tai toimistolle.
SYÖ-annos:
Chimichurri Pulled Pork: Pulled pork, perunagratiini, piparjuuriveloute ja chimichurri salsa
Annoksiin lisätään 3,90€ toimitusmaksu.
Se on taas se aika vuodesta kun kukat kukkivat, perhoset lentävät ja kaupungin herkullisin kampanja rantautuu ravintoloihin. Mukana on vanhojen ja hyväksi todettujen SYÖ-ravintoloiden lisäksi ennätysmäärä SYÖ-ensikertalaisia, jotka odottavat h-hetkeä jo jännityksellä. Kaipaatko jotain freesiä? Tässä ois kuulkaa nyt sitä uutta ja tuoretta.
Hotelliravintoloissa on aina vähän mystinen tunnelma. Ilmassa on samanlainen menemisen fiilis kuin lentokentällä ja tuntuu siltä, että tiskillä viskilasin kanssa notkuva aurinkolasipäinen henkilö voisi olla vaikka James Bond. Tyylikkyydestään huolimatta Central Park tarjoilee kuitenkin mutkatonta ja herkullista ruokaa, joka kypsennetään talon omassa laavakivigrillissä. Erityisesti ravintola ilahduttaa SYÖ-kävijöitä Haagassa.
SYÖ-annokset:
Grillattua kananpojan rintaa, maissipyreetä ja reggae reggae -kastiketta
All time favourite-burger = Lemppari: pekoniburgeri us-beef-pihvillä, mango-chilimajoneesilla, maalaisranskalaisilla, coleslaw ja salaattia.
Grillattua tofua kasvispedillä ja pähkinäkastikkeella.
Jos et ole koskaan käynyt Kiasma Caféssa, saatat kuvitella sen olevan pieni ja vaatimaton cafeteria taidemuseon nurkassa. Kiasma Café à la carte listoineen ja upeine terasseineen on kuitenkin kaikkea muuta! SYÖ-viikkojen todellinen yllättäjä laukkaa kampanjaan mustan hevosen ottein tyylikkäillä annoksilla: ravioleja, kylmäsavulohta, parsaa, anyone?
SYÖ-annokset:
Oliivi-tomaattiravioleja ja vuohenjuustoa (VL): Ravioleja, pehmeää vuohenjuustoa, rucolaa ja aurinkokuivattua tomaattia.
Lohikeitto (VL): Perinteinen keitto lohesta ja kylmäsavulohesta. Saatavissa kermaisella tai kirkkaalla liemellä.
Lämmin parsasalaatti (L): Vihreää parsaa, Jamón-kinkkua, Manchego-juustoa, marinoituja kasviksia ja krutonkeja.
Saatavilla myös kasvis- ja gluteenitonvaihtoehto.
Mannerheimintiellä aukesi viime joulukuussa sushiravintola, joka tarjoilee hyvää perussushia ja kiinnostavia erikoisuuksia. Onko esimerkiksi juustomaki tuttu? Siisti uusi ravintola taitaa estetiikan ja onkin tunnettu värikkäistä buffeteistaan. SYÖ-viikoilla tarjolla on kolme erilaista sushi-settiä.
SYÖ-tiimi tuli siihen tulokseen, että jos ravintolan nimi on Papa Albert, sitä ei ole mahdollista lausua muuten kuin mamma mia! -henkisesti huudahtaen ja käsiään italialaisittain heilauttaen. Papan tunnelma onkin hauskan letkeä ja pizzat tituleerattu kaupungin parhaiksi. Uskoisikohan tuota? Se ei selviä kuin kokeilemalla.
SYÖ-annokset:
Pizza Mozzarella e pesto: Pestoa, mozzarellaa, tomaattia, oliivia, mustapippuria.
Pizza Diavola: Salamia, paahdettua paprikaa, mozzarellaa.
Papa’s Burger: 200 g home made pihvi, cheddarjuustoa, rucolamajoneesia, tomaattia, sipulia sekä ranskalaisia tai bataattiranskalaisia.
Sushin ystäviä todella hemmotellaan SYÖ-viikoilla. Upeissa puitteissa Café Jugendin yhteydessä sijaitseva Jugend Sushi tarjoaa kiinnostavan sekoituksen laadukasta sushia. Erikoisuuksista innostuvan must-valinta on Finland on a plate, josta löytyy mm. poromousse uramaki. Mitähän japanilaiset tuumaisivat tästä?
Viime kampanjassa debyyttinsä tehnyt Nepalilainen Ravintola Diyalo meni ja uudistui. Nykyisin Bihanina tunnetun ravintolan listat ovat täysin uudet, mutta tutut klassiset nepalilaismaut ovat jääneet. Ainakin entisellä nimellään ravintola niitti suurta suosiota ravintola-arvostelusivustoilla ja kehuja on kertynyt niin ruuasta kuin palvelustakin. Jatkaako Bihani samaa linjaa?
10 euron kampanja-annoksia ollaan SYÖty hyvällä ruokahalulla Helsingissä jo yli 10 vuotta. SYÖ!-viikot saa ravintolakävijät liikkeelle: kampanjahinnan turvin tulee usein kokeiltua paikkoja, joissa ei muuten tulisi ehkä käytyä ja löydettyä uusia suosikkeja. Kävijöiden kommenteissa ja palautteissa näemme, että maan muissa kolkissa saatetaan ajoittaa pääkaupungissa vierailu varta vasten SYÖ!-kampanjan ajankohtaa ajatellen.
Miksei kampanjaa siis toteuteta samanlaisella rytinällä myös muissa kaupungeissa?
Kerta toisensa jälkeen mukana on ollut muutama ravintola myös muista kaupungeista, mutta tällä kertaa todella nostamme panoksia. Otimme SYÖ!-kampanjatiimissä asiaksemme tehdä ristiretki niin Tampereelle kuin Turkuunkin, sydämellämme kympin annosten ilosanoman levittäminen.
Värväsimme oppaaksemme teidät, ravintolakävijät. Kysyimme minkä turkulaisen tai tamperelaisen ravintolan haluaisitte kampanjassa kokea ja saimmekin yli 400 vastausta.
Turun suosituimmat ehdotukset olivat:
1. Blanko
2. Tintå
3. Pub Niska
4. Delhi Darbar
5. Kertut
6. Pippurimylly, Maneerat
7. Tårget, Karu Izikaya, Di Trevi, Siipiravintola
8. Sloppy Joe
9. Kaskis
10. Shamirock, Torre
Tampere taas halusi mukaan nämä ravintolat:
1. The Grill
2. Pancho Villa
3. Maruseki
4. 2 H+K
5. Harald
6. Napoli
7. Masu
8. Salud
9. American Diner, Nomu
10. Ohranjyvä, Ruby & Fellas, Huber
Kummankin kaupungin suosituimmissa ehdotuksissa on mukana monipuolisesti erilaisia ravintoloita. Tampereella ja Turussa SYÖtäisiin mielellään kampanjan takuuvarmasti herkullisia klassikkoannoksia, pizzaa ja burgereita sekä etnisistä ruokaa. Ehdotuksiin mahtui myös trendikkäitä japanilaisia ravintoloita, sekä pari fiinimpää helmeä. Millaisenkohan kampanja-annoksen esimerkiksi Michelin-tarralla koristeltu Kaskis saisi aikaan kympillä?
Seuraavat SYÖ-viikot järjestetään Helsingissä, Turussa ja Tampereella 13.-26.5. Julkaisemme kampanjaravintolat ja -tarjoukset toukokuussa.