Viime SYÖ-viikoilla katselimme kristallipallostamme tämän vuoden ruokatrendejä ja nostimme listalle mm. kiinnostavat aasialaiset fuusiot kuten sushiburritot.
Ravintola Soman ovella huomaakin, että tätä mestaa on todella hypetetty yhdessä jos toisessakin kanavassa. Pieni ravintola on lounasaikaan ääriään myöten täynnä ja jono kiemurtelee ulos asti.
Sushiburrito on ruoka, jonka makua on vaikea kuvitella etukäteen.
Jos sushin suuri ystävä kuvittelee saavansa vain tavallista suuremman makirullan, tulee eteen varmasti pettymys. Jokainen omanarvontuntoinen japanilainen sushikokki saisikin varmasti slaagin nähdessään Soman linjastolla valmistuvan valtavan mötkylän, jolla ei ole oikeastaan mitään muuta yhteistä sirojen sushipalasten kanssa kuin merilevä ja riisi.
Kun mielikuvan sushista jättää sikseen, on yllätys kuitenkin hämmentävän positiivinen. Testitiimi koeajoi mm. jättiravun pyrstöä, inkivääriguacamolea ja sinistä perunaa sisältävän Baja Fujin, sekä Drunken Sake Cowboyn, joka oli täytetty mm. paistisuikaleilla, limemajoneesilla, porkkanalla ja kurkulla.
Annosten hinnat vaihtelevat välillä 10,50-15,50€, lisäksi parilla-kolmella eurolla saa luomulimupullon (inkivääri-appelsiini on todettu hyväksi) tai paikan päällä tehtyä jääteetä.
Burrito on niin iso, että pienempään nälkään siitä riittäisi hyvin kahdelle. Tosin ensitreffeillä tiukkapipon kanssa rullaa ei kannata lähteä jakamaan, sillä varsinkin syömisen loppupuolella on täytettä satavarmasti lattialla, paidalla ja tarttuneena partakarvoihin.
Rullan koko vaikuttaa myös makuun. Yhdellä puraisulla on mahdotonta saada suuhun kaikkia elementtejä samalla kertaa, joten jokainen haukkaus luo erilaisen elämyksen. Kaikki kastikkeista lähtien on itse tehtyä ja makuja on yhdistelty kiinnostavalla, ennakkoluulottomalla tavalla. Kehuja saavat kastikkeiden lisäksi molemmista testiburritoista löytyvät vähän riisikakkuja muistuttavat riisichipsit, jotka toimivat koostumukseltaan ja maultaan kokonaisuudessa todella hyvin.
Testitiimi on ruokaan tyytyväinen, mutta ennen kaikkea Ravintola Soma saa pisteet kotiin ainutlaatuisuudestaan. Vaikkei sushiburrito olisikaan kaikkien mieleen, se on silti jotain mitä Helsinki ei ole koskaan ennen nähnyt. Papukaijamerkki napsahtaa myös siitä, että sushiburritot sopivat lähes kaikille erikoisruokavalioille kasvissyöjistä keliaakikkoihin.
SYÖ-viikoilla on kerta toisensa jälkeen mukana pitkä lista nepalilaisia ravintoloita. Me SYÖ-tiimissä rakastamme nepalilaista ruokaa ja palautteiden perusteella niin myös SYÖ-kävijät. Mutta miten niin pienen ja kaukaisen maan ruokakulttuuri on voittanut suomalaisten sydämet niin syvästi?
Nepalin kulttuuri on yhdistelmä Intiaa ja Tiibetiä ja vaikutteet näkyvät myös ruokakulttuurissa. Pienessä 30 miljoonan asukkaan valtiossa on kuitenkin omat erityispiirteensä ja esimerkiksi jotkin mausteet ovat sellaisia, ettei niitä saa mistään muualta.
Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja sen väestöstä suurin osa on hindulaisia. Vaikka meillä Suomessa nepalilaisissa ravintoloissa tarjoillaan usein kanaa tai lammasta, eivät ne kuulu nepalilaiseen arkiruokaan. Tyypillinen ateria koostuu sen sijaan linssikeitosta, riisistä ja vihanneksista.
Ruoka tarjoillaan useimmiten niin että maut on jaettu erillisiin astioihin tai syvennyksiin lautasella. Tätä kutsutaan nimellä thali. Muita termejä ovat: Dal, bhat, tarkari = Linssikeitto, höyrytetty riisi ja vihannesruuat, nepalilaisen keittiön pyhä kolminaisuus. Jimbu, Timuri = Vain Himalajalta löytyviä mausteita, jotka tuovat nepalilaiseen ruokaan ainutlaatuisen maun. Chutney = Tulinen ja hapan kastike Masala = Esim. tikka masala. Viittaa intialaiseen mausteseokseen garam masalaan. Ainesosiin kuuluu esimerkiksi juustokuminaa, kardemummaa, neilikkaa ja mustapippuria Roti-leipä = Litteä vehnäleipä, joka kuuluu etenkin pohjois-intialaiseen ruokakulttuuriin. Naan-leipä = Pehmeämpi, kohotettu versio rotista. Raita = Jogurtista valmistettu lisuke, pehmentää ruuan tulisuutta Tandoori = Pystysuuntaista leivinuunia muistuttava uuni, jota käytetään tyypillisesti aasiassa ja kaukaasiassa Chiya = Nepalilainen tee.
Tuliko nälkä? SYÖ-viikoilla on mukana 12 nepalilaista ravintolaa, joissa Nepalin makumaailmat aukenevat kympillä.
Kampanja puskee eteenpäin jo viidettä päivää. Instagram kertoo meille, että kympin safkat ovat maistuneet yhdelle jos toisellekin – mutta onkohan kauniiden kuvien taustalla silti jotain hampaan kolossa? Asiakaspalautteet ovat meille kaikki kaikessa. Saamme palautteiden avulla korvaamatonta apua kampanjan järjestämiseen, myös seuraavan kampanjan ravintolavalintoihin. Jotta lomakkeen naputtelulle löytyisi muutakin inspiraatiota kuin jalo tarkoitus, on pelissä VIISI 50€ ravintolalahjakorttia, jotka arvotaan kampanjan päätyttyä.
Eräässä saamassamme SYÖ-viikkojen palautteessa ihmeteltiin miksi kampanjaravintolat ovat pakkautuneet niin pienelle alueelle ydinkeskustaan. Välillä kun tuntuu siltä että tunnelma on vähän liiankin tiivis.
Oi SYÖ-kulkija, laajenna horisonttiasi! Listasimme sinulle muutaman suosikkimme kaukana ydinkeskustan hälystä:
Mites olis Kallio? Grillsson kuuluu niihin mestoihin jossa voi aina luottaa siihen ettei nälkä todellakaan hetkeen yllätä. Ison kokonsa lisäksi burgereissa on taivaalliset pihvit.
Tunnelmallisesti ja hyvin viihtyisästi sisustettu kellariravintola. Helmi Kalliossa. -Eat.fi
Uskallamme väittää, että Kallion parhaat sushit saa Sushi Bar Rice Gardenista. Ravintola kerää pisteet kotiin erityisesti siitä, että henkilökunta, musiikki, tunnelma ja toki itse annos ovat kaikki aidosti japanilaisia.
Hyvää sushia ja viihtyisä sisustus, sijaintikin on kohdallaan. Lohi oli todella hyvän makuista! -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-Sushilajitelma, 14 kpl: kala- tai kasvisversio.
Töölön kisahallin päässä sijaitseva Gringos Locos on legendaarinen texmex-mesta, jonka viihtyisistä tiloista löytyy tilaa isommallekin seurueelle. Mutta mitä ovat SYÖ-annosten lisukkeena tarjottavat sweety chilidropsit? No, kuvittele yhdistelmä jalapenoa ja kirsikkatomaattia. Tätä on testattava.
Ruoka oli todella hyvää. Alkupalat ja jälkiruuat olivat myös nappivalintoja. Menen ehdottomasti uudelleen! -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-CHICKEN BURRITOS: Kaksi jalapeno-cheddarkastikkeella viimeisteltyä burritoa; pariloitua broilerinfileetä, riisiä ja maissi-papumuhennosta. Tarjoillaan raikkaan salaatin, marinoitujen kasvisten sekä sweety chilidropsien kanssa.
-VEGETARIAN BURRITOS: BURRITOS: Kaksi jalapeno-cheddarkastikkeella viimeisteltyä burritoa; pariloitua savustettua tofua, riisiä ja maissi-papumuhennosta. Tarjoillaan raikkaan salaatin, marinoitujen kasvisten sekä sweety chilidropsien kanssa.
Täytitkö viime vuonna sämpyläsi sriracha-kastikkeella? Katsoitko satokausikalenterista milloin lehtikaali on parhaimmillaan? Entä nautitko katkerodrinkeistä tai innostuitko Etelä-Amerikkalaisesta keittiöstä? Et ollut muuten ainoa.
Nyt SYÖ-blogin ruokaraati tarkastaa miten vuoden 2016 trendit näkyvät vuoden ensimmäisillä SYÖ-viikoilla:
Taco on uusi hampurilainen. Etelä-Amerikka kiinnostaa edelleen, eikä makuja enää soviteta liikaa suomalaiseen suuhun. Kiikarissamme on erityisesti lattarikeittiöt Perusta Venezuelaan. Kokeile SYÖ-viikoilla: Eatos – Taco Adobo de res Restaurante Coco Grill – Arepa rellena
Myös Aasia inspiroi tänäkin vuonna, mutta nyt halutaan maistaa korealaisia ruokia ja kiinnostavia fuusioita, kuten sushiburritoja. Japanilainen ruoka ei tarkoita enää pelkkää sushia vaan lämpimät ruuat kuten soba-nuudelit tai ramen-keitto saavat puikot kilisemään. Kokeile SYÖ-viikoilla: Kita – Paistettuja udon-nuudeleita ja äyriäisiä. Itame Forum – Yakiniku-nauta
Ravintolakävijöiden ruokavaliot ovat entistä yksilöllisempiä. Tilaukset tulevat olemaan kasvavassa määrin gluteenittomia, maidottomia, raakoja, vegejä… Jokaiselle täytyy olla jotakin ja voittajana selviävät kokit, jotka ovat valmiita kustomoimaan annokset viimeistä murua myöten hymyssä suin. Kokeile SYÖ-viikoilla: Memphis Hesari – Vegan burger Grande Grill – Kaikki burgerit saatavissa gluteenittomana.
Miksi mennä kotikulmia edemmäs raflaan? Kortteli- ja lähiöravintolat ovat nousussa. Parhaassa tapauksessa kotikulmilta löytyy keskustaravintoloita persoonallisempia hinta-laatusuhteiden keitaita. Laitakaupunkien helmet kiinnostavat jopa siinä määrin, että kaupugin ytimestäkin ollaan valmiita liikkumaan Laajasaloon pizzalle tai Tapanilaan nepalilaiseen. Kokeile SYÖ-viikoilla: Tamarin, Tikkurila Restaurante Coco Grill, Roihuvuori
Myös ravintolaskene on internetissä. Miksi siis nousta kotisohvalta ollenkaan? Ravintolavaraukset onnistuvat näppärästi parilla klikkauksella ja kotiinkuljetus arkipäiväistyy muissakin kuin pizzerioissa.
Sosiaalisessa mediassa trendiksi uumoillaan erityisesti liikkuvaa kuvaa. Ravintolablogeja on ollut jo pitkään mutta kiinnostavatko ruoka-aiheet vlogeissa? Seurataanko seuraavilla SYÖ-viikoilla kirjoitetun blogin sijaan ruokatoimittajan vinkkejä livestriimeinä? Kokeile SYÖ-viikoilla: Varaa pöytä TableOnlinen kautta Vertaile ja arvostele Eat.fissä
SYÖ-viikot kasvavat kerta toisensa jälkeen. Olemme jälleen suuremmat kuin koskaan peräti 50 ravintolan kattauksella. Vanhojen konkareiden lisäksi riveihin on liittynyt seitsemän täysin uutta tulokasta:
Muutamat SYÖ-viikot taaksepäin mukana oli supersuosittu pop-up bliniravintola, jota hehkutettiin (ja jossa santsattiin kolmesti) jopa Cityn toimituksen toimesta. Tällä kertaa BliniBuffan on ottanut omakseen Kruunuhaan sydämessä sijaitseva Ruokaravintola Nälkä. Ihastuttava Nälkä tarjoilee pohjoismaista ruokaa rennolla otteella ja laittaakin SYÖ-kansan blinien päälle suosikkeja perunasalaatista savulohimousseen.
Tasokas, kotiruokaa parempaa ja vähän fiinimpää mutta ei kuitenkaan fine dining. Ystävällinen ja mukava palvelu. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-BliniBuffa: 20 erilaista täytevaihtoehtoa mm. lohenmätiä, bbq-possua, rapuskågen, metsäsieni-tar-tar.
Fransmanni on nimensä mukaisesti erikoistunut ranskalaiseen keittiöön. Kluuvikadulla sijaitsevassa ravintolassa nautitaan lämminhenkisestä tunnelmasta takkatulen äärellä. Kympin annosvalikoimaan kuuluu muun muassa SYÖ-viikkojen ainoa lehtipihvi. Bon appétit!
Kansallisoopperaa vastapäätä sijaitsee pieni pala Mount Everestiä. Viehättävä ja rauhallinen nepalilainen ravintola kertoo kiinnittävänsä erityishuomiota ruokiensa terveellisyyteen.
Miellyttävä ja huomaavainen palvelu sekä kaunis ravintola kaiken kaikkiaan. -Eat.fi
Miltä kuulostaisi yrtti-jogurttimarinoitu kana tai tulinen tuoreinkiväärikastike? Hyvältä, sanovat arvostelijat Eat.fissä. Nepalilaisten ravintoloiden valikoimaan liittyvän Lumbinin visio onkin olla Suomen paras etninen ravintola. Lumbini ilahduttaa erityisesti SYÖ-kävijöitä Lauttasaaressa.
Tulemme varmasti uudelleen. Käynti koko perheen voimin (5 hlöä) ja kaikki ylistivät ruokaa. -Eat.fi
Helsingin kaartinkaupungissa sijaitseva Himalaya on Suomen vanhin nepalilainen ravintola. Jo yli 20 vuotta asiakkaiden suosiossa ollut ravintola luottaa laadukkaista aineksista vaadittuun ruokaan ja ystävälliseen palveluun. Kympin annoksista löytyy valinnanvaraa kana-, kasvis- ja lammasruokien ystäville.
Ruuan saa nopeasti, se on maukasta ja kaupan päälle tulee ystävällinen palvelu. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-Sag Paneer (G): tuorejuustoa pinaatti-kermakastikkeessa.
-Khukhura Tikka Masala (G, VL): yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kananfileepaloja mausteisessa masala-kastikkeessa.
-Khasi Kofta (G, L): maustettuja lampaan jauhelihapyöryköitä hieman mausteisessa masala-kastikkeessa.
Töölöläisherkuttelijat saavat kampanjan tiimoilta kulmilleen toisenkin SYÖ-nepskun. Sympaattinen Diyalo sijaitsee ihan Töölön kisahallin kulmilla. Tämä nepalilainen hehkuttaa erityisesti kokkejaan: kaikki mausteiden sekoittamista myöten tehdään itse.
Lämmittävää sielunruokaa. Melkein nuolimme loputkin, aivan kaikkea kun ei naan-leivällä saanut. -Eat.fi
Aangan vie vieraidensa sydämen: ravintola on saanut Eat.fissä liki täydet pisteet kaikista kategorioista. Herkullisen ruuan lisäksi Aanganissa toimii niin palvelu kuin tunnelmakin.
Olemme aina saaneet hyvin ystävällistä palvelua sekä erittäin herkullista ruokaa. -Eat.fi
SYÖ-annokset:
-Kukhurako Korma: haudutettuja kananfileepaloja ja tomaattia kermakastikkeessa.
-Bhendo Masala: haudutettuja lampaanpaloja sipuli-tomaatti-inkivääri-masalakastikkeessa (keskivahva).
-Sabjiko Kofta: friteerattuja kasvispyöryköitä tomaatti-kermakastikkeessa.
-Annokset sisältävät basmatiriisiä ja naan-leipää.
Myönnätkö some-uskottavuuden olevan yksi kriteereistä ravintolan valinnassa?
Instagramissa pelkästään merkinnällä #food löytyy 174 miljoonaa kuvaa. Tämä on huomattu myös ravintolaskenessä ja trendikkäimmissä mestoissa visuaalisuus otetaan vakavasti – ja raflan hashtag löytyy takuuvarmasti niin serveteistä kuin seinämaalauksistakin.
SYÖ-viikkojen virallinen hashtag on #syö10 ja kannustamme sen käyttöön palkintojen kera: arvomme kymmenen 20€ ravintolalahjakortteja kaikkien kuviensa tägänneiden kesken.
Ja sitä paitsi, lasketaanko ravintolakäyntiä edes ylipäätään ellei siitä ole postattu someen?
Eikö ruokakuvaus ole tuttua? Tässä pari aloittelijan vinkkiä: 1. Valaistus: Tammikuun synkkyydessä parhaat kuvat tulevat lounasaikaan. Valitse paikkasi ikkunan läheltä ja ota kuva ikkunan suunnalta kohti annosta. 2. Kuvakulmat: Puhelimenkin kameralla saa aikaan kauniin syväterävyysefektin, kun tarkentaa annoksen lähelle ja jättää taustaa näkyviin. Toinen suosittu kulma on ottaa kuva kohtisuoraan annoksen yläpuolelta. 3. Muokkaus: Jos haluat käyttää filttereitä, herkullisen lopputuloksen saat lämpimillä sävyillä. Punaisen ja oranssin sanotaan lisäävän ruokahalua kun taas kylmien vähentävän sitä. +Todellinen pro nappaa kuvat oikealla kameralla, joka tarkkuuden lisäksi piirtää värit paremmin esiin. Kuvat siirretään puhelimeen ja sitä kautta esimerkiksi Instagramiin vasta jälkikäteen.
Kuvattavan arvoisia annoksia löydät esimerkiksi näistä rafloista:
-Krog Madamen tunnelmallisissa puitteissa saa kympillä vaikka kauniin tapas-lautasen.
-Sushi on tunnetusti varsin fotogeeninen ruoka. Kokeile vaikka Sushi Bar Rice Gardenin 14 kappaleen settiä.
-Woolshedissä annokset ovat usein kääräistynä rustiikkisiin, sanomalehteä muistuttaviin papereihin.
Kahdet SYÖ-viikot läpikäynyt Krog Madame on onnistunut herättämään kampanjan asiakkaissa toinen toistaan suurempaa ihastusta. Vaikka viimeisin kamppis on jo ohi ja seuraavaankin vielä matkaa, kävi houkutus niin suureksi, että testikierros oli tehtävä.
Krog Madame näyttää jo ulkoa kutsuvalta. Pieni ravintola on sympaattinen, mutta sivistynyt samaan aikaan. Ei kai sitä turhaan kutsuta bistroksi.
Alkuun saimme nauttia Krog Madamen tapaksista, jotka olivatkin illan parasta antia. Olisin oikeastaan lähtenyt kotiin hymyssä suin, vaikka olisin syönyt niitä ja pelkästään niitä koko illan. Punajuuri-oratartar jäi kyllä mieleen, mutta juustot räjäyttivät pankin. Mozzarella alla Sicilianan mozzarella ja Medaillons de chevren vuohenjuusto olivat kumpainenkin niin hyviä, että mielessä alkoi pyöriä mahdollisuus jättää kaikki ja perustaa oma pieni juustola jonnekkin välimerelle.
Olimme liikkeellä perjantai-iltana, joten pieni ravintola oli tietysti ääriään myöten täynnä. Siitäkin huolimatta palvelu oli sujuvaa, eikä ruokaa joutunut odottamaan liian pitkään. Tilasin itse paljon hehkutettua pizzaa, mikä osoittautui ehkä hudiksi, sillä seuralaisteni tilaama sitruuna-korianterilammas kolahti kuulemma sen verran kovaa. Mozzarella-basilika-granaattiomena-pizza oli toki hyvää, vaikkei sen kummemmin säväyttänytkään.
Tunnelmaltaan Krog Madame on sanalla sanoen ihastuttava. Viinit olivat hyviä, eikä drinkeissä ollut moittimista. Ravintola sopii varmasti rentoon ja pitkään lauantai-illanviettoon, mutta uskaltaisin myös suositella paikkaa vaikka deiteille.
Chalupa, Street Gastro ja Kimchi Wagon ovat avanneet ovensa Hietalahden kauppahallissa.
Huoletonta hallisafkaa hehkutettiin perusteluiden kera SYÖ-blogissa jo elokuussa. Tuolloin Hietalahden kauppahallissa ovensa avannut Fat Ramen vei kirjoittajan sydämen lohdullisen rasvaisella ja syvän maukkaalla ramen-keitollaan.
Nyt Hietalahden kauppahallin uusi tarjonta sai koko toimiston kiljahtelemaan. Chalupa? Street Gastro? Ja vielä Kimchi Wagon?
Hietalahden halli on kuin ruokarekkojen talviparkki: vähän niin kuin palaisi viime kesän parhaille festereille, mutta ilman bajamajoja, hyttysiä ja krapulaa.
Siis katuruokaa, mutta katto turvallisesti pään päällä.
Nerokkaaksi homman tekee nimenomaan se, että yhden helmen sijaan Hietsu sai kerralla kolme. Lähialueen konttorirotat ja muut haahuilijat voivat siis tulla lounaalle, vaikkei oikein olisi edes tiedossa mitä tekee mieli. Paikan päällä voi sitten suunnata sinne, missä tuoksuu herkullisimmat safkat.
Chalupa tarjoaa trendin aallonharjalla ratsastavaa Meksikolaista ruokaa fast casual-henkeen. Tortillat tuunataan liukuhihnatyyliin lätystä täytteen kautta kastikkeisiin. Lopputulos on visuaalinen, värikäs ja freesi. http://chalupa.fi/
Street Gastron tiskiltä ei poimita mitä tahansa leipiä vaan premium-sandwichejä. Mestan perustajilla on taustaa huippuravintoloissa, joten kukapa sitä kinkkupaninia odottaisikaan? Korviin on kantautunut ylistystä erityisesti hyvistä kasvisvaihtoehdoista ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisista listukkeista (kurpitsaa ja tryffeliä, miten ois?). http://www.streetgastro.fi/
Kimchi Wagon ruokkii vieraitaan korealaisittain. Korealaisten voimakasarominen kruununjalokivi kimchi on hapatettua kaalia, joka maustetaan yleensä chilillä. Kimchi Wagonissa herkku tarjoillaan lisukkeena esimerkiksi kookosriisin ja bulgogi-marinoidun possun kanssa. Kimchi Wagon Facebook
Islannin, Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Suomen parhaita ravintoloita poiminut White Guide Nordic julkaisee uuden painoksen ensi viikolla. Ruotsalaistaustaisen opuksen tarkoituksena on helpottaa niin Pohjoisessa asuvia kuin vieraileviakin kulinaristeja valitsemaan sopiva ravintola. Suosittelijoina toimii yli 80 ravintola-arvostelijan tiimi.
Alkuperäinen White Guide on peräisin Ruotsista, mikä saattaa selittää sen miksi listoilla keikkuu 92 ruotsalaisravintolaa, kun Suomesta mukaan on päässyt 54 ravintolaa. Tosin epäileekö joku, etteivät naapurimme olisi tässäkin lajissa ylivoimaisesti parempia?
Helsingin 36 suositeltuun ravintolaan kuuluu tuttuja huippuja, kuten Chef & Sommelier ja Muru, mutta myös joitakin urbaanimpia vaihtoehtoja kuten Sandro ja The Cock.
Listalle pääsi myös neljä tamperelaisravintolaa kuten Hella & Huone, sekä niin ikään neljä huippua Turusta muun muassa Kaskis.
Yksittäisiä poimintoja arvostelijat olivat löytäneet Kirkkonummelta, Vaasasta, Rovaniemeltä, Porvoosta ja Mustiosta. Suosioon pääsi myös peräti kolme ravintolaa Ahvenanmaalta.
White Guidessa ei liiemmin huomioida etnisiä helmiä. Pohjoismaiselle ruokatrendille tyypillinen yksinkertaisuus ja laadukkaat raaka-aineet nousevat listalla esiin uudelleen ja uudelleen. Pohjoiset kulinaristit siis taputtelevat toisiaan selkään – brändäten keittiöitämme samalla myös muulle maailmalle.
Saavumme Helsingin päärautatieasemalle. Vi anländer till Helsingfors centralstation. Kyseessä on pääteasema, mutta ennen hyvästejä vilkaistaan vielä ympäröivää SYÖ-tarjontaa.
Rautatientorin laidalla sijaitseva Helsingin Casino toivottaa burgereiden ystävät tervetulleeksi Sports Baariin. Rafla on ennen kaikkea penkkiurheilijoiden taivas, jossa voi seurata vaikkapa Liigan matseja hyvän ruuan ja juoman parissa. Tämän syksyn SYÖ-viikoilla on mukana kaikki listan herkulliset burgerit.
Saatavissa myös gluteenittomana. Ikäraja K-18. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
Vapiano - Mikonkatu 15
Mikonkadun kulmasta löytyy avara kaksikerroksinen Vapiano. SYÖ-annoksiin kuuluu mehevää kanapastaa, mausteista makkarapizzaa… Siis ihanaa Italialaista lohturuokaa. Vapianon sanoin: “eat spaghetti to forgetti your regretti”.
SYÖ-annokset:
-Insalata Mista con Scampi
Värikäs jättikatkarapusalaatti; kirsikkatomaatteja, porkkanaa, kesäkurpitsaa, punasipulia, herkkusieniä, kevätsipulia, kurkkua, paprikaa ja parmesaania.
-Pasta Pollo Piccante
Mehevä kanapasta. Pastassa pinaattikiinankaalia ja paprikaa itse tehdyssä appelsiini-chilikastikkeessa.
-Pizza Diavolo
Mausteinen paholaisen pizza; makkaraa, paprikaa, punasipulia sekä mozzarellaa.
Kierretään Elielinaukion puolelle ja vastaan tulee Woolshed. Sporttihenkinen aussirafla tarjoaa kerta toisensa jälkeen törkeän hyvät (ja isot!) burgerit. Tunnelma on rento ja tarjoilu rouhean rustiikkinen.
SYÖ-annokset
- Avocado Bacon and Beef Burger: Salaattia, tomaattia, naudanlihapihvi, pekoni, guacamole, majoneesi ja kurkkusalaatti.
- Grilled Chicken Burger ; Salaattia, tomaattia, juustoa, kananrintaa, harissamajoneesia, kurkkusalaattia.
- 150 g pihvi ja jättikatkarapuja; medium kypsä, tarjoillaan pippurikastikkeen kera.
Annokset tarjoillaan salaatin ja ranskalaisten kera. Saatavissa myös gluteenittomana, laktoosittomana ja kasvisversiona.