Sinnen Chef ́s table syntyi halusta tehdä pidemmälle vietyä ja kunnianhimoisempaa ruokaa muuttamatta ravintolan konseptia. Chef ́s table -pöydät sijaitsevat omassa rajatussa tilassaan, ja niihin tarjoillaan ainoastaan koko illan kattava paketti: 6 ruokalajin yllätysmenu ja muuta pientä kivaa keittiöstä, sekä menulle tarkoin suunniteltu viinipaketti alkusamppanjan kera. Isännöinnistä vastaa ravintoloitsija Kai Kallio tai keittiömestari Niko Lehto yhdessä ravintolapäällikkö Päivi Karjalan tai hovimestari Elsi Aholan kanssa. Chef ́s Table -pöydässä asiakkailla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan kokkien työskentelyä lähietäisyydeltä ja nähdä, kuinka ruoat valmistuvat.
Sinnen Chef’s table ruoan takana on mestari-oppipoika-kaksikko: ravintoloitsija Kai Kallio ja keittiömestari Niko Lehto. Menu on mieleenpainuva yhdistelmä mestari Kallion klassista ja oppipoika Lehdon modernia lähestymistä ruokaan. Kokonaisuus pohjautuu Sinnen ruokaideologiaan; lähiruokaa ja tuttuja tuottajia, unohtamatta itse poimittua villiruokaa, mutta sitä viritellään kohti fine diningia. Toki välillä pöytään saapuu myös kauden parhaita luksusraaka- aineita ja makuja hiukan kauempaakin.
”Chef ́s Table antaa meille mahdollisuuden käyttää raaka-aineita, joita on tarjolla vain pieniä määriä ja joiden sesongit ovat lyhyitä. Lisäksi pystymme helpommin pyytämään kokki-, sommelier- ja tuottajaystäviämme kylään, eikä meidän tarvitse rajata ravintolan tarjontaa vierailujen vuoksi. Tämä mahdollistaa myös sellaisten vierailijoiden saapumiset, jotka eivät täytä kokonaista ravintolaa, ja jotka saattavat olla vielä tuntemattomia isommalle porukalle, mutta ovat alansa ehdotonta huippua – tulevaisuuden lupauksia.” Keittiömestari Niko Lehto kertoo. Ensimmäisenä kaverina kylässä tulee olemaan Vuoden kokki 2017 Mattias Åhman lauantaina 3.3.2018.
Sinnen Chef ́s table on suunnattu ruoasta ja juomasta nauttiville ihmisille, joita kiehtovat valmistusmenetelmät ja ravintolan ideologia. Kaikille, jotka arvostavat vahvaa käsityötä ja sesonkien parhaita raaka-aineita. Ihmisille, jotka arvostavat hyvää palvelua ja kokemuksia, ja joiden mielestä illallinen ravintolassa on kulttuurinen elämys siinä missä teatteri- tai elokuvanäytös.
”Sinne täyttää tänä vuonna 6 vuotta. Vuosien varrella on tapahtunut paljon, mutta halu kehittyä ravintolana ei ole kadonnut. Tykkäämme ravintolamme rennosta ilmapiiristä emmekä halua muuttaa sitä. Muutaman vuoden ajan olemme kuitenkin siirtyneet yhä enemmän fine diningin tekemiseen. Nyt siihen on mahdollisuus muuttamatta koko ravintolan alkuperäistä liikeideaa, jossa ovikynnys halutaan pitää mahdollisimman matalana. Haluamme haastaa itsemme ja kehittää toimintaamme, jotta voimme tulevaisuudessakin olla edelläkävijä Porvoon ravintolakentässä.” Ravintoloitsija Kai Kallio summaa.
Illalliset ovat varattavissa keskiviikko – lauantai-iltaisin ja tulevat varattavaksi myös TableOnlineen.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.