Keväinen vierailuni Fabrik Helsingissä oli kolmas laatuaan, eikä se näiden kokemusten perusteella varmasti tule myöskään jäämään viimeiseksi. Fabrik on erittäin tyylikäs ravintola loistavalla paikalla ja sen isoista ikkunoista on mukavaa seurata Tehtaankadun vilinää hyvää ruokaa ja viiniä nauttien. Ravintolassa voi joko illallistaa pidemmän kaavan mukaan tai nauttia pieniä snackseja, lounasta unohtamatta.
Ravintola tekee vaikutuksen jo heti illallisen alussa tarjoamalla kahta itseleivottua leipää, jotka ovat molemmat uskomattoman maukkaita. Myös alkujuomaksi kaadettu samppanja sekä Fabrikin hauska Aperol spritz -tyylinen, Tislaamon lonkerosta ja kuohuviinistä tehty cocktail antavat odottaa illalta paljon.
Alkuruoaksi tilaan Vitello tonnaton, joka on ehdottomasti lajissaan paras, jonka olen koskaan syönyt. Annos on raikas ja siinä on paljon pehmeitä makuja, joita hieman kirpeät tomaatit raikastavat kivasti. Seuralaiseni alkuruokatartar yllättää koollaan. Lautasella on reilusti syötävää ja tartariin on jätetty paljon purutuntumaa.
Päädyn myös itse lähes poikkeuksetta tartarin, jos sellaista on tarjolla ja se onkin ehdoton valintani pääruoaksi. Kuitenkin seuralaiseni pääruoakseen valitsema Toast skagen ennättää saapuessaan herättää minussa hieman annoskateutta. Ei tartar kuitenkaan jää sen varjoon. Annoksessa on niin paljon lihaa, että tavoistani poiketen harkitsen jo hetken jättäväni jälkiruoan väliin.
Onneksi en kuitenkaan jätä! Ravintolan erikoisuus on Pralina Chocolaterien käsintehdyt suklaakonvehdit, jotka ovat suussasulavan herkullisia ja todella kauniita. Kuulen, että niitä saa ostaa myös kotiin – apua! Seuralaiseni valitsee jälkiruoaksi porkkanakakkua appelsiinijäätelöllä. Myös se on visualisesti hyvin kaunis annos ja kakkukin kuuluu olevan hyvin maistuvaa.
Muistelen, että ravintolassa on, aikaisempiin käyntikertoihini verraten, nyt hieman suurempi annoskoko läpi aterian, joka on mielestäni hyvä muutos. Jään odottamaan innolla, millaisia pieniä viilauksia pian vaihtuvan listan myötä on taas vuorossa.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.