Hups Kups - Hat-trickistä shit-trackiin

  • WilleWau

Kupsin tavoitteenahan oli hat-trick rekrytoinneissa. Uusi toimitusjohtaja, uusi valmentaja ja uusi urheilutoimenjohtaja. Nyt uhkana on yllättäen ja pyytämättä pitkähäntäinen shit-track.

Sillä Kuopiossakin on käynnissä melkoinen kohu. Varsinkin toreilla ja turuilla, joissa jalkapallosta ja työelämän rekrytoinneista kiinnostuneet henkilöt tapaavat kasvokkain. Tai toisilleen kilautellen.

Kups kohtaa 17.8.24 Ilveksen ja 1.9.24 Interin.
Kups kohtaa 17.8.24 Ilveksen ja 1.9.24 Interin.

Tämä kaikki nyt käynnissä oleva ja Kupsiin liittyvä toimii myös hyvänä yritys- ja urheilumaailman esimerkkinä siitä, kuinka tiedottamista hankalista asioista ei kannata hoitaa. Kello käy eikä tätä kirjoittaessani seuran omistajan ja Ari Lahden ulostuloa asiasta vieläkään näy?

1. Toivottavasti Ari Lahti on jo kilauttanut tutuilleen Interissä? Ja myös Ilveksessä.

Ammattimiehiähän nämä kaikki, tässä bloggauksessa mainitut henkilöt, ovat jalkapallomaailman meriittiensä puolesta.

Enää vain maksimaalisella avoimuudella saadaan varmistus, ettei paskaa lennä Turun ja Tampereen suunnista Kupsin tuulettimeen jatkossakin. Niitä kuuluisia etelän tiedotusvälineitä unohtamatta.

"Kuopiolaisseura julkaisi alkuillasta perjantaina "kaikessa hiljaisuudessa" verkkosivuillaan oikaisun alkuperäistä uutista koskien. Oikaisua ei ole jaettu seuran sosiaalisen median kanavissa.

– Väärinkäsityksien välttämiseksi todettakoon, että KuPS ei ole saanut FC Inter Turku Oy:lta tai epäasiallisen kohtelun kohteeksi joutuneelta henkilöltä selvitystä.

Tässä kontekstissa asianomaisilla on tarkoitettu Jarkko Wissiä sekä KuPS:n omaa selvittelyä eri lähteistä asian tiimoilta, KuPSin oikaisussa kerrotaan."

Lähde: MTV Uutiset 16.8.2024 klo 18.52 - KuPS oikaisi vaivihkaa väitettään Jarkko Wiss -kohusta

2. Jätettiinkö todellakin tarkistamatta se, että oliko Interissä tapahtuneessa kyse sanallisesta vai fyysisestä "epäasiallisesta käytöksestä"? Vai molemmista? Uutisvirrassa käytetään termiä ahdistelu.

"Kun uutta valmentajaa alettiin kartoittaa ensi kautta varten, käytiin läpi Erolan mukaan kymmeniä nimiä. Rekrytointiryhmä, johon kuuluivat Erola itse, seuran pääomistaja Ari Lahti, KuPSin puheenjohtaja Vesa Kauppila ja seurassa työskentelevä analyytikko Viki Savonen, päättyi yksimielisesti Wissin valintaan.

– Jarkko Wiss nousi nimien joukosta urheilullisin perustein parhaaksi valinnaksi. Inter-kohun takia mietittiin, että mitä meidän pitäisi tehdä, mutta päädyimme Wissiin analyysin perusteella. Tarkka analyysi perustuu numeroihin ja lukuihin, ei pelkästään siihen, että joku on tunnettu nimi, Erola avaa päätöstä."

- -

"MTV Urheilu yritti tavoittaa myös KuPSin pääomistaja Ari Lahtea, mutta hän ilmoitti olevansa kiireinen, eikä kommentoinut asiaa."

Lähde: MTV Uutiset 16.8.2024 klo 13.55 - KuPS joutunut selittelemään Jarkko Wissin palkkausta – seurapomo: "Epäasiallista käytöstä on ollut"

2. Toivottavasti yhden illan tapahtumat kokonaisuudessaan kerrotaan myös Kupsin työntekijöille, kannattajille ja jalkapalloa seuraaville:

"Wiss avasi erottamiseen liittyneitä tapahtumia tiedotustilaisuudessa. Hän sanoi olevansa pettynyt itseensä.

– Yhtenä iltana käyttäydyin holtittomasti. Aiheutin mielipahaa, jota pyysin seuraavana aamuna anteeksi. Myös sain anteeksi. Uskon anteeksiantoon, hän sanoo.

Jarkko Wiss sanoi Ylen haastattelussa voivansa avata potkuihin johtaneita tapahtumia tarkemmin sponsoreille ”kasvotusten”. Hänen mukaansa kyse oli yksittäisestä tapahtumasta.

– Juhliminen lähti käsistä.

Wiss kuitenkin kiistää, että hänellä olisi alkoholiongelma.

– Toivon, että tämän uuden mahdollisuuden kautta voin osoittaa olevani tehtävän arvoinen."

Lähde: Yle Uutiset 15.8.2024 - KuPSin päävalmentajaksi valittiin ahdistelu­kohun vuoksi potkut saanut Jarkko Wiss: ”Yhtenä iltana käyttäydyin holtittomasti”

3. Tampereen kytkentä Erola ja Wiss? Kuinka läheisiä?

"Kuopion Palloseura Oy on nimennyt uudeksi toimitusjohtajaksi Tomi Erolan, jolla on pitkä kokemus suomalaisen jalkapallon johtotehtävistä, myyntityöstä ja vientiteollisuuden kansainvälisistä projektitöistä."

"Toimitusjohtajaksi nimetty 51-vuotias Tomi Erola saapuu Kuopion Palloseuraan Ilves-Hockeyn myyntipäällikön tehtävistä, jotka hän aloitti huhtikuussa 2022. Sitä ennen Erola tunnetaan pitkäjänteisenä jalkapallotoiminnan kehittäjänä Tampereen seudulla. Hän oli 90 luvulla perustamassa KOO-VEE FC:tä, jonka toiminta siirtyi ensiksi Ilves Ry:lle ja toiminnan kasvaessa seura yhtiöitettiin 2011. Erola toimi Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajana ja oli mukana Tammelan stadionhankkeen läpimenossa."

Lähde: Kupsin kotisivu
20 lokakuun, 2023 - To­mi Ero­la Kuo­pion Pal­lo­seu­ran toi­mi­tus­joh­ta­jak­si

Toivottavasti tällä käynnissä olevalla myllerryksellä ei ole vaikutusta Kupsin mestaruudesta tavoittelevaan miesten joukkueeseen.

Ja, kun uuden valmentajan pestaamiseen liittyvä kohun paiseet ovat avoimuuden ajaxilla räjäytetyt, niin Kupsin organisaatio ja siellä palkkasuhteisesti työskentelevät ja vapaaehtoiset henkilöt sekä kaikki pelaajat saavat työrauhan.

Omistaja Ari Lahden vuosikymmenten aikana tekemiä rahallisia panostuksia Kupsiin unohtamatta.

Sillä Kupsin nimeämät arvot ovat nyt tosielämän kovassa harjauksessa, sillä niiden pohjaltahan muodostuu seuran uusien avainhenkilöiden toimien kautta Kupsinkin tulevaisuuden maine.

Toiveena Turun Interin suuntaan. "Epäasiallisen käytöksen" kohteena olleelle työntekijälleen kaikki tarvittava tuki, niin toiminnallinen, juridinen kuin taloudellinen. Poliisitutkintaa viittavia merkkejähän tapauksen tiimoilta ei uutisvirrasta löydy.

Kuitenkin ja viidakkoradion tietojen mukaan tiedotusvälineiden edustajat ovat panneet ison vaihteen silmään. Saadakseen tietoja ja haastatteluja "epäasiallisen käytöksen" tilanteessa olleilta.

Nimittäin. Veikkausliigan ohjelmassa pelataan 1.9.2024 ottelu KuPS - FC Inter Kuopion legendaarisella Keskarilla eli Keskuskentällä. Jota nykyisin myös Väre-areenaksi kutsutaan.

Joten toivottavasti tästä Kuopion ikuisuushankkeesta kuullaan syksyn myötä tarkemmin. Ja myönteisiä uutisia.

Kuopion uusi jalkapallostadion
- 10.7.2021

Kuopio on lukinnut uuden jalkapallostadionin suunnitelmat Mölymäellä sijaitsevalle Keskuskentälle.

Lue lisää osoitteessa:
https://www.city.fi/blogit/rapsakkata/kuopion+uusi+jalkapallostadion/135719

Kirjoitettaessa soi Johnny Cash - The Mercy Seat

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus